Škvrny na koberci

amaryllis
19. sep 2011

Neviete mi poradit ako odstránit skvrny z koberca? Je bezovy, pri dennom svetle to ani nie je vidiet, no pri vecernom (umelom osvetleni) hroza!!!

sisaha
19. sep 2011

@amaryllis skus vanish na koberce, pripadne nechat vytepovat, alebo do cistiarne..alebo vyhodit 😝

amaryllis
autor
19. sep 2011

Len nemam stroj na tepovanie, je mozne to dobre vytepovať aj rucne? Staci to napenit a zmyt, alebo je potrebne nechat penu posobit?

dzazmine
20. sep 2011

Ja tiez nemam stroj, takze vzdy rucne a perfekne mam skusenosti s tym vanishom. Pri tych mojich dvoch sintroch 🙂 😝 Minule mi vyliali kavu na kobercec a nic tam po tepovani neostalo. Sice nie je bezovy, ale oranzovy. Skus vyskusat a uvidis.

amaryllis
autor
20. sep 2011

No budem musieť ist vyskušať, len neviem kedy sa pri tej mojej chorobke dostanem do obchodu. A necháš ho aj pôsobiť tú penu? Alebo hneď vytepuješ?

dzazmine
22. sep 2011

Hej ja zarobim do vedra, uz ani neviem pomer pozri sa potom na flasi, ked kupis, teraz nemam doma. :D Potom namacam kefu a tepujeeeem o stosesto :D. Penu necham posobit a potom pekne povysavam, inac co som vyskusala predtym nejake pripravky, tak Vanish jednoznacne aj najlepsie voni. 🙂 tak nech sa ti podari. A ozaj co si chorucka, dufam, ze nic vazne, aby sa malickemu nic nestalo. 😉

danielka101
30. sep 2011

Ahojte. Ja mam zial bezovy koberec tiez. Uz velakrat som olutovala tento vyber farby v obyvacke. Prvykrat som Vanish vyskusala, ked moj maly vylial broskynove Ice Tea, odvtedy ho mam doma stale pripraveny. Ja koberec najskor napenim a necham posobit kludne aj pol hodinu. Velmi sa mi to osvedcilo.

jossefine
3. okt 2011

@danielka101
podobná skúsenosť - len nie s bábom, ale mužom 🙂 určite odporúčam -aj prípravok, aj postup

ratocha
6. okt 2011

@jossefine
@danielka101 ahojte baby,
fajn, že tu debatujete na tuto temu, lebo béžový koberec sa stal mojou nočnou morou - chcem sa spýtať, ked to napeníte, potom čo? myslím, ako sa zbaviť tej peny... 😒 vysávať, či ešte vodu?
vopred dakujem za info....

dzazmine
6. okt 2011

Staci povysavat a potom nechat uschnut a je to. My sme prave dali koberec do obyvacky na zimu, lebo decka sa najradsej hraju na zemi. Cez leto nemam na podlahe, aby som nemusela tak casto tepovat. Tak cakam, kedy zase budem tepovat a kupovat Vanish. :D

amaryllis
autor
6. okt 2011

Takže som to vyskúšala, nechala pre istotu tú polhodinu pôsobiť a ozaj to zišlo dolu. No ešte raz som to pretrela vodou, napenila a potom až povýsavala...

syreash
7. okt 2011

dakujem kocky, za tuto diskusiu, sice nemam bezoy koberec,ale moj drahy vcera vylilal na nas krasny bledomodry v spalni atrament. nepytajte sa ma, co stary chlap robit s atramentom v spalni :D. tak ja teda bezim kupit ten zazrak do obchodu a dam vediet, ci to funguje aj na inu ako bezovu farbu a aj na atrament. ak to nepojde asi budem musiet kupovat zmizik 😀

kattyca
22. mar 2013

tepovala som béžový koberec a nechala som na nom drevenu skladaciu stolicku ...ked koberec vyschol od stolicky ostali tmavo -hnede skvrny ... 🙄 neviem ako ich mam odstranit :( skusala som sol aj ocot ale nepomaha :( nepoznate nejake dobré rady ???, zatial dakujem ...

goliath88
29. aug 2015

Našiel som na internete článok o odstraňovaní škvŕn z koberca. Prečítať si ho môžeš tu: http://tepujeme.sk/tepovanie-kobercov-skvrny-a-...

lienka3643
26. okt 2016

tu je pár tipov ako odstrániť väčšinu škvrn na koberci: http://tepujemesusmevom.webovac.sk/25-tipov-kto...