Škvrny na páperovej bunde

anjelik44
26. aug 2021

Zdravím Vás, hĺadala som podobnú diskusiu ale nenašla som žiadne odpovede. Mám drahu bundu tmavohnedu ktoru som dala do cistiarne a vratili mi so skrvnami na celej bunde vsade male cierne flaky , da sa to s niecim odstranit,? Do cistiarne uz nedam nikdy viac , piste mi vlastne skusenosti ci sa podarilo vyprat tip na nejaky produkt....budem vdacna za hocijaku radu dakujem

kibuk
26. aug 2021

ahoj,napisem ti takto,robila som v cistiarni a ci je draha alebo lacna buda,mastne flaky to je od pierok z bundy... ak ti ju cistili mala si dat reklamovat,nezide to ničim jedine este skusit preprat,nechat vysusit a rucne rozbit pierka

anjelik44
autor
26. aug 2021

@kibuk nemala som normalny doklad pd nich a som si vsimla az doma 20 km od cistiarne , s pani som volala a len vymyslala a zlozila mi dalo sa to aj inak riesit no uz je jedno 🙂 prala som este raz doma ale tak isto to vyzeralo , naozaj nic na to neexistuje? :(

kibuk
26. aug 2021

@anjelik44 tak viem ako to funguje... ono perove vetrovky aj v pracovni sa peru necistia sa chemicky.. a najlepsie je dat tekuty prach bez avivaze ,nechat na ramienku vysusit a potom rucne rozbit pierka alebo na jemny program na susenie a s tenisovymi loptickami ale len kratko,ale tie pierka pustili "mastne" a to uz nepojde dole

anjelik44
autor
26. aug 2021

@kibuk tak potom oni to zle vycistili , a este mi hvoorila ze ona nechape z coho to je take tak by tam robit nemala .....a s vanishom na skrvny ani tak by nevyslo? Potom preprat a nechat susit ?

kibuk
26. aug 2021

@anjelik44 jedine uz len vyskusat

simca06022011
26. aug 2021

No inak ja mam s cistiarnami podobnu skusenost, kedysi malej drahu bundu som dala oprat nadychanu velku a prisla mi placka, kabat som si dala cistit a tvrda handra mi prisla domov...
Na paperove bundy dostat specialny praci prostriedok. Vyprala som hadam milonkrat paperiek, len minuly rok asi 4ks v zime a ani jedna neskoncila s bodkami. Periem to normlane na programe outdoor alebo jemnom aj so zmykanim, len co najnizsie otacky, dam do susicky aj na 2x, kym nie je sucha.
Popravde este nikdy som taketo bodky na paperke nevidela. Ja osobne by som asi lokalne skusila dat na to prach na pranie, co vyperie mastne, alebo mozno aj odtranovac skvrn, len zase ak to ma nejaku membranu na sebe ta bunda, tak by som bola opatrna... A potom vyprala v prostriedku na to urcenom. Ak nemas susicku ani by som to neskusala (preto periem vela bund, nosi ich rodina ku mne prat :DDD)
Este aj periny a vankuse co bezne pocas roka zazltnu, periem a susim takto... a na to mam uplne olejovy praci prostreidok a nikdy v zivote mi po prani na bielom vankusi neostali mastne flaky (a teraz ked nad tym tak premyslam, tak na tie davam riadne vanish, len to je biela latka a nie nejaka membranova farebna).

anjelik44
autor
26. aug 2021

@simca06022011 a ako sa vola ten praci prostriedok co pouzivate prosim vas ? Mam moznost dat do susicky ku svokre :D tak by som to skusila

simca06022011
26. aug 2021

@anjelik44 no ja mam miele na perie, ale bundy sa prali v niecom takomto vid. Foto (nemam to pri sebe, odovzdala som s bundami 😁)

anjelik44
autor
26. aug 2021

@simca06022011 dakujem krasne 🙂

standusina
26. aug 2021

ale aj tak ako oni by predsa len mali vediet, ako cistit taketo veci. no mna by zaujimalo, preco si nemala normalny doklad?