Skúsenosti s rasou psa zlatý retriever

medulienka81
23. nov 2019

Ahojte, veľmi túžim po psíkovi tejto rasy. Žijeme v dome, mám dvoch synov a potrebujem čítať vaše skúsenosti s touto rasou. Prosím píšte aký je keď je šteniatko, či vydrží byť sám kým sme v práci, v škole. Niekde som čítala, že musí byť stále s rodinou. Čiže vo vnútri .. aké máte skúsenosti???
Ďakujem

mimca24
23. nov 2019

@medulienka81 My mame dvoch, mamu a dceru, a podla mna najlepsi pes pri deti, skveli strazcovia, daju sa super vycvicit, posluchaju na povel a deti priam miluju, a vydrzia byt sami aj celu den bez problemov ..Nikdy by som inu rasu na dvor nechcela

medulienka81
autor
23. nov 2019

@mimca24 super a žijú asi na dvore že?

saskia_98
23. nov 2019

@medulienka81 ja mam, vydrzi byt sam kym som mimo domu ale robi same hluposti vtedy. Kvety, skalky mi vsetky znicil, drevo okusal a poroznasal, podlozky pod rit co mame v altanku potrhal a poroznasal po celom dvore, vsetky folie co boli odlozene potrhal a tak... Proste ked sa nudi, vystraja. Ako teraz ked uz ma 4 a pol roka, uz je to lepsie, uz nevystraja ale prve 2 roky to bola katastrofa.
Potom mam este bernskeho salašnickeho a moskovskeho stražneho a tí su skor lenivci. Ale stražia si čo je svoje a s mojim synom vychadza najlepsie moskovak.

mimca24
23. nov 2019

@saskia_98 no to bola aj u nas🤦 dokonca aj fasadu mame obhryzenu, ale to kazdy pes, je to este take dieta, a potom ich to prejde

saskia_98
23. nov 2019

@mimca24 neviem lebo bernak ma 3 roky a moskovak 2.5 a ani jeden toto nerobil co on robi ... Ja uz som zufala z neho. Akoze je super, moja laska ale ked ponici drahe veci dakedy by som ho najradsej zbila uz ale potom rychlo predycham a idem pratat za nim ..

medulienka81
autor
23. nov 2019

@saskia_98 no tohto sa bojím asi najviac, máme krásny trávnik, altánok, tuje...na jednej strane veľká láska od psíka a zároveň veľká starosť.

medulienka81
autor
23. nov 2019

@mimca24 na začiatku bude všetko asi zničené a to nechcem ..

mimca24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
medulienka81
autor
23. nov 2019

A čo sa týka chlpov keďže majú dlhú srsť sú asi všade čo??

medulienka81
autor
23. nov 2019

@mimca24 nádherné

mimca24
23. nov 2019

@medulienka81 no len ked menia srst, da sa to vycesat a inak to vietor vyfuka 😁

saskia_98
23. nov 2019

@medulienka81 je to laska ale ked si manzel dal do altanku lavicu drevenu na mieru aj so stolom z masivu a peso mu na tom stole okusal nohy, myslela som ze ho dobije od nervov... Proste to je tornado. Sa tesim ked bude mat cca 6-7 rokov ze uz prestane vsetko okusavat a robit hluposti. A to s nim chodim aj na prechadzky, aj sa mu venujem a vtedy je v poho ale ked raz je sam na dvore, bez cloveka len kuka co zle moze spravit..

medulienka81
autor
23. nov 2019

@saskia_98 neeee porazí ma 🤣

jendralka
23. nov 2019

S retrieverkou sme nikdy nemali krásny trávnik a tuje 🤣 bola to zahradnicka. Keď sme boli doma, bola s nami dnu, aj v noci. Keď sme boli v práci, bola vonku, naučila sa chodiť do búdy. Ale i tak to na láska 😍

mimca24
23. nov 2019

@saskia_98 no to poznam,vtedy by som ich vyhodila z domu, ked nieco znicili, aj kvetinace okusali, plot pokazili, ale inak ich nadovsetko milujem 😉

medulienka81
autor
23. nov 2019

Však to psík keď je sám vymýšľa, ale je to môj sen a sny si treba plniť 😜

saskia_98
23. nov 2019

@mimca24 aj jaaaa a este ked nahodi taky pohlad ze ja nic ja muzikant mam dost 😂 neviem ci sa smiat abo plakat 😂😂

mimca24
23. nov 2019

@medulienka81 presneeee 👍👍 aj oni boli moj sen, a vsetko ostatne su len veci, daju sa opravit 😉

medulienka81
autor
23. nov 2019

@saskia_98 tie psy sú také krásne..no nemiluj ich a ten pohľad

mimca24
23. nov 2019

@medulienka81 ozaj a muz ponuka 100 eur tomu, kto sa odvazi nam preskocit plot 😁😁😁lebo ako strazcovia su uzasniiii.len nikto nema odvahu 😁😁😁

medulienka81
autor
23. nov 2019

@mimca24 to by som na nich moc nepovedala,ale tiež super teda keď sú aj strážcovia 👍

mimca24
23. nov 2019

@medulienka81 nikto by to na nich nepovedal, lebo su mily jemny kamaratsky, ale staci ak prejde niekto cudzi okolo plotu, tak su z nich razom selmy 😁

andrea_82
23. nov 2019

My mame 5-rocnu retrieverku, byva na dvore, ale teda strazca to nie je ani nahodou. Niekde som citala, ze toto plemeno, keby mohlo, tak zlodejovi este aj kavu uvari ☺. A nasa je presne taka. Miluje ludi, necha sa do umoru hladkat a urobila by kvoli kontaktu hocico. Ked nie sme doma, tak je zatvorena vo voliere, lebo nam utekala a hladala spolocnost. Prve cca dva roky robila neporiadok, rozvlacovala a trhala veci, ale uz je to ovela lepsie. A my sme sa tiez naucili po sebe upratovat. Miluje prechadzky a kupanie, potrebuje viac pohybu. Predtym sme mali vlciacku a slovenskeho cuvaca, ale uz by som nemenila, pri tomto plemene chcem zostat.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bobricek1979
23. nov 2019

@medulienka81 máme labradora čiže ak správne vravim je to labradorsky retriever úžasné plemena v dome pre rodinu hlavne k deťom vrele odporucam

lagata
24. nov 2019

Zlaty retrievery su moja srdcova zalezitost, uzasne psy 😍 Nasa retriverka nas bohuzial pred letom opustila a smutila za nou cela rodina, ziskala si kazdeho. Samozrejme treba ratat s tym, ze steniatko bude prve roky veci nicit. S citom ho treba vychovavat. Chlpy zo psika tiez budu. Je to ok, ak nie si psycho na upratovanie ako moja mamka, ktora chce mat cistucku terasu a rohozku bez chlpov 😂 Ale jednoducho kazdy den zameta, psik jej za to stoji. Ja viem zase nejake chlpy prezit a na kazdodenne zametanie by som sa osobne vykaslala 😄

sofistikovana123
24. nov 2019

Ahoj,
my mame aktualne steniatko a mame ho v byte. Pes je na nas velmi naviazany a potrebuje byt neustale pri nas. Denne ho berieme na dlhsie prechadzky, rano aspon na 1 hodinu a podvecer minimalne na 1 hodinu, aby sa unavil a kym sme doma spal, lebo inak vymysla hluposti.
Inak su to krasne psiky, velmi mudre a nezne, s deckami paradne, len za mna nie na dvor. Ak ho chces aj na strazenie, tak je to taka povaha, ze ak by ta navstivil zlodej, tak mu prinesie svoju najoblubenejsiu hracku a bude sa z neho tesit 😂...
My sme si ho brali ako spolocnika a berieme ho so sebou vsade, pokial je toto psik ktoreho hladas, tak retriever je pre teba ako stvoreny, pokial ho chces na dvor, myslim, ze psik bude trpiet samotou.

medulienka81
autor
24. nov 2019

@sofistikovana123 ďakujem za odpoveď, kebyže si ho kúpime tak by určite žil s nami a všade by aj s nami chodil. Je to taká rasa asi... sám trpí.

sofistikovana123
24. nov 2019

@medulienka81 ano, oni su ako steniatka zvlastne, nas je velmi samostatny, co sa tyka prechadzok, ale akonahle sme doma, tak je az prilis “needy”. Potrebuje byt v nasej blizkosti, lahne si tak, aby bol pri nohach, alebo aby citil ludsku blizkost....
Fenky su trosku samostatnejsie ako samcekovia paradoxne.

katkabl
9. máj 2020

@medulienka81 neviem ci je to este aktualne, ale my sme mali 11 rokov zlateho retrievera a nikdy nam nic nevyniesol ani netrhal...okusoval si len drievka co sme mu hodili.... najlepsi pes akeho sme mali. Ale stenata od neho to vraj robili. Tak neviem...my sme nasho cvicili od zaciatku.