Skusenosti s Piklerovej trojuholnikom
Prosim Vas, ake mate skusenosti? Dcerka ma 2,5r , vyuzili ste ? Na co sa sustredit pri kupe? Dakujem za rady
Aj mne už príde stará na to. Skôr pre mladšie dieťa odporúčam.
Máme zatiaľ 5 rok. Dve z troch detí ešte baví. Jasné, že nie denne. To žiadna hračka, ale raz, dva krát do týždňa využívajú
Dakujem za odpovede a vedeli by ste mi prosim odporucit nejaku alternativu k veku? Dakujem
Ja sa sem pridám.... Tiež na zaujímajú skúsenosti a na co si dávať pozor pri výbere.... Môj syn má 2roky aj 4 mesiace a práve včera sme boli na podologickej ambulancii kvôli valgozite členkov a odporúčali nám medzi inymi piklerovej triangel - ze teraz keď pol roka neideme na ihrisko a keď aj, tak v hrubej nemotornej bunde, tak toto je super alternatíva aby nožičky a celé telo cvičilo, ideálne bez papučiek.
@zuzkaemmka17 máme klasickú rebrinu, s hrádzou, lanom a kruhami a hojdačkou. Na tom sa vyblbnú. Hrazda je ľahká, takže si ju poposúvam nižšie, podľa výšky dieťaťa a podľa toho, čo tam chce robiť
@bolarazjedna nemáte v okolí niečo takéto na ihrisku? Moje po tom denne liezli aj v mraze. V barefoot topánočkách by asi bolo lepšie, aby posilnil aj chodidlá
@ziarifka nie, toto nemáme... Ja som len hovorila, čo fyzioterapeutka, že v zime deti sú naobliekane, ten pohyb neni taký voľný ako na jar/v lete. Topánky sme boli vybrať podľa merania nožičky, žiaľ nie každý barefoot je vhodný na každú nohu, my sme doteraz kupovali dd step barefoot a vlastne som sa dozvedela, že mu to nesedí.
@bolarazjedna môj syn je na BF od narodenia. Teraz má 5 a sme boli na preventivke a teda, dr bola presvedčená že chodíme na ortopédiu a fyzio. Nechcela mi veriť, že nie. Že už dávno nevidela také krásne nohy
@hipuska takúto majú v detskej izbe.
@bolarazjedna u nás je taká lanová pyramída v škôlke a asi ďalšie 4 v okolí. To len taký tip, že ak vážne potrebuje liezť, aby sa mu zlepšil zdravotný problém, že táto veža je fajn aj v zime. Softshellovy overal, pod to nejaké merino alebo iné tenké funkčné oblečenie, topánky niečo ako Stonz (teplučké a úplne ohybné, sú to len návleky na nohy). Dieťa nebude naobliekane a ozaj sa tam vyblbne viac a komplexnejšie ako na maličkom piklerovej trojuholníku v obývačke. Ten trojuholník ale tiež poslúži, keď budeš dieťaťu vymýšľať hry a motivovať ho, aby liezlo. A so šmykľavkou tiež 🙂 pretože 2+ už je ozaj veľké, aby ho denne bavilo samé tráviť tam čas.
My kupujeme na narodky (februári 2r) aj s doskou, hojdacku už má. Zatiaľ ju využíva denne
@zuzkaemmka17 skôr pre mladšie dieťa. Využili sme veľa pri oboch deťoch, tak od 9m, keď už obchádzali nábytok, do 1,5-2r. Potom to už bola nuda. Teraz mám tretie dieťa 8m, už na neho začína skúšať vychádzať.