Skúsenosti z kaviarní a barov z pozície zákazníka

7. jún 2021

Zdravím, chcela by som sa opýtať na vaše osobné skúsenosti z kaviarní/barov z pozície zákazníka. Je to vpodstate taká malá anketka.
1.Podľa čoho si utvárate názor, že je podnik dobrý/zlý? 2. Ktoré kvality vám v podnikoch chýbajú a ocenili by ste ich?
3. Čo naopak na podnikoch neznášate, rozčuľuje vás, čo vás dokáže odradiť od ďalšej návštevy?
4. Podľa čoho sa rozhodujete, ktorý podnik navštívite? aký veľký vplyv má na to cena?

Ďakujem za každý jeden seriózny názor, poznatok 🙂

1bambinko1
7. jún 2021

1. dobrý podnik, má mať kvalitné produkty (káva, čaje, pivo) a dobrú obsluhu
2. čo mi chýba neviem, do takých nechodím
3. rozčuľujú ma špinavé wc a netaktná obsluha, ktorá sa tvári, že som tam navyše keď ma má obslúžiť
4. cena rozhodne + ľudia s ktorými tam idem

kkovacovak
7. jún 2021

1. Dobrý podnik by mal mať hlavne dobrý personál ktorý rozozná lungo od espressa napr. Nie všade je to niekedy samozrejmé bohužiaľ. Nemusí mať veľkú ponuku ale každý si tam má nájsť to svoje. Ja oceňujem dobrý podnik ak tam vidím záujem majiteľa a že je podnik iný ako všetky ostatné. Dobrá káva a príjemné posedenie kde si počujem vlastné slovo.
2. Chýba mi domácka atmosféfa. Vadí mi sterilnosť a neosobnosť personálu. Chýbajú mi domáce výrobky.
3. Personál ma odrádza určite. Podnik môže mať najlepšiu kávu na svete ale ak má zlý personál tak tam už nejdem. Odrádza ma keď sa zákazník necíti vítaní.
4. Rozhoduje o tom všeobecný pocit z daného miesta. Musím sa tan cítiť príjemne. Navštevujem drahšie aj lacnejšie podniky ale dobrý pocit môžem mať z oboch rovnako. Cena u mňa moc nehrá rolu. Ak je mi niekde dobre tak si kľudne priplatím.

nafka0483
7. jún 2021

1. Podla pitia (jedla), obsluhy a prostredia. Ak si objednam bazovu limonadu a dostanem plny pohar ladu s mineralkou s kvapkou umeleho kupeneho sirupu a platkom citrona, tak to nepovazujem za kvalitne. Ak dostanem fajne namiesanu sladko-kyslu prijemne vychladenu limonadu, mozno s listkami medovky, maty, alebo kvetom bazy, tak to hned vyzera a aj chuti inak. To iste jedlo - citit, ci sa jedna o polotovary, ci je jedlo dobre dochutene, ako je naservirovane.
Pri kaviarni/bare je pekne ked ku kavu serviruju malu cokoladku, alebo keksik, pohar vody by mal byt samozrejmostou. A samozrejme kvalitna kava, caj. U mna vela rozhoduje aj horuca cokolada - ci je to naozaj kvalitna roztopena cokolada, alebo nieco co sa skor podoba na puding. A SLAHACKA! - umela slahacka zo spreja tiez o niecom svedci, niet nad kvalitnu slahacku vyslahanu zo smotany.

Mila obsluha, ktora vie co ponukaju, vie poradit, vysvetlit, nie je dotierava, ale vie co ako vhodne ponuknut (navrhnut dezert, odporucit, poradit...).

Prostredie: pekne, ciste, udrziavane

2. Velmi by som ocenila cisto nefajciarske letne terasy. Mne cigaretovy dym velmi smrdi a vadi a co na tom, ze my pri stole nefajcime, ked o stol-dva dalej ano a aj tak to vsetko citit.

3. No presny opak toho co pisem v bode 1. a navyse - TOALETY - mne napr. velmi prekaza ked sa dvere na toaletu nedaju zamknut. Zazila som aj take, ze malicky podnik, toalety mali spolocnu "chodbicku" kde bolo umyvadlo pre panov aj damy a potom dve "kabinky" jedna panska a jedna damska. Dvere sa ale nedali zamknut a ludia su neskutocne nevychovani a vobec neklopu. Navyse toaleta bola tak, ze sa ani nedalo mat natiahnutu ruku a klucku drzat, cize hocikto vosiel a automaticky otvaral dvere bez zaklopania. Do toho podniku som viac nevstupila.
A taka vec ako cista toaleta, toaletny papier, tecuca tepla voda, mydlo, utierky na ruky - to ani nespominam, to by mala byt samozrejmost v poriadnom podniku.

4. Podla vlastnych skusenosti, alebo pozitivnych referencii od znamych, kamaratov. Pripadne ak je to uplne novy podnik, tak ked zaujme na pohlad, posobi "sympaticky", tak vojdeme a skusime.
Cena nehra az taku rolu, pokial to nie je obedove menu za 30eur :D priplatim si aj viac, ak zato dostanem adekvatnu kvalitu.

mirabelia
7. jún 2021

1. Ja osobne milujem ovocné, ovocno-mliečne koktaily a keď napríklad vidím, že v celom koktaile bola rozmixovaná "jedna" jahôdka (už sa mi stalo, že iba kompót) čo je dosť poznateľné na chuti, farbe, vôni, tak ma to odradí od daného miesta 🙂 čiže názor na podniku si utváram na základe chuti a kvality daného koktailu, drinku a podobne. Čiže nemám rada držgrošské miesta, kde sa snažia ušetriť čo najviac surovín....
2. Navštevujem väčšinou miesta, kde sa s daným drinkom, koktailom akoby pohrali, je to pastva na oči, keď ten pohár pekne esteticky ozdobia a podobne. Čiže možno toto mi chýba aj na iných miestach, že do toho nevložia dušu a nespravia aj z obyčajného nápoja majstrovské dielo 🙂
3. Tu opäť platí to, čo som uviedla na začiatku, odradí ma, ak podnik šetrí na surovinách, tiež ma odradí špinavý stôl, ktorý je neuprataný po predošlých hosťoch..
4. Väčšinou sa mi páčia podniky, kde je prítmie, nemám rada príliš presvetlené miesta a večer sa mi páčia tlmenejšie svetla, vplývajú dobre na moju pohodu..a tiež sa mi páči aj zariadenie, ktoré pôsobí ako keby som bola doma v obývačke...A cena nerozhoduje, ak by sa jednalo o jedlo, tak by som brala do úvahy aj cenu, ale toto mi príde ako menšia položka, kde nepozerám na cenu.

marsmykkok
7. jún 2021

1) podľa kvality kávy, nápojov a obsluhy
2) možno širšia ponuka, väčšie súkromie-teda nie stoly blízko seba
3) fajčiarsky priestor zle oddelený, obsluha čo sa tvári ako keby tam bola za trest, zlé nápoje
4) hlavne poloha, navštívim ten čo mám blízko, nepôjdem niekde niekoľko minút autom alebo kilometer pešo. A cena, ak by káva napríklad stále nie ako inde napríklad 1,50 ale 7 eur, tak ma odradí. Ale kedže nechodím denne, je mi jedno či tá káva stojí 1,40 alebo 2 eurá, také malé rozdiely neriešim, rozhodujem sa skôr podľa kvality obsluhy a nápojov.

dollyzv
7. jún 2021

My sme chodievali do jedného burger pubu,a teda tam mali najlepšiu obsluhu a vlastne všetko s akými som sa v živote stretla...vždy vysmiati,mili,vedeli poradiť,prišli sa spýtať či je všetko v poriadku,či sme spokojní s jedlom a tie burgre bola jedna báseň,fakt najlepšie aké som jedla v živote..škoda že museli zavrieť lebo im to nevynasalo 😿😿😿

vroni
7. jún 2021

Nebudem sa opakovať, len doplním, že ma privádza do zúrivosti a k okamžitému odchodu vrieskajuca hudba, ktorá má byť akože podmaz.

natalia912
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
columbine
7. jún 2021

No zvycajne pred tym ako skusim novy podnik ci restiku si precitam recenzie na googli/Fb a snazim sa najst cennik, menu a fotky od zakaznikov. Ak ma nieco na fotke/v menu zaujme napr jedlo vyzera chutne alebo najdem nieco co chcem ochutnat idem vyskusat. Ak je cena prepalena alebo su zle najnovsie recenzie tak ma to skor odradi.

Mam rada ked ma podnik pohodlne sedenie. Neznasam take tie lacne nazvem to zahradne stolicky z latiek. Napr teraz sme zacali pravidelne chodit do 1 kaviarne (aj napriek najotrasnejsej obsluhe) lebo tam maju brutalne pohodlne lavicky pre dvoch s dekou a podsedakmi, viem sa tam krasne uvelebit opriet o muza a chlipkame kavicku. Do 1 podniku sme okamzite prestali chodit lebo stolicky boli tak uzke a nepohodlne ze som dostala sice kvalitne drinky ale citila som sa ako na trestnej lavici uprostred nafulovaneho autobusu ludi 😁

hrozne ma rozculuje ked si casnici nepisu objednavky, casto vtedy nieco zabudnu alebo popletu, a uplne idem do vyvrtky ked uz hodnu dobu mam prazdny pohar/tanier, pozeram po okolitych stoloch a vsetci su na suchu ale casnik nepride a nespyta sa ci si este nieco date, musite ist priamo dnu alebo k baru si vypytat pit alebo ucet lebo casnik chodi raz za 30min. A tiez neznasam ked ma podnik vycapenu velku tabulu a napisane velkym TO co vas ma prilakat ale ked si to vypytate tak to nemaju ani na 1 ani 2 ani na 3 krat. Tak preco to odtial nevymazu?

Ocenujem ak sa da v podniku objednat maly snack(natierka s chlebikom/tapas..) alebo ak sa podavaju ranajky v kaviarni.

Cena urcite u mna zavazi aj rozne akcie. Napr ked si v 1 kaviarni dame 2 kavy a 1 limonadu dokopy za 8 eur a o 10metrov dalej si dame v kaviarni naozaj kvalitne, bohate, domace ranajky pre dvoch a k tomu dostaneme 2 kavy a 2 dzusy zadarmo za 7,9 tak asi viete kam pojdem najblizsie

bororka
7. jún 2021

1. Správanie obsluhy keď vojdem a stav wc
2. Navštevujem podniky kde som opakovane spokojná
3. Kvalita jedla. Keď za niečo platím, čakám, že kvalita bude vo výške ktorú platím.
4. Cena nerozhoduje, pokiaľ chcem niečo dobre uvarené, cena nieje smerodajná

jvlo
7. jún 2021

Chcem kvalitne produkty, ktore dostanem pekne naservirovane. Mam rada podniky, ktore maju dusu a kde robia casnici, pre ktorych to nie je len praca, ale nieco co ich bavi. Cenu neriesim, pokial za nu dostanem kvalitny produkt.
Uvarit kavu a navarit obed si viem aj sama, takze cakam, ze za svoje peniaze dostanem nieco viac

nerko
7. jún 2021

Kvalita jedla, obsluha, cena, interier, toalety. To si asi vsima kazdy. Ked sa v meste otvori novy podnik, tak idem najkor tam pozriet. Klasickej vyvarovni sa vyhybam. Priplatim si za drahsie menu na obed. Casto mi v restauracii chyba kvalitny zakusok, ku dobrej kave. A neoblubujem restauracie, ktore maju kilometrovy jedalny listok a prinesu akekolvek jedlo do 10 minut - zohriaty polotovar. Radsej menej jedal a cerstve.

catherinah
7. jún 2021

Mne vadi cigaretovy smrad z akehokolvek dovodu (aj vonku).
Vadi mi spina, omrvinky, neutrety stôl a pod.
A presne rozdiel medzi lungom a pressom 😃

ukulela
7. jún 2021

Napisem, len co mi najviac prekaza - fajcenie. 100x fajcenie, aj von na terase .... a duplom v podniku, kde maju nejaky detsky kutik.