Zvazujeme kupu potkanika. Co to som si precitala, ale zaujimaju ma realne skusenosti a hlavne pre a proti. Foto potesi, hlavne velkost dospeleho potkana ma zaujima. Dakujem ❤️
Jedinym minusom bol smrad po bobkoch/moci a kratka zivotnost. Inak je to mile zvieratko. Urcite zaujimavejsie ako morcata a skrecky. Velkostou moze byt ako zenska dlan? Teda ak to berieme bez chvosta.
Kedysi som chovala a sú to úžasné tvory. Prvého som mala samca , chodieval úplne všade so mnou,ešte aj do školy. Samice čo som potom mala až také pritulne neboli ale boli to zlatíčka a jediné mínus že žijú krátko
@zlostitko záleží ako ktorý .My sme mali s chovnej stanice tak naši boli veľký každý mal skoro kilo 🙂.
No nevýhoda :
Žijú malo
Náchylné sú na choroby ,hlavne rakovina
Zápach ,maju svoj pach aj ked im čistis každý den aj tak to pocítiť.
Potrebuješ veľkú klietku ktorá zaberá miesto ( my sme mali 80x63)
Pozitíva:
Potkan sa ľahko krotiť
Je akční aj cez den ,nieje ako škrečok
Dost sa pripúta k majiteľovi
kamarat mal, chodil s nim do krcmy v kapuci ho mal :D :D ale taketo zvieratko by som urcite brala od nejakeho chovatela oni su podla mna ovela lepsie ochoceny..
Ahojte, prosím neviete mi poradiť nejaký blog/stránku/poradňu, príp. skupinu, kde by som sa dozvedela všetko o chove potkaníkov alebo niekoho, kto má skúsenosti a vedel by a bol by ochotný odpovedať na všetky moje otázky? 🙂
Za chvíľu k nám pribudne 3-mesačný potkaník (adoptujeme) a chcela by som mu zohnať kamoša, no napr. neviem, či k nemu môžem dať aj úplne malé potkaniatko, či by mu starší neublížil...
@sakura77 potkany som darovala, a som uprimne rada, ze som sa ich zbavila, ked to musim tak hnusne povedat. V izbe, kde sa spi urcite byt nemozu, v noci su velmi hlucne. Okrem toho kazdodenne cistenie klietky, lebo curali kde im prislo. Vsade som citala, ake su nenarocne na starostlivost no mne to tak neprislo. Mali sme uplne opacny rezim ako ony, takze za mna uz viac nie.
@zlostitko mali sme, treba chovat potkanov minimalne dvoch. Najlepsie od chovatela. My sme mali 2 samcov. Boli pritulni, ucenlivi, pouzivali wc v klietke.