Skúšky v autoškole

vavjaj
11. mar 2023

Ahojte, robil niekto z Vás teraz od januára skúšky v autoškole? Potrebovala by som vedieť, či sa používajú testy z roku 2022 napr. aplikácia Autoškola ( modrá), resp. testy z tejto stránky - https://www.kvizmajster.sk/testy_na_vodicsky_pr... alebo tieto nové testy https://www.testynavodicak.sk/nove-testy-na-vod..., ktoré by mali byť platné od 2.1.2023, čiže ide sa ešte po starom, ale testy sa líšia v značkách oproti tým z aplikácia a kvízmajstra. Toto ešte nie sú testy, ktoré budú od apríla 2023. Ďakujem vopred.

janka_lolo
11. mar 2023

@vavjaj syn v práci robil skúšky na firemného vodiča a učil sa podľa starých otázok ako aj na autoškolu keď robil ale dostal už nové a bol z toho mimo, on robil skúšky ale priamo na polícií keďže šlo iba o teoretické skúšky, na firemných vodičov a bolo ich tam dosť ale hovoril, že testy ako z autoškoly ešte to aj také označenie malo s tým rozdielom, že on ich nerobil v autoškole

vavjaj
autor
11. mar 2023

@janka_lolo , ktore nove myslis, lebo us z roku 2022, z januara 2023 a budu nove este od aprila 2023. ja mam z toho gulas 🙂

patka06
11. mar 2023

@vavjaj Do 01,04, sa robia testy platné od 02,01, = posledný link, ktorý sa dala

janka_lolo
11. mar 2023

@vavjaj to neviem, len nadával, že sa učil z aplikácie ako na autoškolu pred 6 rokmi keď robil vodický a teraz mu dali úplne niečo iné tak ho to naštvalo

vavjaj
autor
11. mar 2023

@patka06 , takze naisto tieto? https://www.testynavodicak.sk/autoskola-test/11/ Lebo v podtstae su rovnake ako tie z roku 2022, len su tam nove znacky, teoreticke a krizovatky su rovnake. Musia to vo vsetkych mestach robit? Blba otazka, viem, ale nieze ku nam nabehnu s testami z roku 2022 🙂

patka06
11. mar 2023

@vavjaj presne ako píšeš, sú rovnaké, len pribudli nové značky .... testy by sa mali robiť podľa platného zákona, v každom meste rovnaké
Ak ovládaš tie z roku 2023, staršie by ťa nemali ničím prekvapiť

vavjaj
autor
11. mar 2023

@patka06 , dcera ide robit, o 10 dni ma skusky, vedela tie z aplikacie, ale nastastie sme to zistili , takze sa len douci tie nove znacky, akoze mam vodicak 30 rokov a veru niektore z nich neviem, tak vdaka, hadam stihne vsetko 🙂

jarmillka
12. mar 2023

@vavjaj ja som robila 10 dni dozadu… a syn ma skusky o par dni..su este po starom, takze z aplikacie..akurat sme ich uz robili na policii.. Nove testy sa zacnu robit az od 1.4…

vavjaj
autor
12. mar 2023

@jarmillka , viem, ze nove od 1.4., ale su aj nove od 2.1. 2023, pozri, su v nich napriklad tieto znacky - tieto v testoch v aplikacii nie su.

jarmillka
12. mar 2023

@vavjaj tak asi by som o tom vedela nie? 😂 ziadne nove znacky sme nemali.. ani ja, ani nikto z tych, co boli so mnou na skuskach… Testy su este po starom, len tie z aplikacie..

janka_lolo
12. mar 2023

@vavjaj pýtala som sa syna ukázala som mu toto a povedal, že takéto mal on na skúškach na firemného vodiča a že hlavne decká čo boli z autoškôl na to pohoreli

jarmillka
12. mar 2023

@janka_lolo to akoze autoskoly nekomunikuju s ludmi? a s policiou? nam uz v decembri povedali ze cakaju, ako to bude od noveho roka a daju nam vediet.. v januari nam dali stare policajne testy s tym, ze do konca marca tieto platia.. Ziakov, ktori budu robit skusky po 1.4., budu informovat o novych testoch a otazkach, aby sa na ne patricne pripravili.. Ako hovorim, robila som skusky 11 dni dozadu, a mali sme len stare testy.. syn robi o par dni, tiez len zo starych.. 🤷‍♀️

janka_lolo
12. mar 2023

@jarmillka ono je rozdiel nové od januára a nové ktoré budú od apríla, dnes sme to preberali u známych z ich synom, ktorý je policajt a práve má na starosť skúšky z autoškoly a povedal, že v januári prešli testy zmenami z dôvodu, že prešli určité veci zmenou v legislatíve a teda aj testy museli byť upravené ale stále je rovnaký počet testov a robia sa v papierovej forme, od apríla budú stále platiť tieto testy ale zároveň už budú fungovať aj elektronické testy a tam to bude do júna záležať na jednotlivých okresných riaditeľstvach policajného zboru, ktorú formu budú využívať

jarmillka
12. mar 2023

@janka_lolo este raz, keby presli zmenami, tak by som o tom vedela..v prvom rade by nas o tom informovali v autoskole… A opakujem, vsetci pritomni na skuskach mali testy po starom.. moj syn ich bude mat tak isto.. ako je to potom mozne???

jarmillka
12. mar 2023

@janka_lolo a je dost tazko uveritelne, ze “decka” z autoskol pohoreli, lebo im nikto nedal vediet, ze budu mat aj otazky, na ktore ich autoskola neupozornila??? toto sa mi fakt nechce verit 😳

patka06
12. mar 2023

@jarmillka jedinú vec si nepochopila sú testy staré a staršie, od januára boli malé zmeny v testoch, naďalej sa však robia po "starom"
Autoškola, teda ak je kvalitná, určite učila aj tie nové značky, ktoré sú v testoch od januára.
Mohli pohorieť žiaci jedine žiaci autoškoly, ktorí ju robili dávnejšie.

majulino
12. mar 2023

@vavjaj ak máš tu aplikáciu autoškola modrá, vieš si v nastaveniach zmeniť znenie testov zo starých na nové platné od 1.4.2023
Mňa teraz čakajú skúšky a len dúfam, že ešte stíham "postarom".
Už len čakám na termín.

jarmillka
12. mar 2023

@patka06 no zjavne nie som ta, ktora nieco nepochopila.. testy z aplikacie som sa zacala ucit uz v oktobri, v januari ked sme dostali policajne testy z autoskoly- boli to tie iste bez jedinej zmeny.. ziadne nove znacky ani nic podobne…a take boli aj na skuskach…

patka06
12. mar 2023

@jarmillka v tom prípade vo vašom okrese pri skúškach nepoužívajú aktualizované testy, ale nedá sa to zovšeobecniť na celé Slovensko,

janka_lolo
12. mar 2023

@jarmillka moje deti robili autoškolu 7 rokov dozadu už a veru žiadne testy od autoškoly nedostali ani skúšobné nerobili ako v iných autoškolách, keby sa doma neučili na základe aplikácie tak by asi tiež neprešli a to nie je samozrejmosť aby dostali aj testy priamo z polície, ani starší syn keď robil či na kamión či na klasické auto vodičák tak žiadne testy s polície nemali, sama som mu vtedy zháňala knihu z testami aby sa mohol učiť keďže aplikácie v tej dobe ešte nefungovali, čiže sa nečudujem že pohoreli na skúškach tie decká, ak sa učili iba z aplikácie a už dostali testy, ktoré platia od januára ako keď som si to pozerala nie je tam veľa zmien ale sama by som viac z toho nevedela a to som aktívny vodič 30 rokov

jarmillka
12. mar 2023

@janka_lolo tak asi ste nemali ten najlepsi vyber autoskoly..este aj moj manzel, ktory ju robil pred 20 timi rokmi, testy od autoskoly dostal.. Ked som si vyberala autoskolu, tak v kazdej mas k dispozicii ucebnicu za poplatok, ktory ti pri odovzdani vratia a testy.. takze podla mna to samozrejmost je, hlavne teraz, ked za nu platis skoro 1000€… Vela autoskol-hlavne tych vacsich, ma k dispozicii aj svoje webove stranky, dostanes prihlasovacie udaje, a tam mas komplet vsetko.. Testy, upozornenia o zmenach v legislative, ucivo… Ja osobne si neviem predstavit, ze budem po nete zhanat info, ake testy to vlastne mam robit.. Toto je podla mna uloha autoskoly-pripravit ma na to po vsetkych strankach.. Kedykolvek som mohla zavolat, opytat sa, s nicim nebol problem..

jarmillka
12. mar 2023

@patka06 takze kazdy okres to moze mat inak?? prinajmnensom velmi zvlastne…

patka06
12. mar 2023

@jarmillka nemal by mať každý okres inak, všetky by mali testovať aktuálne platnými testami ... to sú momentálne tie z januára 2023

jarmillka
12. mar 2023

@patka06 a nemoze to mat suvis s datumom prihlasenia? teda ti, co sa prihlasili este v roku 2022 to maju inak ako ti co v roku 2023? nejako mi to nedava zmysel.. Skoda, ze tu nenapisal este niekto z ineho okresu, kto robil posledne dni skusky.. dost by ma to zaujimalo…

janka_lolo
12. mar 2023

@jarmillka autoškola kam chodili deti, aj ja pred 30 rokmi, aj manžel tam robil vodičák na nákladné autá tak je najväčšia v kraji a čuduj sa svetu svoju stránku majú informačnú a áno učebnicu sme kupovali zakaždým ale testy v nej neboli a nebola ani možnosť ju odovzdať, keď mladší robili autoškolu tak ma vyšla len učebnica pre jedného 50€ dokopy 100€ teda a aj ta sa každý rok menila keďže suseda chodila do tej istej autoškoly rok pred mojimi deťmi a dala nám jej učebnicu ale oni už mali inú a rozdiel tam bol 6 mesiacov, a následne keď ju syn spolužiačke posunul o rok neskôr tak tiež nekorešpondovala už s tou podľa ktorej šli oni v autoškole a teda ako autoškola ich o ničom neinformovala čo sa týkalo testov alebo hoc čoho iného, a daná autoškola má aj výborné hodnotenia a tradíciu dlhú ale napriek tomu testy tam nerobia pred skúškami vôbec akurat kurz prvej pomoci mali a aj ten stál okolo 80€ a keďže dve deti tak to tiež stalo viac, a áno ich autoškola samotná vyšla 500€ ale bolo tam množstvo iných vysokých poplatkov tak už v tej dobe sa to šplhali tesne pod 1000€ aj keď u nás to bolo drahšie keďže mi chodili aj dcéra aj syn náraz do autoškoly

janka_lolo
12. mar 2023

@jarmillka testy sa vždy musia robiť aktuálne to neovplyvňuje dátum prihlásenia, rovnako ako ty čo sa prihlásili do autoškoly napríklad vo februári ak budú mať skúšky v apríli tak už pôjdu po novom ako si to na okresnom riaditeľstve ešte nerozmyslia a budú robiť 2 mesiace po starom testy

patka06
12. mar 2023

@jarmillka my sme sa boli informovať v autoškole, keďže dcéra by chcela nastúpiť a inštruktor nám vysvetlil, že podstatný je dátum skúšky, tá sa musí vykonať podľa aktuálne platného zákona, nezávisle od toho kedy kurz začal

jarmillka
12. mar 2023

@janka_lolo 80€ za kurz prvej pomoci??? 😳😳😳 uuuuf… my sme si 2-3 testy robievali aj na hodinach teorie..teda pred zaciatkom hodiny.. Fakt si neviem predstavit chodit do autoskoly kde si vsetko musim zaobstarat sama a ani nevediet ci to je vlastne to, co budem potrebovat.. Mohla by mat neviem aku tradiciu a povest.. Teda v ziadnom pripade ta nechcem urazit ani sa ta dotknut… Neber to prosim v zlom…

patka06
12. mar 2023

U nás kurz 1,pomoci 8 hodinový 25 Eur, nie je v cene autoškoly.
Ostatné všetky učebné materiály poskytne autoškola vrámci kurzu, nič sa nekupuje navyše.

vavjaj
autor
13. mar 2023

@janka_lolo , okrem niektorych novych znaciek je vsetko rovnake, ale verim, ze na tych znackach sa da pohoriet, ked ich niekto vidi prvykrat an testoch, preto ma to zaujimalo, ktore testy sa vlastne pisu, ale vychadza mi to tak, ze kde ako.