Chcela by som Vás poprosiť, či poznáte nejakú slovenskú hudobnú skupinu, ktorá spieva piesne s peknými textami, napr, o živote..nič rockové... Viem, že sú aj málo známe skupiny alebo speváci, ale nieviem sa k nim dostať.
Ďakujem.
Musí byť slovenská a súčasná? Ak nie, tak napr. Nerez.
Iconito. Odporúčam pesničku Korene.
Noc a den
Dlhá Doba
Nocadeň
Lojzo
Ja si nemôžem pomôcť, ale pekné texty už boli dávno napísané. Staré albumy Riša Mullera s textami Jara Filipa sú vynikajúce! Inak, Mullerova tvorba je veľmi slušná aj v súčasnosti. Milan Lasica písal fantastické texty, za všetky spomeniem pieseň Prosperita, ktorú naspieval Peter Lipa. Neviem, či ste sa niekedy započúvali do textov Horkýže Slíže. Ja tento štýl hudbx moc nemusím, ale oni majú fantastické texty a chce to veľkú dávku nadhľadu, keď človek takto píše. Mne sa rátali aj niektoré texty Barbory Piešovej.
Ja rada pocuvam Simu Magusinovu (Martausovu). Prvy raz som ju zaregistrovala pred rokmi pri piesni Normalny zivot 🙂 A potom to uz islo 🙂
Elán 😀
@zuzanka.zuzu
Myslíš napríklad toto: “Usmievavá modrobiela, podobá sa na anjela, vždy keď na ňu rukou myslím, nestačia mi dávať kyslík.” 🤦♀️
@yoxinka napríklad 😀 nie všetky sme puritanky 😉 a nie všetky máme doma mužov ktorí si nehonia 🙈
@zuzanka.zuzu
Nemusíš byť puritánka, stačí, že si tá sestrička 😉.
@yoxinka tak to je pravda, že ja sestrička nie som ale v podstate mi je jedno kto a či si na mne niekto robí dobre, aj tak sa to nikdy nedozviem, to sú len myšlienky 🙂 a bohvie či si niekto nepredstavuje ako do mňa ďobe sekacikom na ľad 😀 ak to nie sú prasaci čo tie sestričky ťapkaju po zadku, tak je to snáď ok
Korben Dallas
Bad Karma Boy
Billy Barman
@yoxinka Sima Magušinová má prevažne nábožensky ladené texty, ale aj také sú vhodné, aj v Česku sa páčia, nahrala aj duet s českým spevákom.
Aspoň tými textami tlmočí náboženské pravdy zrozumiteľným spôsobom k tejto dobe.
@petronelag
Áno, ja viem. A myslím, že mnohé jej texty ľudia nechápu alebo si neuvedomujú, o čom spieva. Dokonca jedna z jej najznámejších piesní, Nenahraditeľná, je v podstate chválová modlitba. Je to pieseň o Bohu. Väčšina ľudí si myslí, že je to o vzťahu muža a ženy, mnohí si to nechávajú kvôli tomu hrať na svadbách. Pre mňa osobne to však nič nemení na tom, že pre mňa je jej tvorba veľmi monotónna a nedokážem ju počúvať viac ako jednu pieseň 😉.
Sima Martausova. Jana Zubajova. ;D Dominika Gurbalova. :P
Miriam Klimentová tá má nádherné pesničky. Ale je ich daleko viac.
Nocaden je top kvalita
Sám Sebou, Instinct