Ahojte. Robím si prieskum, zaujímajú ma názory, aké máte skúsenosti s rôznymi taxíkmi, taxislužbami a taxikármi? Ja som sa minule veľmi ponáhľala, moje overené čísla boli všetky obsadené (vozy) a tak som rýchlo zavolala prvé, čo mi google vyhodil. No a potom som sa čudovala, koľko som preboha platila. Ale moja chyba, mala som si pozrieť ich cenník. Viem, že sú tú aplikácie, napr.Bolt, ktorí sú asi najlacnejší, ale vraj tu robí vodiča hocikto, nepoznajú cesty, obťažujú zákazníčky. Aké máte s taxíkmi a taxikármi skúsenosti vy?
@earlgrey tak toto ma pobavilo 🙂)) svet je malý. ešteže sa nič vážne nestalo
@jednoduchomirka nechodím taxíkom často, ale keď už, nikdy som nemala problém s cenou, všade pýtajú rovnako. Aspoň u nás. Jedine, co sa mi nepáči, že si dávajú na čas. Raz som mala čakať ze 5 minút a po 45 minutach som už bola aj naspäť a taxík stsle nikde. Keď som volala, ze kde je, tak ze ma toho veľa a nestíha prísť, ale ze ba mňa myslí 🤣
Ďalší, sa pýtal, ze z akej ulice na akú idem a keď to nebola diaľka, ani sa neunúval prísť. 🙄
@jednoduchomirka No veď to...trocha ma to odradilo od využívania taxislužieb, ale keď človek musí, tak musí...
chodim taxikmi stale a nemala som nikdy problem, ziadny. Aj bolt. Jedine boltom som neposielala dceru ked bola mensia, na sos situacie som mala "taxiakr znamy"... bolt mi vyhovuje, viem kde je, kedy pride, ze ide.. zatial co ked zavolam taxisluzbu = nemam sajnu kedy sa zjavia, par krat som pekne mrzla vonku celu vacsnost... Zvacsa as dobre zabavim v taxiku, kopec soferov mam uz ako znamych, niektori su lepsi ako psychoterapeuti.. to musim uz aj tringelt davat :DDD
Inak teda ked zacinal bolt sa rozsirovat, tak raz pre mne prisla mlada vodicka a to bolo dost.. no kriticke, a potom jeden mlady chalan co letel cez dedinu a retardery tak ze som mala co robit.. ale teda, viac krat som ich nestratla :D Raz ma viezol nejaky cernoch na dovolenke, citila som sa ako niekde v Afrike, jazdil ako vo filmoch, hore dole, doprava dolava, vytrubovacky, hudba mu hucala a on do toho vykrikoval na okoloiduce auta.. :DDD ako z filmu, priam kulturny zazitok
Ja chodim bezne Boltom. Doteraz som nemala ziadnu zlu skusenost, dokonca raz ma viezol brat mojej byvalej spoluziacky so zakladnej, co som o nej od 8.rocnika nepocula. Ale bolo to super. Som zvyknuta, ze su tam vacsinou Ukrajinci, ktori nevedia po slovensky,ale neriesim to, nemusim sa v taxiku rozpravat. A NIKDY skutocne NIKDY si nesadam na miesto spolujazdca v taxiku, vzdy sedim vzadu.
@muchotrafka298 v predu by sa ani inak nemalo sediet pri vodicovi, neviem preco je to u nas tak zauzivane.. odjakziva sedavam vzadu...
@simca06022011 ja tiez neviem, ze preco si u nas kazdy sada dopredu k vodicovi. Okrem toho, ze to je mimo bontonu (samozrejme, ked idu 3 ludia, tak nieto tam sediet musi), ale sama zena nesedi vedla taxikara. Mna by to ani nikdy nenapadlo. Nedavno tu bola tiez taka diskusia, kde zeny pisali, ze ich taxikari obtazovali a obchytavali. Keby sedeli vzadu, tento problem nemaju.
Včera, Bolt, černoch, majú navigáciu, v pohode, kľud, sedím vždy vzadu
@muchotrafka298 nam napriklad minuly tyzden taxikar v parizi nakazal trom sa nasackovat dozadu, nik nemohol sediet vpredu.. A presne, keby si zena co ide sama, sadla do zadu, tak jej moze.. nic... a este je to podla mna pohodlnejsie, tasku si dam vedla seba, nemusim tam sediet ako taka matrona s kabelkou neviem kde.. :DDD
V našom meste nemajú všetky taxislužby rovnaké ceny, keď som išla taxíkom tak som s nimi nemala žiaden problém, len ráno sa dá ťažšie zohnať od 7do 8 hod. všetko obsadené.
Ja chodím taxíkom naozaj minimálne, teraz v stredu som šla po xy rokoch.
Bola som s kamoškami na 🍸 a potrebovala som sa večer dostať na chalupu ( chatová osada ).
To, že to nebude 5 € mi bolo jasné, cena ma neprekvapila .
Panebože, ale túto jazdu mi bol čert dlžný 🙈
Keď som pov.asresu, samozrejme nemal šofér poňatia o tom, kde to môže byť.
Navigácia mu vyhodila úplne čosi iné, neviem čo zač to mal ( mne to navigačka nájde), tak som ho navigovala ja.
Celú cestu sa mu huba nezavrela, ja som po 2 drinkoch bola v stave " nechajte ma tuto levitovať si ", prišli sme k chalupe, zaplatila som a on vystúpil že " tak tu je naozaj krásne " ( čo v tej tme bez lámp, uprostred ničoho , pod lesom bolo tak krásne, netuším )
A " je tu dačo maličké na predaj "?
Panenko skákavá.
Tak som ho odkázala na google, reality, popriala pekný zvyšok noci a taxíkom pôjdem zas o pár rokov.
Inak nemám zlé skúsenosti, ani toto neberiem za zlú.
Len....
V našom meste som využila raz ked mi ušiel autobus a pohoda a druhýkrát sa mi využiť nepodarilo, kedže okolo 10tej doobeda nebol žiadny taxík voľný najbližších 45 minút, tak som išla mestkou a pešibusom, bolo to rýchlejšie.
Vo väčších využívam Bolt a super, viem koľko zaplatím dopredu, vidím v appke kde je šofér, nemusím stáť a vyzerať na mieste niekoľko minút a možno si myslieť že iný taxík je môj, viem si v appke odsledovať kedy sa blíži ku mne a viem sa vyhnúť zmätkom. Ja takéto appky, nové technologie môžem a aj na šoférov som narazila na fajn, jazdili super, hoci nekecali ale to pre mňa ako introverta je skôr plus.
@jednoduchomirka na taxik treba dlho cakat preto vyuzivam uber alebo bolt.
S boltom mam len jednu skusenost zlu ked nas viezol nejaky mlady pakistanec alebo bohvie co to bolo a bol dost neprijemny, lebo sme nechtiac dali vyzdvihnutie na uzavretej ceste. Nasadli sme k nemu rychlo pri semafore ked sme ho zahliadli no a cely cas nadaval aj ked sme sa mu ospravedlnili.
Po anglicky nevedel.
Vždy som mala dobré skúsenosti (až na jednu), ale čo mesto, to iní ľudia, takže neviem, či je relevantné, aby som sa vyjadrila napr. ja, keďže som z východu a ako vidím, ty si z BA.
S Boltom v KE som nikdy problém nemala, ale napr. v mojom meste som mala raz veľmi nepríjemný zážitok. Mladý chalan, šofér nemenovanej taxi služby, po mňa prišiel, odviezol ma kam som chcela, zaplatila som, dovidenia. No a potom naspedovalo to, že mi začal vypisovať aká som krásna, ako mu stvrdol vták, že celý čas bol nadržaný, čo som sedela v aute. Len chudák chalan nevedel, že majiteľ taxislužby je môj sused a tak som mu tie správy ukázala a mladík letel z práce, teraz keď ma vidí v meste, tak stále má hlavu dole, ani na mňa nepozrie....