Dobrý deň mám problém preto píšem ,ak je tu nejaka téma podobná tak sa ospravedlňujem ...Kupujúca tvrdí ,že tovar neprišiel ,nepožiadala o doporučene ...no ja som balík i tak odfotila ,už s cenou pošty ,dátumom a mestom. Aj keď bol poslaný obyčajne ...no tvrdí ,že nič neprišlo ,ako ďalej postupovať ....ďakujem
@martina1703 presne ako píše kocka vyššie... Ak trvala na obyčajnom poštovnom ,nie doporučene , je to v zásade jej problém ...
Aj mne sa to už stalo. Odvtedy vždy ešte pred úhradou napíšem, že obyčajné poštovné je na jej žiadosť a zodpovednosť a že v prípade straty, či poškodenia zásielky neposkytujem náhradu. Ak súhlasí, posielam podklady k platbe. Po odoslaní zvyknem dať info s fotkou balíčka.
Aj mne sa to stalo tiež,a balík prišiel po dvoch mesiacoch od dátumu poslania 🤷
Čiže ta fotka není ako dôkaz ,že odišiel balík ...? Nikto nič nepovedal o pošte poslala peniaze 2,50 na poštu a balík bola poslať moja mama ,a dalo sa poslať ako listová zásielka za 1,90...hneď som jej vrátila 0,60 centov ...no odfotila ,celý balík odvazeny aj s cennou,mestom,dátumom poslala som to kupujúcej.Problem je ,že pani čistá není ...lebo prvé jej správy boli mám záujem ,tak pošlete a hneď dala adresu ...celkovo divné ...v pondelok idem volať tam na poštu odkiaľ je ona ,od nás to odišlo ...
@martina1703 fotka nie je dôkaz. Asi prišlo k nedorozumeniu na oboch stranách. To už si musíte vykomunikovat vy. Zjavne poslala vyššie poštovné a chcela doporučene,len sa nezmienila.
Ak sama ziadala obyc, tak je to jej chyba. Balik moze prist aj neskor, hlavne teraz pred vianocami.
Teraz nie je nič nezvyčajné - corona+Vianoce, že zásielky sú omeškané a zvlášť tie obyčajné. Mne vždy boli doručené, hoci aj po vyše týždni, ale prišli alebo aj druhej strane.
Tak to nie je tvoj problem uz dalej.Pokial si vyberam obyc.postu vzdy na seba preberam toto riziko a vyberam si to vzdy len pri lacnom tovare.Nechbskusi ist este na postu k nim spytat sa,ci sa tam niekde balicek nezapatrosil.Mne sa toto stalo uz 2x.Prisla som,vysvetlila situaciu kedy bol odoslany,odkial a oni hladali a nakoniec nasli.Ak nepomoze ani toto tak sa ospravedln ze je ti to luto,ale pokial si vybrala obyc.postu tak je to v zodpovednoati posty a teda nedohladatelne.Ak mas dobre hodnotenianod inych kupujucich o dovod navyse aby ta neobvinovala.
@lenkasarka ano nie je ,no nemám odkiaľ nalepiť nálepku s mestom a dátumom a cenou ,to by na dôveru ,že som poslala stačiť malo ...v pondelok budem volať na ich poštu ...už má iné mesto v profile ako kde som poslala balík uvidíme ,no čisté to není ,každopádne som urobila chybu ...poštovné som pýtala ja ,2,50 no napísala ,že nemá čo nosiť ,tak som poslala mamu aby to bolo rýchlo. No mama poslala ako sa dalo ...porazí ma
@maminkadeticiek áno chápem ja tomu poslala som ,čo sa stalo Lenke nižšie...tak uvidím budem volať aj na ich poštu do Šaština ...opýtam sa
@martina1703 Ked sa mi to stalo prvykrat, ze mnou poslany balik neprisiel, poslala som naspat peniaze. Ale odvtedy na to zakazdym upozornim v spravach.
@ruzasipova ale ona ani nevidela ,že som jej poslala 0,60 naspäť za poštu ...neviem čo je to zač 🤦tu keď dakto bude chcieť robiť problém a otravovať tak bude ...uvidím budem volať na ich poštu a veru sa opýtam na meno pani alebo slečny ....možno niekto povie niečo viac
nabudúce pošli cez EPH (pridali tam aj list, síce nevieš sledovať, ale máš dôkaz, že to odišlo)
No lenže ak ti poslala 2.50 ako balík na poštu, tak si to mala poslať ako balík na poštu a nie obyčajne za 1.90. To že si na poštu poslala svoju mamu ju zaujímať nemusí, mala si jej vysvetliť ako to má poslať. Takže chyba na tvojej strane.
@martina1703 podla mna je to spekulantka, kedze nevidi ani vrateny rozdiel na postovnom, ani neakceptuje foto ... ale tak hold ak peniaze poslala vopred, tak ty to neries 🙂 jej problem.. ak neposlala peniaze vopred, tsk sa s nimi rozluc
@martina1703 nie prvý krát ,chcela rychlo niečo poslať ...moja chyba ,že som to takto domrvila
@lesana25 ja som od nej pýtala 2,50 ,ona nepovedala nič....nikto sa o pošte ani nezmienil ...áno fotka ,že je to poslané dôkaz asi není ...tak skúsim ešte volať na ich poštu ..
@martina1703 ty si pýtala 2.50 na základe čoho, či len tak si si vymyslela?
@lesana25 dlho som tu nepredávala a volala som kamoske že koľko bude stáť pošta obyčajne no bunda zimná ...tak mi povedala cca 2,50...tak spolu bunda bola 13 som od nej pýtala 15.50 .Hneď som jej poslala naspäť 0,60 centov ...V piatok tvrdila že bola aj na pošte ,dnes mu píše že nemôže nič robiť osobné ,že je v karanténe ...mám len fotku poslaneho balíka mesto ,dátum ,cena....no ona raz tak ,raz tak ...tu niečo v poriadku nebude ...budem volať v pondelok aj do Šaština na poštu
@martina1703
Ja mám napísané v podmienkach, že "neručím za straty balíka pri odoslaní obyčajné".
Aj ja si tiež vždy fotím balík v deň keď ho pošlem. 🙂
@22abigail22 fotka ale dôkaz asi nie je ,a potom ja mám napísané v podmienkach ,že ak si nepožiada a nepovie ako to chce poslať ,tak automaticky posielam obyčajne ...
@martina1703 potom naozaj nerieš. Ak máš takto nastavené podmienky a nepovedala,že chce doporučene. Ozaj nie je o čom. Mohla prebrať a špekuluje. Ľudia sme rôzni. Kašli na to a nezaťazuj sa tým.
@22abigail22 a nie je tu niečo ako čierna listina? Mozno by som videla aj meno,nick a vedela by som o koho ide...
@martina1703 Ak si jej písala ze posielaš obyčajne a ona to tak chcela poslať, tak je to okej.
Ak ti ale poslala 2,50e na balík na postu, tak si to mala poslať so sledovaním zásielky (toľko to stojí)
Balík na poštu do 5 kg stojí 2,70 euro,nie 2,50.
@martina1703 1. Prečo si volala kamoške,koľko bude stáť balík,a nepozrela si si rovno cenník Slov.pošty? Tam sa dá všetko ľahko a rýchlo zistiť.
2. Ak to bola väčšia zásielka,vtedy zvyknú poštárky hádzať do schránok žlté oznamy,že sú uložené na pošte. Pozerala sa tam kupujúca?
@martina1703 ak trvala na obyčajnom postovnom tak si nad tým nelam hlavu