Ahojte dievčatá, sú tu nejaké kuchárky z reštaurácií? Chcem usporiadať pre najbližšiu rodinu taký neformálny slávnostnejší obed v reštike, nič honosné, aké menu je teraz "in"? (nechcem samozrejme žiadne kuracie prsia s broskyňou, ryžu a hranolky). A zaujíma ma aj približná cena (teda prípitok, polievka a hlavné jedlo).
My sme mali panenku s takymi inymi haluskami ako su klasicke a tiez hubovu omacku, bola to jedna parada. K tomu vyvar, pripitok, nealko. Myslim ze to bolo okolo 15 na osobu, tortu sme si doniesli sami, tanieriky,noz aj vidlicky nam dali oni.
ja som bola teraz nedavno na takomto posedeni a mali sme hovadzi vyvar, bravcovu panenku so zeleninou na masle a batatovym pyre a bolo to super, bohuzial ale neviem kolko to vychadzalo cenovo :/
Do akej restauracie chces ist? Aky mas rozpocet? My sme mali teraz krstiny - 18 ludi - dali sme si spravit zuzene menu - na vyber 2 polievky a 3 hlavne jedla... pripitok sme mali proseco, polievka silny vyvar alebo kremova polievka, druhe bol na vyber losos so sparglou, telaci rezen a kuracie sous vide... torty sme si donuesli sami... predjedlo bola kacacia natierka s hriankami... vsetko plus vody ( cerstve limonady) nejake vino a nealko - dokopy asi 600 euro...
Niektore restauracie ti vedia spravit menu ktore bude zodpovedat tvojmu rozpoctu - vacsinou bez alka/nealka - vacsina to da do 20-25 euro na osobu...
Ono aj musíš vedieť pre koho to je...lebo máš ľudí, ktorým sa proste niečim moderným nezavďačíš.. ja si kuracie s broskyňou dám ale nie je to nič svetoborné, volali sme to komunistický luxus 😀 ale sú ľudia čo na to nedajú dopustiť. Keď sme sa brali, tak som chcela menu z diviny a veľmi rýchlo som pochopila, že síce moja rodina by sa zalizovala ale zbytok hostí (manželova rodina a aj priatelia) by ohrnuli nosom...samozrejme nie všetci... ale bolo by to o ničom.. hlavne v manželovej rodine boli postaršie ročníky, ktoré sa tešili práve na ten druh jedla, ktorý sa na svadbách a týchto oslavách jedával pred x rokmi.
A zažila som teda aj "modernú večeru" v jednom nenormálne drahom hotely v BA a za veľa to tiež nestálo.
Ja ked som mala oslavu okruhlych narodenin tak som davala polievku klasiku slepaci vyvar so zeleninou( ale naozaj slepaci nie kuraci) a kacacie prsia na pomarancovej-karameovej omacke s opekanymi zemiakmi a zeleninovou oblohou+ martini+ citronada+kava do 20 ludi cena 15 eur osoba, tortu som mala od jednej mladej baby cca 40 eur plus sme dokupovali sme slane pagace a vino a tvrdy alekohol. bolo to formou obeda pre najblizsiu rodinu takze sme 3-4 hodiny posedeli a potom domov
My sme si každý objednali to, čo kto chcel a všetci boli spokojní..
nemam rada na oslavach predpisane menu (ak to teda nie je svadba a podobne) - preto chodime do restauracii kde im nevadi (alebo to nedaju najavo), ze im pride 15 ludi a kazdy si da nieco ine - jeden lubi tatarak, druhy neje kura, treti lososa, deti si daju to, na co aktualne dostanu chut...
@dai vadí im to, keď vedia, že majú v tom čase plno aj bez takejto akcie a príde 15 ľudi na konkrétny cas, kt chcú jedlo v tom istom čase, každý iné, tak to nie je sranda. Proste kuchyňa má tiež svoje limity. A ak majú podobnych spoločnosti viac, tak kuchyňa robí len tuto objednávku a všetci ostatní čakajú.
ja si myslim ze pri takychto vacsich akciach je dolezita aj cena jedla na osobu ak das vsetkym jednotne menu urcite aj restauracia ma moznost sa viac vopred pripravit a aj teba ako hostitela to vyjde lacnejsie. priklad ja menu ktore som pisala ja vyslo cca 15 eur/ osoba uz aj s kavou pripitkom a napojom co by pri objednavke a la cart vyslo o min 5 eur na osobu drahsie
Moj muz je kuchar z prakticjeho hladiska pri pocte ludi 10 aviac v case najvacsiehi natresku medzi 11.30-13.30 priam "zboznuje" ked chce kazdy nieco ine...obzvlast ak si da doslovne kazdy nieco ine..plus caka na obed dalsich 50ludi....nastastie v case obeda podavaju len menu cize aj ked je banket maju na vyber bud menu co he v ten den al vopred dohodnute menu, vecer to problem nie je lebo aj ludia maju vtedy zvycajne viac casu ako cez obed......
Nastastie majitelka podporuje rozhodnutie kuchyne ze v case obeda sa podava len menu a v pripade skupiny vopred dohodnute jedlo
@cartridge vyssie maju baby pravdu, zalezi pre koho, ja chodim kazdy rok na svadby oslavy a ono, darmo nejake modne hity v jedle a molekularna kuchyna, ked polka potom berie tabletku na travenie, dalsi utekaju na wc a skoda jedla a penazi, ked odnasaju plne taniere..poznas si svojich riad sa chutami a nie trendami..
Klasika v tomto smere je podla mna lepsia, ked chces vyhoviet vsetkym, ono take tie pokusy, o jedlo ktore je in su sice fajn, ale malokomu sa tym zavdacis a casto je problem aj v cene. Co ja odcenujem, co by som volila tak to napriklad bravcovu panenku alebo nieco na ten styl, co zje snad kazdy 🙂
mňam no tak ja by som si teda teraz dala kuracie prsia s broskyňou, ryžou a hranolkami, ale také tie "originálne" - akože dobre rozmočené hranolky v tej šťave 😂 ako decko som to neznášala, teraz by sa iba zaprášilo... ja zjem v podstate bárs čo, ale ty si musíš poznať svoju rodinu 😉 polovica mojej neje bravčové. druhá sú polovníci, takže u nás divina môže byť.
Zalezi aj ci to bude v najvacsich teplach ci bude klima.... napr prosciutto s melonom alebo mozzarela s paradajkou su super v teple... hlavne jedlo napr zemiaky hraskove pyre a hovadzie licka k tomu
@1ryba presne takto som aj ja oslavovala narodeniny - hostia si dopredu vybrali a vlastne na oslave bolo vsetko pripravene na povel pricom kazdy mal nieco ine...
@lilyianka tak to je uz ulohou restauracie aby to zariadila tak aby to fungovalo... ked sme chystali krstiny tak mi 2 restauracie rovno povedali ze uz maju viac vacsich spolocnosti, 1 ze ma brunch... isli sme tam kde sme vedeli ze nebude problem - oni nam sami navrhli zuzene menu - nieco klasicke v nom aj moderne...
Ja som za taku klasicku. Velmi mi chutia jedla na stave, s omackou... na jednych krstinach sme mali divinu a na druhych hovadzi vyvar s petrzlenovymi rezancami, morcacie v prosciute so julienne zeleninou a k tomu omacka a kroketa. Kazdy go pochvaloval. Je to tala klasika, ale robena inym stylom. Na poslednej akcii, na ktorej sme boli, tak sme dostali vyprazany rezen s ryzou a hranolkami. Mna osobne skoro vykotilo, ale bola som hladna...
Podla mna je lepsie nieco klasicke, lebo napr uz len to ze my sme mali na stuzkovej neake akoze in drahe pre norenosov hraskove pyre s masom a neviem cim a nikto to nezjedol haha
Neviem, ci to je este aktualne, ale my sme mali oslavu aj tak, ze sa v restauracii vopred objednalo to, co si kto vybral. Takze par dni pred oslavou nam emailom ako hostom poslali menu restiky, my sme napisali co chceme a na oslave nam to len rozdali. To sa mi celkom pacilo, kazdy si mohol rozhodnut co chce papkat😊
My sme mali hovädzí vývar, grilovanú krkovičku s dubákovou omáčkou - pol. opek. zemiaky pol. ryža, zeleninová obloha plus prípitok cena na osobu cca. 13 eur - ale obrovské porcie - ženy nevládali ani zjesť 🙂