Skúsenosti s podvodníkmi na prenájmoch

9. nov 2021

Ahojte. Mate niektora zle skusenosti co sa tyka podnajmu, myslene ozval sa vam niekto s priliz lacnou sumou na danu lokalitu? Povedali vam ze su rodinna firma ktora takto prenajima byty? Priklad bezna cena v istej lokalite je 450€ za JEDNOizbak a dotycny pyta za DVOJizbak 360€. S tym ze nepyta depozit a je to pre kratkodoby prenajom.
Viem ze je vela podvodnikov, ale mate niektora skusenosti s niecim takymto? Poznate taketo rodinne firmy ktore za male sumy prenajimaju? Ale mate ine skusenosti s podvodmi?

marseillefan
9. nov 2021

Ešte som sa s tým nestretol, ale uvažuješ správne... Nikto rozumný nebude pýtať za prenájom 360, ak môže pýtať 500. Jediná šanca je, že zaspali dobu a nemajú šajnu o trhových cenách, ale treba byť určite opatrný.
Teoreticky nemáš čo stratiť... nič neplať vopred, stretni sa osobne, choď na obhliadku bytu, pozri si list vlastníctva, atď...
Ak je však ten človek v zahraničí a nemôže sa stretnúť, nemôže ti byt ukázať, ak píše ako keby ho prekladal google translate, to všetko sú červené kontrolky a pravdepodobne sa jedná o podvod.

allie458
9. nov 2021

Ak chcu peniaze a kluc ti poslu pretoze "majitel je v zahranici" je to urcite podvod. Uprimne to rodinna firma mi neznie velmi legitimne, mozno keby je to nejaky zabudnuty jednotlivec tak by som tomu skor uverila. Ja by som bola opatrna.

negymama
9. nov 2021

budte opatrni, bud ma ten byt nejake skryte vady, typu zla elektrika ci instalaterske zalezitosti, upchata kanalizacia, plesne, katastrofalni asocialni susedia a je teda problem ho prenajimat, preto ta znizena suma prenajmu.

alebo je to komplet podvod, ze rodinna firma...obvykle byt prenajima realitna kancelaria, alebo jednotlivec, ktory vlastni byt. co znamena "rodinna firma" ??
treba vidiet byt, zmluvu, opatrne so zalohami vopred. To ze nepytaju depozit, je tiez zvlastne.

Uz som zazila u jednej pani, ze mali najom vzdy len na mesiac ci dva tyzdne a majitel im daval zmluvu vzdy len na taku kratku dobu.

autor
10. nov 2021

Boli sme dohodnuty na dnes, ze sa dohodneme na obhliadke. Tak volam dotycnemu a hovori ze ale ja som teraz v Kosiciach (na druhej strane republiky od bytu) hovorim ok, ako sa dohodneme na obhliadku teda? Vraj tam posle uctovnicku. Ok. Pytam sa mozte mi povedat svoje meno? Ostalo ticho, pytam sa znova. Potom zacal a naco to chcete vediet. Hovorim ak ste majitel mali by ste mi povedat vase meno. A zacal ze ved on mi posle po tej uctovnicke papiere a ukaze vypis z katastra atd atd. Hovorim ok ale chcem vediet vase meno, ved ked ste cestny a majitel nemal by to byt problem. Polozil. 😂😂😂

snezienkaaa82
10. nov 2021

Záleží na lokalite. Ja, prenajímamzariadený byt v top stave, trojizbak za 450 eur. Viac tu ľudia n edaju.

negymama
10. nov 2021

co s tym ma uctovnicka? 😲

autor
10. nov 2021

@negymama Ja som tusila vcera jasny podvod, ale hovorim ze skusim. Uctovnicka uz som vedela ktora bije a potom jeho problem povedat mi meno. Ved ked je majitel preco by to bol problem?