Slobodné podnikanie

22. júl 2021

podľa mňa je podnikanie zaklad demokracie a tu uz dlhe roky su nastavene podmienky tak, ze podnikat sa neoplati, ledva s odretymi usami, pretoze odvody su vysoké a vsetko poistenie navyse cosi treba platit. A este ked zarobite trosku viac za rok, uz to asi znizili, ja som platila dan zo zarobku 500 eur, lebo som zarobila vyse 10 tisic eur, teraz je to aj menej, tak som plakala, pretoze z kazdeho som uz platila odvody dost vysoke. Tak je toto jedna mafia politicka, ktora podla mna sebe navzajom tieto dane zo zarobku odpusta, ze to neplatia kolko maju platit, inak by sme boli bohaty štát. Aj si vybavuju zakazky..no na co je napriklad v state upratovacia firma cez vyberove konanie...klamstvo na peniaze, alebo si dohadzuju joby a ludi a ked chcu a niekto im vadí..ako teraz v Podhajskej, tak ho znicia. Alebo aj tie trapne koncentraky s minimalnou hodnotou prinosnou pre cloveka zvané ludovo praca za pásom. Hej na styri smeny, tri soboty, nedele, akoze v obchodoch od rana do vecera. Kolko asi zarabaju tie koncerny, ked vyplatu davaju minimalnu ludom a tovar sa vyraba do celeho sveta, tak to musia byt vysoke odvody. Sme bohaty stat. Ale niekto to kradne. . Ok. Len to som chcela, ze sukromné podnikanie je zaklad demokracie, znak demokracie a ked sa stazuje, aby co najmenej mohli ludia podnikať (nastavia sa take tazke podmienky, zivnost pod nejakou firmou uplne nepocitam do sukromneho podnikania), tak to je koniec demokracie.
A este som chcela, co sa ma čo štát starať do sukromneho podnikania, ked bola korona a zakazovat mat otvorené. Vsak sme svojpravni autonomni ludia, tak snad nikto nechce ochoriet, ale zakazat kupovat, a niekomu nedovolit otvorit di obchod a predavat to je nie demokracia ale terorizmus.

ella_price
22. júl 2021

A?

elizabet173
22. júl 2021

@ella_price ešte som čakala v závere dodatok o očkovaní, rúškach a testovaní, ale dnes asi nemám dobrý deň

autor
22. júl 2021

@elizabet173 to nema so sukromnym podnikanim nic, ale malo by byt na kazdom sukromnom podnikatelovi koho si vpusti do predajne, ci zamestná neočkovaného a nie obmedzovat ich, ze nemozu strihat vlasy ..zas si mudra.

elizabet173
22. júl 2021

dokážeš si predstaviť, koľko pozitívnych by sme mali ak by všetci podnikatelia mali umožnené mať otvorené? Čo by bolo v nemocniciach? Mimochodom, ako vieš, že tiež nepodnikám? Mohla si požiadať o dotáciu

berenika39
22. júl 2021

Zákony platí i v demokracii🙂)). Myslím, že podnikatel je občan stejný, jako každý jiný a měl by je respektovat.

ella_price
22. júl 2021

@elizabet173 Ja nechápem čo títo frustrovaní akože podnikatelia takýmito diskusiami sledujú. Veď nech si píšu denník, kriste 🤦🏻‍♀️😆

ivkazba
23. júl 2021

Ja podnikám a nemám pocit, že mi to niekto sťažuje. Cítim sa ako podnikateľ slobodne. Áno, platím dane aj odvody. A často vysoké. Rovnako tak som platila vysoké odvody keď som bola zamestnanec (ako zamestnanec som platila na odvodoch každý mesiac viac ako 1000 eur). Je dosť hlúpe si myslieť, že ak je demokracia, tak nič nemusím. Áno, demokracia znamená mať práva. Avšak aj povinnosti. Ak sa ti nepáčia podmienky pre podnikateľov na Slovensku, môžeš ísť určite podnikať do inej krajiny. A možno len stačí podnikať v tom, v čom podnikať vieš, potom nebudeš takto frustrovaná.

ivkazba
23. júl 2021

@elizabet173 neúspech v podnikaní treba na niekoho hodiť