Zdravím vás milé žienky,
poslednú dobu (niekoľko mesiacov), mi po opraní tmavej bielizne ostávajú na niektorých kúskoch oblečenia hrdzavé fľaky, ktoré nejdú dole (vyzerajú skôr ako vyžraté...) - foto nižšie. Zvyčajne periem na 40°, avšak ani zmena teploty na 30° a nepridávanie kapsúl proti vodnému kameňu nepomohlo. Stalo sa vám už niečo také, prípadne viete, kde by mohol byť problém? Za každú radu vopred ďakujem 🙂
@kulumulu123 ďakujem, určite vyskúšam
Toto je vytiahnuta farba, takto to vyzera, ked mi na cierne ci tmavomodre frcne savo a ja to rychlo namocim, cize este nestihne uplne vybielit, ale vyblednut ano.
To je vyblednuta farba po pracom prasku, mne sa to stavalo, ked som omylom nasypala prasok na biele pradlo priamo do bubna na tmave pradlo, a niekedy aj prach na farebne mi to spravil, ked som dala rakusky ariel. Ale je zahada, ze mi to nespravilo vzdy, iba niekedy, a to som prach sypala priamo k pradlu, nie do nasypky. Neviem, cim to bolo.
My sme mali take skvrny od snury na vesanie- bolo to zelezne lanko potiahnute gumou a niekde bola zrejme guma prasknuta (nebolo vidno kde) a ked sa tam dostala voda tak zelezo hrdzavelo a farbilo oblecenie.
Aký prášok používate?, my máme rovnaký problém, pričom dlhodobo fungujeme na Persile. Fľaky sa nám objavujú však len posledné mesiace.
Skus ocot miesto avivaze a oper normalne na 40....