Skúsenosti s fototapetami

29. apr 2021

Ahojte,

mate prosim niekto skusenost s fototapetami? My mame skusenost zatial len s vliesovymi a s tymi sme boli spokojni - neodlupuju sa ani po rokoch. Ako je to prosim s fototapetami - nezvyknu sa v pomerne kratkej dobe zacat odlupovat, nelepia sa tazko, nenicia sa rychlejsie a vo vacsej miere ako vliesove tapety???

Dakujem velmi pekne za postrehy 🙂

janne318
30. apr 2021

Závisí od toho, akú fototapetu máš na mysli, na akom podklade by bola umiestnená, o akých rozmerov, či samolepiaca alebo klasická, ak klasická - akým lepidlom by bola lepená, atď. Tých markantov je veľa. Pojem "fototapeta" označuje len motív - ale materiály môžu byť rôzne. Existujú papierové fototapety, vinylové a dokonca aj vliesové. Skús byť konkrétnejšia, možno budem vedieť poradiť. 🙂

autor
30. apr 2021

@janne318 ahoj, dakujem za reakciu,mala by to byt vliesova fototapeta

autor
30. apr 2021

@janne318 rozmer tusim 150x250

janne318
30. apr 2021

Vliesové tapety sa lepia najlepšie v pásoch a lepidlom špeciálne na ne určeným. Neviem, či je tá tapeta, ktorú máš vyhliadnutú, v jednom celku (čiže plát 150x250), alebo či je narezaná v pozdĺžnych pásoch. Ak je v celku, odporúčala by som narezať si ju na 50cm široké pozdĺžne pásy a tie lepiť postupne, jeden vedľa druhého. Jednak je s tým jednoduchšia manipulácia, a jednak tie pásy tapety lepšie prilnú k stene, pretože čerstvo nasiaknuté lepidlom nebudú pásy tak ťažké, ako celý obraz (v celku by sa to mohlo hneď po nalepení začať odliepať od steny vplyvom vlastnej hmotnosti).

janne318
30. apr 2021

Keď ju precízne a dobre nalepíte, určite Vám vydrží a ešte dlho bude robiť radosť. 😉