Dobrý deň chcela by som sa spýtať.12 júna som podpísala pracovnú zmluvu na neurčito z 3 mesačnou skúšobnou dobou. 5. septembra som dostala zo strany zamestnávateľa výpoveď s tým, že deň skončenia pracovného pomeru je 11.9.2017. Následne v ten deň mi riaditeľa navrhla inú pracovnú pozíciu (pomocný koordinátor) . Zmluvu som nedostala hneď ale bola mi zaslaná až po návšteve inšpektorátu práce 12.9.2017. Keď som sa spýtala riaditeľky akú pracovnú pozíciu vlastne mam mať (inšpektory si ma náhodne vybrali) mi bolo povedané, že výpoveď neplatí a zmluva platí naďalej. V ten deň 12.9. mi po odchode inšpektorátu emailom zaslala novú zmluvu so skúšobnou dobou 2 mesiace ale s novou pracovnou pozíciou ale k vykonávaniu tejto pracovnej pozície bolo potrebné absolvovať kurz, ktorého úvodnú časť som absolvovala 14.10.2017. Čakalo ma ešte druhé kolo kurzu s konkrétným zameraním na prácu s deťmi s VP a OP ktorý mal byť 4.11.2017. V piatok 26.10 mi riaditeľka oznámila skončenie pracovného pomeru( po 2 skúšobnej dobe) ( kedže som nemala absolvovaný 2 kurz zatiaľ som pracovala s terapeutmi aby som spoznala deti a ich správanie a diagnózu. ). Podľa zákonika práce nemôže byť skúšobná doba predlžovaná (obidve skúšobné doby boli na dobu neurčitú)
Mala právo ma vyhodiť aj ked podla zakona už som podla všetkého v normálnom pracovnom vzťahu?
@pribinak teraz je nepodstatne či tam chcem pracovať alebo nie pýtam sa či zo zákona mala právo mi dať výpoveď to sa pýtam
@pribinak teda oprava či je v poriadku, že môže dať dalšiu skúšobnú dobu lebo som tam pracovala skoro 5 mesiacov ale len v skúšobnej dobe.
No ja by som zadala otazku na Porada.sk,nič v zlom ale tam su ine hlavičky. Je to trochu zamotane. Su tam prešľapy aj z ich strany ale aj tvoje.
@korunka1 a aký prešlap som urobila ja? ked som bola donutena podpísať tu zmluvu?
@lillystranska Ako si bola "donutena"?
A ostatní zamestnanci sú tam s takýmito vecami v pohode, teda im to tak nerobí. akože ono to isto nie je všetko s kostolným poriadkom ale zase keď si videla ako to tam funguje tak si asi mala odísť hneď keď ti vypovedala tú prvú zmluvu.
A ty tam chces zostať pracovat?