Ahojte zajtra mám skúšky v autoškole samozrejme strašný stres lebo neverím si že to dam ešte teraz má sem tam inštruktor napomenul dnes.. ale mám otázku hanbila som sa spýtať inštruktora 😅 keď pôjdem na cvičisku slalom a budem vytáčať plny do láva tak ako zistím že už mám kolá rovno keď zatocim volantom ? Vždy má inštruktor napomenie že nemám volant rovno že mám esze potocit prosím bez nejakých urážok.. jazdenie mi ide aj testy všetko len som taká vystresovaná že takéto blbosti mi robia problém
@sasa1310 no práveže nie 😅 viem jak má byt rovno lenže ja ho mám vždy ešte otočený 😅
@sasa1310 a inštruktor mi vždy povie že ešte musím otočiť len som chcela že ako zistím či je naozaj rovno aj kolá
@saruska1111 nie som si isty, ci rozumiem otazke. Volant moze byt formalne vyrovnany v troch polohach. Ked su kolesa rovno (priama jazda), ked je silno vytocene dolava a ked je silno vytocene doprava. A ty chces na volante spoznat, v ktorej z tych troch poloh su kolesa? V podstate sa to neda. Polohu kolies zistis pomalickym pohnutim sa (a potom rychlym vyrovnanim kolies, ak boli vytocene a ty chces ist rovno).
Vseobecna rada pre pracu s volantom: vacsina zaciatocnikov zacne tocit (do slalomu, na parkovacie miesto, pri odbocovani na vedlajsiu cestu) prilis skoro. Potom su bokom auta tam, kde nemaju byt (pri kuzeli, tesne pri susednych autach, ci v protismernom pruhu vedlajsej cesty). Rada - zatacat zacni neskor a o to prudsie (rychlejsie toc volantom). Cize tak, ze kuzel nezhodis bokom auta, na parkovacie miesto sa nasmerujes kolmejsie a vodicom davajucim prednost na vedlajsej nezramujes predok auta (ked ich tesne krizujes), ale pojdes kolmejsie po svojej - pravej casti vozovky vedlajsej cesty.
@madeincssr myslela som to tak že ked idem napríklad parkovať pozdĺžne vytočím volán plny do práva a potom chcem cúvnuť trochu rovno tak ako mám zistiť že kolá už mám rovno a môžem cúvať ? Jedine tak že skusim cúvnuť trochu a podľa toho uvidím ? 😅
@saruska1111 ano, musis sa naucit ist uuuuplne pooomalicky a tak stale citis/vidis, kam smerujes. A ak smerujes nespravne, nie je ziadna hanba zastat a drobnym manevrom dopredu polohu/smer napravit.
Z plného do rovna je to 1a pol otáčky volantom asi toto myslis
@mipau no nezdalo sa mi to ako 1 a pól otáčky 😅
@mipau tak že budem mat kolesa rovno ?
Ahojte mám tooooo !!!! 🥰🫶🏼🫶🏼
@saruska1111 Gratulujem k vodičáku.🍀👍
@teki1 ďakujem pekne
@saruska1111 super, gratulujem 👍💪.
Už neskoro čítam otázku, ale presne s týmto som mala stále problém. Tí, čo jazdia dlho nechápu, čo my nechápeme 😁. (Mám čerstvo vodičak tiež.) Nikdy som nevedela, kedy mám kolesá ,,rovno,, teda volant. Ale vyššie dobre poradili. Najlepšie, keď už budeš môcť, ísť na voľnú plochu a tam si to skúsiť. Pomaličky sa pohnúť a uvidíš kam ,,ide,, auto. Ja som mala tú možnosť, že som si úplne sama na cvičisku skúšala. Veľmi to pomohlo. Nie, že niekto pri tebe sedí a hovorí teraz tam a teraz tak. Proste sama s nejakou slabou prekážkou a uvidíš, ako auto reaguje a tam zistíš ako máš vytoceny volant. Mne toto pomohlo.
Veľa šťastných kilometrov 🙂🍀
@findomatej ďakujem ❤️ už som zistila že keď dáš plny do lava napríklad tak keď chces kolesa do rovna tak je to 1 a pól otáčky volantom 😅 tu mi to poradili a bolo to tak 😇
@saruska1111 áno, presne tak 😁👍
pozrieš na volant a vidíš či je rovno alebo nie