Skúsenosti s chovom potkaníkov

zlostitko
9. aug 2021

Zvazujeme kupu potkanika. Co to som si precitala, ale zaujimaju ma realne skusenosti a hlavne pre a proti. Foto potesi, hlavne velkost dospeleho potkana ma zaujima. Dakujem ❤️

0silvia0
9. aug 2021

@zlostitko mali sme, treba chovat potkanov minimalne dvoch. Najlepsie od chovatela. My sme mali 2 samcov. Boli pritulni, ucenlivi, pouzivali wc v klietke.

lintu
9. aug 2021

Jedinym minusom bol smrad po bobkoch/moci a kratka zivotnost. Inak je to mile zvieratko. Urcite zaujimavejsie ako morcata a skrecky. Velkostou moze byt ako zenska dlan? Teda ak to berieme bez chvosta.

nikkya
9. aug 2021

Kedysi som chovala a sú to úžasné tvory. Prvého som mala samca , chodieval úplne všade so mnou,ešte aj do školy. Samice čo som potom mala až také pritulne neboli ale boli to zlatíčka a jediné mínus že žijú krátko

mufka1
9. aug 2021

@zlostitko záleží ako ktorý .My sme mali s chovnej stanice tak naši boli veľký každý mal skoro kilo 🙂.
No nevýhoda :
Žijú malo
Náchylné sú na choroby ,hlavne rakovina
Zápach ,maju svoj pach aj ked im čistis každý den aj tak to pocítiť.
Potrebuješ veľkú klietku ktorá zaberá miesto ( my sme mali 80x63)

Pozitíva:
Potkan sa ľahko krotiť
Je akční aj cez den ,nieje ako škrečok
Dost sa pripúta k majiteľovi

zlostitko
autor
9. aug 2021

@nikkya takze samec je pritulnejsi? To nam povedali aj v obchode.

0silvia0
9. aug 2021

@zlostitko zoberte hned dvoch samcov, nam chovatelka odmietla predat jedneho.

gubcikova
9. aug 2021

@zlostitko samice sú hyperaktivnejšie
-sami majú svoj pach.Klietku potrebujú väčšiu inak sú milé.Menim im asi každý druhý týždeň a papaju dosť 😁 nechty im musíme strihať.inak sú mojkaci

zlostitko
autor
9. aug 2021

@0silvia0 to ma trosku odradza, stacil by nam jeden

zlostitko
autor
9. aug 2021

@gubcikova date foto?

gubcikova
9. aug 2021

@zlostitko nedá sa mi ich oboch naraz lebo lietajú zrovna po izbe 😁

gubcikova
9. aug 2021
nikkya
9. aug 2021

@zlostitko áno ,samci sú prítulnejši a tiež skor odporúčam dvoch ,ja som mala síce istý čas len jedného,boli sme spolu 24/7 ale keď k nemu prišli kamošky bolo to oveľa lepšie aj keď si ich dlho neužil..

zlostitko
autor
9. aug 2021

@gubcikova uz su dospele? Su krasne 🥰

gubcikova
9. aug 2021

@zlostitko v decembri budú mať 2 roky .Dcéra chcela zajaca ale ukecala som ju na potkanov 😁 ja som ako dieťa chovala a chodil so mnou aj von

nttnnt
9. aug 2021

kamarat mal, chodil s nim do krcmy v kapuci ho mal :D :D ale taketo zvieratko by som urcite brala od nejakeho chovatela oni su podla mna ovela lepsie ochoceny..

0silvia0
9. aug 2021

@zlostitko urcite chces, aby sa potkani mali dobre. Samemu mu bude smutno, toto su nasi

gubcikova
9. aug 2021

@0silvia0 dumbo 😍

0silvia0
9. aug 2021

@gubcikova ano, jeden je dumbo

gubcikova
9. aug 2021

@0silvia0 áno áno vrchný.Ja som chcela ale vtedy nik zrovna nemal

zlostitko
autor
9. aug 2021

@0silvia0 🥰😍

0silvia0
9. aug 2021

@gubcikova
@zlostitko my sme mali od tamary sykorovej, chovna stanica equilibrum

zlostitko
autor
5. nov 2021

@zlostitko uz mame doma dve potkanice 🥰

ruahine
13. dec 2021

Ahojte, prosím neviete mi poradiť nejaký blog/stránku/poradňu, príp. skupinu, kde by som sa dozvedela všetko o chove potkaníkov alebo niekoho, kto má skúsenosti a vedel by a bol by ochotný odpovedať na všetky moje otázky? 🙂
Za chvíľu k nám pribudne 3-mesačný potkaník (adoptujeme) a chcela by som mu zohnať kamoša, no napr. neviem, či k nemu môžem dať aj úplne malé potkaniatko, či by mu starší neublížil...

sakura77
3. apr 2022

@zlostitko ako to hodnotíš s odstupom času?dcéra bude mať novú izbičku a kedysi dávno sme jej v slabej chvíľke sľúbili že tam bude môcť mať svoje zvieratko🤦tak teraz pozerám že aké, padli už všelijaké nápady a naj mi vychádza asi veru potkaník. má 12 rokov.

zlostitko
autor
3. apr 2022

@sakura77 potkany som darovala, a som uprimne rada, ze som sa ich zbavila, ked to musim tak hnusne povedat. V izbe, kde sa spi urcite byt nemozu, v noci su velmi hlucne. Okrem toho kazdodenne cistenie klietky, lebo curali kde im prislo. Vsade som citala, ake su nenarocne na starostlivost no mne to tak neprislo. Mali sme uplne opacny rezim ako ony, takze za mna uz viac nie.

sakura77
3. apr 2022

@zlostitko 😁no pekne.úprimne ja by som najradšej že nič 😄ale tak uvidíme, spať by mal kde na noc aj mimo izby, tak ono všetky zvery potrebujú nejakú starostlivosť no.....uvidíme,ale každopádne ďakujem za skúsenost🙂