Skúsenosti s Packetou

merymarus
23. feb 2023

Packeta - prosím skúsenosť, písala mi jedna pani,že zoberie odo mňa kočík,ale cez packetu,že dopravu si zaplatí a platba prebehne cez packetu. Priznám sa, nemám s tým skúsenosť,je to ok?

elmivelmi
23. feb 2023

neviem ale na inych strankach sa pise ze to moze byt podvod.aver nech zaplati vsetko naraz nielen dopravu.Ja by som bez plnej sumy nepredala.Moze kurierovi dat plnu sumu.

andrea_82
23. feb 2023

nie, toto je väčšinou podvod. Cez packetu to môžeš poslať, max. tak ona ti môže objednať kuriéra na seba a dať to poslať na dobierku... Ale akonáhle bude od teba pýtať číslo karty, tak je to podvod a nenaleť jej na to.

petamich
23. feb 2023

ziadna platba cez Packetu neprebieha 🤷‍♀️ podvod

merymarus
autor
23. feb 2023
3petka
23. feb 2023

@merymarus Pozor toto je podvod. Nič také cez packetu neexistuje. Skúšajú to aj cez iné spol.

andrea_82
23. feb 2023

tak toto konkrétne je podvod

babina_33
23. feb 2023

Absolutne som na to nereagovala. Aj podla mna je to podvod. Ak sa aj da poslat taky velky balik, tak ti to nemusi ani prevziat a uz neuvidis ani kocik ani peniaze. Takze radsej si pockat na seriozneho kupujuceho.

77daniela77
23. feb 2023

Neviem sa k tomuto konkretne vyjadrit,ale mam vyborne skusenosti s posielanim balika Packetou cez Zasielkovnu pomocou ich appky🤔

ajuska41
23. feb 2023

Pokiaľ má aplikáciu môže si dopravu zaplatiť sama,ale platbu ti cez ňu nemá ako poslať....

majlo1234
23. feb 2023

Peniaze nech ti posle vopred a k tomu kod do pakety. Ked dostanes peniaze, odnesies do pakety balik a nadiktujes kod, oni ho prevezmu a poslu. Inak to nefunguje, a toto je casty podvod

merymarus
autor
23. feb 2023

@majlo1234 Ďakujem všetkým za rady

rik01lulaka
23. feb 2023

Kamoška takto prišla o 1000€ minulý týždeň 🤷 treba dávať pozor!!!

hiro
23. feb 2023

Cez Packetu sa da objednat dorucenie tak ze zaplatis bud na stranke packety alebo ked prevezmes balik kartou. Takze potialto je to ok.
Ale ten obrazok + adresa + "odkaz na prijatie platby"? :D Podvodnici ti poslali falosnu stranku Packety. Nejako som nevedel pochopit ako si ludia nevsimnu ze su na stranke podvodnastrankapackety.com a nie na packeta.sk. Teraz uz chapem, na mobile to nevidno cele...

simona20201309
23. feb 2023

@rik01lulaka ako mohla byť taká neopatrna???

simona20201309
23. feb 2023

Mne keď niekto napíše na inzerát a po 2 správach rieši dopravu, automaticky nahlasujem....

Podvod je veľmi ľahko zistiť hneď. Nezaujímajú sa o skutočný stav tovaru. Hneď ide riešiť dopravu... aj mne už písali cez packetu. Hneď po vete ,,pracujem v packete" som nahlasovala. A čo že pracuje v packetr? Ja predávam, ja sa rozhodnem ako to pošlem, nie?
Aj tie mena máji kadejaké zahraničné, v azbuke...
Ja fakt nechápem ako sa takto niekto dokáže nechať nachytat.
Nikdy v živote by som neposlala peniaze niekomu, keď ja predávam.....

bilancia
23. feb 2023

ahoj je to podvod, ja cez paketu posielam pravidelne, musis si stihanut aplikaciu packety normalne cez aplikacie v mobile. nainstalujes a tam posielas bud po prijati platby na tvoj ucet (kupujucemu posles tvoje cislo uctu klasicky) alebo si vies zadat na dobierku v aplikacii packety.

hiro
23. feb 2023

@simona20201309 Ja casto riesim dopravu aj hned v prvej sprave 🙂 A casto navrhnem ze si Packetu vybavim sam a platbu dopredu poslem na ucet...

simona20201309
23. feb 2023

@hiro tak s tým som sa ešte nestretla (aby reálne niekto navrhol dopravu, max ci chce obycajne alebo doporuce )ale keď napíšeš ze platíš vopred na účet tak je ti iné. Ti podvodníci sú väčšinou zo zahraničia a vety dávajú do prekladaca, preto mne už ten slovosled hneď udrie do očí.

lopka1313
23. feb 2023

@simona20201309 ja tiez hned v prvej sprave zistujem, ci posielaju aj cez packetu... A ak nie, tak potom mavam problem s tym, ci budem vobec riesit obchod (najcastejsie kupujem knihy cez fb)... Byvam totiz v pohranici v AT a mame tu fakt desnu postu, tak je pre mna ovela jednoduchsie si balik vyzdvihnut v BA na vydajnom mieste, ako ho potom zhanat po celom okrese (realne sa na fb stranke v dedine velmi casto objavuju zle dodane listy, kde nesedi adresa, meno, nic, nedavno tam bol jeden, kde nesedala anilen obec! A aj ka sama som uz asi 3x - byvam tu rok a pol, niesla postu z vlastnej schranky niekde uplne inde). Prinajhorsom si este balik cez kuriera viem poslat do prace, ale obycajnu postu tak nemozem, aby to neslo cez nasu podatelnu... Tak s tym uprednostnenim urciteho typu dopravy to nemusi byt az take jasne podvodne. Ale zase, tiez posielam peniaze prevodom na ucet a neberiem nic na dobierku.
Inak raz som brala aj knihy z nejakeho ceskeho antikvariatu - a mali moznost len dobierky cez packetu, tak viem, ze dobierka sa da aj u nich a zaplatila som to este pred prevzatim - cez apku.

rik01lulaka
24. feb 2023

@simona20201309 žiaľ čo povedať, možno zbrklost, neskúsenosť, taká ta financno bezpečnostná negramotnosť 🤷 stáva sa aj skúseným, že naletia - taký prípad riešil mužov kolega zase😕

vamajka
2. apr 2023

@merymarus mne sa dnes ozvala Milena Baresova, ze chce zaplatit prostrednictvom packeta takze pozor je to pravdepodobne podvodnicka. To iste chcela uz pred 2 mesiacmi a ked som napisala, ze len platba vopred na ucet a zaslanie postou uz sa neozvala. Ze vraj je zo Sastin-Straze

laurinka2705
2. apr 2023

Podvod.Aj mne dnes pisala asi ta ista pani nevolala sa nahodou Milena Baresova?🤭🙉

vamajka
2. apr 2023

@laurinka2705 presne pisem to v prispevku nad tebou

kmarlau
4. apr 2023

Pozor, je to podvod, tiež mi písala ale cez bazos email Milena Baresova, chcela odo mňa kúpiť topánočky, posielala printscreen packety (presne ten hore) zaslanie tovaru cez kuriéra,ktorého ona objedná, vraj pošle peniaze cez firemný účet a stránku ??? Packeta má aplikáciu, nie stránku, a vraj je to trestný čin posielať z firemného účtu peniaze na obyčajný... Je zo Šaštína Stráže vraj...Prosím pozor na ňu, na takéto emaily, nikde nič neudavajte, neviem, či v packete vedia, že sa niečo takéto šíri...

linaaa5529
16. máj 2023

@merymarus mne sa to stalo
Mala som šťastie že som sa nevedela prihlásiť do banky , tak som volala do banky …že podvod… nikomu sa už nedá veriť
Teraz používa

mandzula
16. máj 2023

@linaaa5529 staci vidiet mix jazykov a Packeta TM prípadne PacketaR a je jasne, ze je to podvod. Teraz to takto casto skusaju cez Marketplace, uz sa mi stalo, ze aj 7x za den.

jitkau
26. máj 2023

@kmarlau me táto istá krásavica, kontaktovala včera..... Ten istý scenár, ale tento ráz je z Železoviec. Čiže sa jedná o podvodníčku?

mandzula
26. máj 2023

@jitkau áno, nekomunikuj s nou, pripadne ju niekam nahlas, ak je ta moznost. Nasledovalo by, ze mas vyplnit udaje o svojom ucte - take, ktore im pomozu ucet vybielit.

damira90
7. nov 2023

@andrea_82 prosím vás došlo mi na účet suma normálne celková za tovar aj postu...ale mam 1 krát v živote nainštalovanú packetu a pútajú odomna zaplatiť to poštovné ale číslo karty asi vub co mam...to fakt takto funguje musím tam zadať to číslo? Není to RISKANTNE? PROSIM mam to nainstalovane ODPISTE MI POSIELAM FOTO...NASLA SOM TOTO FORUM potrebujem pomôcť ci to tam môžem napísať co vlastne sa tam opisuje.

andrea_82
7. nov 2023

@damira90 ano, postovne sa plati kartou dopredu, cez aplikaciu. Potom pridete na podacie miesto, kde uz len nadiktujete kod, ktory vam pride.