Skúsenosti s Piklerovej trojuholníkom

zuzkaemmka17
8. nov 2024

Skusenosti s Piklerovej trojuholnikom

Prosim Vas, ake mate skusenosti? Dcerka ma 2,5r , vyuzili ste ? Na co sa sustredit pri kupe? Dakujem za rady

ziarifka
8. nov 2024

@zuzkaemmka17 skôr pre mladšie dieťa. Využili sme veľa pri oboch deťoch, tak od 9m, keď už obchádzali nábytok, do 1,5-2r. Potom to už bola nuda. Teraz mám tretie dieťa 8m, už na neho začína skúšať vychádzať.

hipuska
8. nov 2024

Aj mne už príde stará na to. Skôr pre mladšie dieťa odporúčam.

mamamasama
8. nov 2024

Máme zatiaľ 5 rok. Dve z troch detí ešte baví. Jasné, že nie denne. To žiadna hračka, ale raz, dva krát do týždňa využívajú

zuzkaemmka17
autor
8. nov 2024

Dakujem za odpovede a vedeli by ste mi prosim odporucit nejaku alternativu k veku? Dakujem

bolarazjedna
8. nov 2024

Ja sa sem pridám.... Tiež na zaujímajú skúsenosti a na co si dávať pozor pri výbere.... Môj syn má 2roky aj 4 mesiace a práve včera sme boli na podologickej ambulancii kvôli valgozite členkov a odporúčali nám medzi inymi piklerovej triangel - ze teraz keď pol roka neideme na ihrisko a keď aj, tak v hrubej nemotornej bunde, tak toto je super alternatíva aby nožičky a celé telo cvičilo, ideálne bez papučiek.

ziarifka
8. nov 2024

@zuzkaemmka17 máme klasickú rebrinu, s hrádzou, lanom a kruhami a hojdačkou. Na tom sa vyblbnú. Hrazda je ľahká, takže si ju poposúvam nižšie, podľa výšky dieťaťa a podľa toho, čo tam chce robiť

ziarifka
8. nov 2024

@bolarazjedna nemáte v okolí niečo takéto na ihrisku? Moje po tom denne liezli aj v mraze. V barefoot topánočkách by asi bolo lepšie, aby posilnil aj chodidlá

bolarazjedna
8. nov 2024

@ziarifka nie, toto nemáme... Ja som len hovorila, čo fyzioterapeutka, že v zime deti sú naobliekane, ten pohyb neni taký voľný ako na jar/v lete. Topánky sme boli vybrať podľa merania nožičky, žiaľ nie každý barefoot je vhodný na každú nohu, my sme doteraz kupovali dd step barefoot a vlastne som sa dozvedela, že mu to nesedí.

hipuska
9. nov 2024

@bolarazjedna môj syn je na BF od narodenia. Teraz má 5 a sme boli na preventivke a teda, dr bola presvedčená že chodíme na ortopédiu a fyzio. Nechcela mi veriť, že nie. Že už dávno nevidela také krásne nohy

hipuska
9. nov 2024

@ziarifka aký máte presne typ? To máte dnu?

ziarifka
9. nov 2024

@hipuska takúto majú v detskej izbe.

@bolarazjedna u nás je taká lanová pyramída v škôlke a asi ďalšie 4 v okolí. To len taký tip, že ak vážne potrebuje liezť, aby sa mu zlepšil zdravotný problém, že táto veža je fajn aj v zime. Softshellovy overal, pod to nejaké merino alebo iné tenké funkčné oblečenie, topánky niečo ako Stonz (teplučké a úplne ohybné, sú to len návleky na nohy). Dieťa nebude naobliekane a ozaj sa tam vyblbne viac a komplexnejšie ako na maličkom piklerovej trojuholníku v obývačke. Ten trojuholník ale tiež poslúži, keď budeš dieťaťu vymýšľať hry a motivovať ho, aby liezlo. A so šmykľavkou tiež 🙂 pretože 2+ už je ozaj veľké, aby ho denne bavilo samé tráviť tam čas.

lucia13022023
9. nov 2024

My kupujeme na narodky (februári 2r) aj s doskou, hojdacku už má. Zatiaľ ju využíva denne