Skúsenosti z vnútromaternicovým telieskom

jarka91
19. feb 2018

Ahojte žienky , asi je tu už viac diskusií ohľadom antikoncepcie , ale našla som z roku 2007 a 2013 staršie, tak myslím že nová téme nebude vadiť, vzhľadom k novinkám v tejto sfére.
Zvažujem o zavedení takejto možnosti nakoľko dieťa už neplánujem / tento rok mám 44 / a čo sa týka intímneho života je aktívny a intenzívny.
Deti už mam 19 a 11r.

Rada by som vaše skúsenosti, tipy ..... ktorá je ako spokojná , atd a ako to vychádza cenovo
IUB -vraj nehormonálna
MIRENA -hormonálna
DANA -existuje ešte ... ! ?

Ďakujem 🙂

nika218
19. feb 2018

Ja som pri Dane otehotnela a mala som menzes 14 dni... a teraz mam 3/4 Mirenu a zarial ok. Klop klop. Spociatku bola menstruacia tiez 14 dnova no konecne sa to upravilo...😁

jarka91
autor
19. feb 2018

@nika218 a ako je to z váhou ? nepribrala si ? a libido ? niesu zmeny ?

katkakovac
19. feb 2018

Mam nehormonalne Ariane (kedysi sa volali vsetky Dana) a som spokojna. Pol roka to bolo z menstruaciou trosku divoke, chodila po 21 dnoch, obcas som spinila a pod. Teraz to bude rok a vsetko sa vratilo do normalu, menzes 26/29 dni ako predtym. Ja hormonalne nemozem, ale ak by som mohla, dala by som si ho. Rozhodne je to vyborna volba, nemusis stresovat koli zabudnutej tabletke a pod.

jarka91
autor
19. feb 2018

@katkakovac Ariane som ešte nepočula , no zjavne je rok 2018 a sú asi všelijaké novinky .....
prečo by si zmenila za hormonálne ? je to lepšie ?

mishicca
19. feb 2018

U mna isla von DANA po 2.5 roka. Kvoli cyste. Mavala som vytoky a bolesti mimo cyklu. Bolelo ma zavedenie aj vybratie. Za mna uz nikdy viac...

jarka91
autor
19. feb 2018

@mishicca , tak to ma veľmi mrzí .... zrejme nie každému sadne ,,,,,, no stojí to za zváženie ked to stojí toľko €

katkakovac
19. feb 2018

@jarka91 tych nehormonalnych je strasne vela znaciek. Ja ho mam preto, lebo toto konkretne je mensie a ohybnejsie. Vhodne po sekcii a pri otocenej maternici. A hormonalneby som chcela preto, lebo niektore zeny sa uplne zbavia menstruacie. A mne hormony pomahali z akne. Teraz pred menzesom vyzeram ako pubertacka😕

zamilion
19. feb 2018

@jarka91 ja mám tri deti a 41 rokov a velmi velmi uvazujem o sterilizacii.
u mna totižto aj nuvaring robil obrovske zmeny v libide a presne toho sa bojim pri mirene
dana ma vobec nelaka po precitani toho mnozstva negativnych skusenosti....
ked si uz tolko hladala na nete..... stazoval sa niekto pri mirene na znizene libido?

jarka91
autor
19. feb 2018

@zamilion no tak toto by som ja zas nerobila , nech sa da teda sterilizovať muž 😂
čo som hľadala vo fórach pri Mirene sa neuvádzalo zniženie libida ,JE TAM MALY OBSAH GESTAGENU , čO NESPôSOBUJE TIETO STAVY , skôr špinenie , alebo nevyhovujuca z nejakych iných dôvodov ....čo mňa pri nej zaujalo je vymiznutie menzesu ..teda ušetrenie na vložkách , či teda uplnej abstinencii

lenko
19. feb 2018

mám dobré skúsenosti s Mirenou

zuzuzu3
19. feb 2018

Mirenu mám tretíkrát. Ja som sa chcela nechať sterilizovať, lebo už som chcela mať úplný kľud (mám 43 rokov a tri deti) ale môj lekár povedal, že to nie je dobré pre organizmus a on mi to neodporúča :(

jarka91
autor
19. feb 2018

@lenko
@zuzuzu3
Ďakujem

nika218
19. feb 2018

@jarka91 pribrala som pri Mirene ale tazko povedat ci z Mireny alebo z prejedania. Libido ako pred tym...takze ok..

jarka91
autor
19. feb 2018

@nika218 snád nie nejako moc ... či ?

nika218
19. feb 2018

10 kg..ale to skor so stresu a naslednym prejedanim... Obalovanim nervou...😂😂 uz pracujem na zhadzovani...😄

didi35
19. feb 2018

@jarka91 Neviem ako sa to moje teliesko volalo, ale odkedy som ho mala, v jednom kuse som mala mykózy, výtoky, občas aj kŕče, bolestivá a dlha menstruacia. Po 2 rokoch muselo ísť von. Teliesko už nikdy viac. Ale bolo to pred 20 rokmi.

jarka91
autor
19. feb 2018

@didi35 no tiež nepríjemná skúsenosť , ale dúfam v to že v r 2018 v tejto dobe budú tie telieska moderné bez najmenšich nežiadúcich učinkov, ale teda každý reaguje inak ......
Dakujem

littleslovak
19. feb 2018

@jarka91 ja som tielesko mala par rokov, uz asi 2 roky je vonku lebo sa vtedy posunulo a zacinalo vadit. kazdopadne bolo to pred akymkolvek tehotenstvom ci porodom (az teraz cakam babatko) a vkladanie bolo pre mna velmi bolestive. doktor povedal ze je to aj tym ze anatomicky mam skratka velmi uzky krcok maternice a aj vkladanie s najmensim nadstavcom bolo peklo. povedala som si ze ak niekedy znovu tak az po detoch. inak ziadne neprijemnosti s nim neboli, normalny cyklus ako predtym ziadne extra bolesti. a cenovo teliesko + vlozenie stalo asi tolko co HAK na pol roka (HAK co som uzivala pred zavedenim). zial neviem nazov telieska.

didi35
19. feb 2018

@jarka91 Otazka je ako bude tvoje telo reagovat na meď. Moje telo sa ho chcelo zbavit, maternica nasmerne produkovala sekret a to bola zivna poda a zaciatok vsetkych mykoz. Vyskusaj a uvidis, dopredu sa nedozvies, ci to tvojmu telu bude reagovat. A to mi vtedy lekar daval najsetrnejsie teliesko, lebo som este nerodila.... Po porodoch to je mozno ine.. Drzim palce.

jarka91
autor
19. feb 2018

@didi35 Ďakujem , uvidím pojdem na konzultáciu .

kengurica
19. feb 2018

Silver Lilly - nehormonalne, uz druhe. Uplna sokojnost, menze pravidelny, 3 dni, ziadne vytoky, ziadne znizenie libida ;), ziadne priberanie. Zavazdanie ma dost bolelo (nerodila som vaginalne, 2x SC), ale potom som ho viac necitila.

jarka91
autor
19. feb 2018

@kengurica super , tento druh som ešte nepočula .... no keď sa rozhodnem snáď to vydržím , ja som rodila 2x spontánne

barborka93
19. feb 2018

@jarka91
@jarka91 ahoj ja tiež rozmýšľam nad telieskom nakoľko som mala pri Hák neskutočne bolesti hlavy už je to pár dní a hlava neboli užívala som ju aj pred tehu a všetko v pohode tak neviem čo sa teraz robi...uvažujem nad danou len sa bojím aby menzes nebol moc bolestivý a dlhy..viem že to stojí okolo 45€ aj z vložením som po dvoch pôrodoch a ďalšie neplánujem

kengurica
19. feb 2018

Najlepsie je, keby sa necha drahy sterilizovat...... Miniinvazivny zakrok, ziadne hormony, vsetko funguje ako dovtedy, akurat tam nie su potvorky bicikovce...... Ale chlap ani pocut...
Pri slove "sterilizacia" si vzdy predstavi "kastraciu"......co s nim....neda sa prehovorit...

jarka91
autor
19. feb 2018

@kengurica no to je jasné, ale nepoznám muža, ktorý by toto podstúpil !presne tak , myslia si že už nebudú fungovať , česť výnimkam .... mozno taký existuje

jarka91
autor
19. feb 2018

@barborka93 nezdá sa mi že 45€ aj so zavedením , čo som ja pozerala a čitam je to od 100... a vyššie , ale mozno sa mylim a existuje aj takáto

didi35
20. feb 2018

Ake su rizika sterilizacie zeny? Diik

barborka93
20. feb 2018

@jarka91 tak mi povedala sestrička môjho gynekológa

didi35
20. feb 2018

@jarka91 A este ja mam taku zlu skusenost, ze som otehotnela a o 4 dni to odislo s velkymi bolestami a masivnym krvacanim. Az neskor mi doslo, ze tie nafuknute prsniky su kvoli tehotenstvu. Teliesko totiz nezabrani spojeniu vajicka a spermie, ale ten medeny drotik v maternici zabrani usadeniu... Pre mna uz neakceptovatelne. Mozno tie hormonalne telieska zabrania aj pocatiu, neviem... Ja som mala len "mechanicke"...

montemotherone
20. feb 2018

@jarka91 ja nemám osobnú skúsenosť, ale poviem ti skúsenosť môjho muža- chirurga z praxe. Často sa u nich "na stole" objavujú ženy, ktorým tento spôsob antikoncepcie spôsobuje sekundárne komplikácie. Hovorí, že toto by nedal ani nášmu psovi. Nuž, ale dopyt je vysoký, biznis je biznis a ženy si často akoby nevážili vlastné telo... 😒