Skúsenosti so sektou

22. feb 2023

Hľadám niekoho, kto reálne zažil, ako sa jeho blízky dostal do sekty. Pripadne ci sa im podarilo tomu blízkemu pomôcť. Ide o moju mamu, ktorá samozrejme nechce pripustiť ze v sekte je. Každé slovo proti berie ako absolútne ruhanie voči Bohu. Pretože celá táto sekta stojí na myšlienke viery. Rozprávať sa o tom s nou nedá, už to vyvoláva konflikty v celej rodine. Pani hlava sekty mamu ale vopred pripravila na to, že rodina ju nebude podporovať a je to len ďalšia skúška od Boha, či postaví na prvé miesto jeho alebo rodinu. Je to hrozne, neviem co mam robiť....

pribinak
22. feb 2023

Toto asi nechceš citat, ale aby si ochránila seba a svoju rodinu, tak najlepšie čo môžeš urobiť je ODSTRIHNÚŤ SA

a_alexandra_a
22. feb 2023

Určite by som sa od mamy neodstrihla a nenechala by som ju v tom, len aby som ja mala pokoj. To čo je za prístup?
Mame treba v prvom rade otvoriť oči, aby si postupne začala uvedomovať, kde sa ocitla a ako z toho von. Vyskúšaj pohľadať na internete rady, prípadne zájdi za psychológom poradiť sa.
Určite však mamu neodvrhni za to, kam sa dostala.

tosomja
22. feb 2023

Daj jej prečítať nejaké články o Tom, ako ju oberú nie len o rozum, ale aj majetok. A nakoniec zostane sama s Bohom, bez strechy nad hlavou, bez rodiny. 🤔

tykat
22. feb 2023

Bud odstrihnut mamu od sekty alebo seba od mamy.
Tam treba radikalny rez. Ako s nimi mama komunikuje? Internet? Osobne? Posiela im peniaze?
Ako mama zije? Pracuje? Dochodkyna? Zije s niekym?

pribinak
22. feb 2023

@a_alexandra_a reaguješ na mna, že?

Zo nie je o tom, aby mala pokoj, ale Aby chránila seba a svoju rodinu. Skôr či neskôr mama začne vyvíjať nátlak aby sa k nej pridali, začne rozprávať deťom Bohu, ale manipulatívnosť formou a nátlakom

Otvor mame oci …..dobrý blabol. Nechápeš ? Ona podstúpila vymývanie mozgu (ľudovo povedané)

A nabudúce maj chochmes a označ má !

liljana
22. feb 2023

Polovica Slovenska je zial dnes zakonspirovana a uveri kazdemu "spasitelskemu" slovu, co najdu na socialnych sietiach. Uz ide len o to, v aky hoax veria. Socialne siete umoznuju zial masove rozsirovanie siekt, bludov, polopravd,....
Mozes skusit mame dohovorit, ale staci sa pozriet, aki su konspiratori a sektari agresivni. Na konci ju asi proste odstrihnes a budes riesit seba a svoju rodinu.

janetinka27
22. feb 2023

ahoj, su aj na nete pribehy o tom, ako sa ludia odovzdali sekte. mozno sa tam mamina najde, uvidi, ze sa tam deje a rozprava to, co robia a hovoria im.
kamaratka mala babku tiez v sekte, ale ona bola taka umiernena, chodievali k nej sice navstevy zo sekty, ale ona zila aj tak pokojne, brala to tak, ze sa porozpravaju. nemala pre vec zapal, iba mala rada spolocnost a navstevy.

liljana
22. feb 2023

Nie kazdy clovek je natolko scitany a inteligentny, aby nepodlahol vymyvaniu mozgu. A cim jednoduchsi, tym to ide rychlejsie.

summer23456
22. feb 2023

Prosím ťa o akú sektu ide ak môžeš povedať? Poradiť neviem, ale nemala mama nejaké trápenie, problémy? Viem,že napr. SJ vyhľadávajú takých slabších ľudí, ktorí majú problémy a oni im ukážu tú silu,vieru v boha, pomoc. Možno ju skôr vypočuť,čo ju trápi a ukázať,že ste tu vy pre ňu.

a_alexandra_a
22. feb 2023

@pribinak Označiť som ťa zabudla, ale tak keď si písala prvá a ja hneď pod tebou, tak snáď je zrejmé, na koho reagujem, neviem čo si hneď osobná..
Ja som napísala ako to vidím ja. Pochopila som, že autorka mala dobrý vzťah s mamou, ja by som sa na vlastnú mamu nevykašlala keby bola v takýchto sračkách. Snažila by som sa jej pomôcť.
Mama môže dopadnúť veľmi zle, môžu od nej vytiahnuť majetok, môže o všetko prísť a to hovorím len o materiálnych veciach. Snažila by som sa odvrátiť to, ak by to bolo v mojich silách. Odstrihnúť sa od nej a nechať ju napospas dezolátom nie je pre mňa riešenie.

pribinak
22. feb 2023

@a_alexandra_a všetko veľmi pekne čo píšeš, ale nič praktické

rillwen
22. feb 2023

Čo je to sekta, resp. ako danú náboženskú skupinu zadefinuješ? Od toho sa všetko odvíja. Treba stanoviť nakoľko je táto skupina deštruktívna - aby to náhodou nebolo tak, že mama je v podstate aj šťastná, spokojná a rada že konečne niekam patrí a ty ju chceš odtiaľ vyrvať.
K danej problematike odporúčam konzultáciu s religionistami na akademickej úrovni, veľmi dobrá publikácia je od Zdenka Vojtíška – "Nová náboženská hnutí a jak jim porozumět", venuje sa tam aj postupom odlúčenia.

a_alexandra_a
22. feb 2023

@pribinak Už vyššie som napísala, aby pohľadala informácie na internete, nájde kontakty, kam sa obrátiť, prípadne aby vyskúšala psychológa, aby sa poradila.
Ale vidím, že u teba je riešenie len odstrihnúť sa a všetko ostatné sú len žvásty.

autor
22. feb 2023

Nie je to sekta veľkého počtu, napriek tomu v tom, čo sa tam deje, vidim princípy sekty. Ide o jednu ženu, ktorá si okolo seba drží skupinu žien. Ta žena nepracuje, živia ju len platby týchto žien za jej pomoc v forme rozhovoru. Všetko by bolo v pohode, keby to naozaj bolo tak, že mama je šťastná. Ale už to hroti... Všetkých nás ovláda diabol keď nemáme radi tu pani... Začala z ničoho nič riešiť majetky, vlastníctvo domu atď.. Veci ktore boli vrámci celej rodiny nejako dohodnuté, no jej sa to zrazu nepáči - vždy príde s nejakým takýmto nápadom od tej pani.. Ta pani im nahovorila, že je doslova ľudský zástupca boha na zemi.... Oni sa boja neveriť, pretože dopredu boli upozornene co sa stane tým, čo neveria... Je to princíp ovládania strachom. Inak mama nie je ani dôchodkyňa, a ani nevzdelana. Ta pani je veeeelmi inteligentná a rafinovaná

lenkakravcova
22. feb 2023

Ktorú sektu myslíš? Napíš konkrétne.
Lebo peniaze odovzdávajú rôzni veriaci "dobrovoľne" do rôznych siekt. Iné je ak je to sekta hinduistická, iné ak kresťanská, iné ak neregistrovaný iné ak registrovaná ako cirkev..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1andrea111
22. feb 2023

No neviem, podľa toho ako to popisujete nejde i konkrétnu sektu ale jedného človeka, ktorý sa obohacuje na ľuďoch pod vplyvom strachu. Nepomohla by v Tom polícia? Možno by si to pani rozmyslela keby mala opletačky s políciou.

svetlonos
22. feb 2023

@1andrea111
obavam sa, ze pokial ti fanatici s vygumovanym mozgom daruju dobrovolne, policia nic nezmoze. Tam by najlepsie zauradovalo par nasranych chlapov a vypolirovalo jej ksicht. Nech idu na nu rovnako ako ona bohyna na svoje ovecky- strachom! Hlavne strachom o blizkych a majetok. Viem, znie to hnusne ale takyto psychopati hyenisticky si nic ine nezasluzia. Poriadne utrieskat, nohy ruky dolamat nech sa aspom boja a nemanipuluju takto ludmi. Tiez citam a pocuvam kadeco, zamyslim sa nad novymi info. Ale akonahle chcu peniaze, nebodaj cislo uctu maju na stranke ci vizitkach tak je to jasne.
Pokial si zavolam domov masera a chce € za masaz aj benzin, v pohode. Ale za rozhovor a vymel mozgu o Bohu??
Ti ludia, i s troma VS musia mat nejake problemy, ked naletia dementom a valia im svoje peniaze. Aj sama viem, ako si ich minut aby mi robili radost! A nie dotovat prizivnickych parazitov.

cacianka
23. feb 2023

@svetlonos 👏👏👏

i290
12. mar 2023

Pripojím sa k debate, takisto svokor našiel si priateľku po smrti svokry, rozprával o nebeskej bráne a že tí čo za ňu prejdú už nevidia čo sa deje na zemi. Jeho priateľka sa naposledy pokušala pri oslave kde mali viacerí vypite fotiť si do mobilu členov rodiny. Tiež mám obavu, že sa do niečoho zamotal. Ak by vedel niekto o akú sektu alebo o čo by mohlo ísť budem vďačná. Predsa len je zarážajúce, že si nás niekto koho poznáme dosť krátko, za takých okolností fotil bez nášho vedomia.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz