Skúsenosti s chovaním mačky v byte

alica1980
15. jún 2016

Rada si prečítam názory a skúsenosti s chovom mačky v byte. Či ste spokojní,že ste sa tak rozhodli,alebo prípadne ľutujete. Nábytok utrpel (či sa treba na čosi také pripraviť),alebo sa dá vychovať tak,aby bola naučená len na tie svoje hračky na škrabanie pazúrikov. ďakujem za odpovede.

limetka69
15. jún 2016

Moja krstna mala dve macky. Co si pamätám zhodili vianocny stromcek a bolo ich citit v celom byte.... Fuj.

jajka257
15. jún 2016

@alica1980 my mame macku uz dva roky. Je to nas maly chpac. Skodu utrpel gauc a stolicky, lebo ked bola malinka, tak doskriabala kozu na bokoch. Inac je to mudre zvierstko, uz nic nenici a ma svoj kutik. Nevymenili by sme ju za nic a nelutujeme.

sissy27
15. jún 2016

@alica1980 to nikdy nevieš akú povahu bude mať práve tvoja mačka... A nie nadarmo sa hovorí, že vycvičiť si môžeš psa, mačka si vycvičí teba 😀 známi mali mačku, s hygienou v pohode, ale 10 hladných pitbulov bolo proti nej nič... Akceptovala len domácich a ako - tak postihnutú sestru domácej, ostatní boli radi, ak ich láskavo vpustila do bytu a nechala ich sedieť vo svojej obývačke 😀 hlavne žiadne prudké pohyby a hlasné rozhovory, lebo v momente použila pazúry aj zuby na previnilcovi. Sesternica má dve mačky a pohoda, nemajú problém ani so psom, ani s deťmi, ani s hlukom...

candii
15. jún 2016

Mam kocura uz nieco vyse 3 roky. Takto ti poviem ak chces macku na nieco naucit nesmies jej to nikdy dovolit napr vyskakovanie na stol, linku, postel a podobne a ani nikto z rodiny. Macka je velmi inteligetna a hned si zapamata co moze a co nie. Moj kocur nikdy neskriabal nic ine ako jeho skrabadlo. Pekne chodil na svoje WC.. co sa tyka hraciek tak po mojich skusenostiach by som nekupovala ziadne. Lebo sa vzdy hral so vsetkym inym len nie s tym co som mu kupila 😂😂 papierik.. a najoblubenejsi bol obal z fidorky 😂 inak ke to velmi mily spolocnik.. urcite nelutujem 🙂

candii
15. jún 2016

@limetka69 treba cistit denne macaci zachod, existuju pripravky vonne do nho.

jajka257
15. jún 2016

@sissy27 to je pravda😃 nikdy nevies akeho dravca si prinesies😃 nasa nema rada navstevy, ale su len dve moznosti, bud oddide a ma vsetkych v pazi alebo, ak su to uplne cudzi ludia, napr.robotnici, ktori nieco robia v byte, tak si sadne a strazi, ked sa uisti, ze vsetko v poriadku, pride prva moznost, ma ich v pazi. Ale zazila som aj drzeho robotnika a mala som s nou co robit, aby nebol poznaceny, chranila si svoju panicku. A este taka pikoska, s nasou baskou sa moze bit len ona, ak zvysim hlas, hned stoji pred nou, ochotna ju chranit vlastnym telom a zivotom. Je lepsia ako strazny pes😃😃😃

tobnuf
15. jún 2016

Ak chcete kludnejsiu macku tak odporucam Britsku modru .. tieto macicky byvaju kludnejsiej povahy a by som az povedala ze maju vsetko na haku 😂

vroni
15. jún 2016

My mame dvojicu whiskas maciek, skriabu len svoje skrabadla a ked behaju po schodoch, robia vacsi rachot ako deti, ale inak pohoda. Su pritulne ale nie dotierave, nechaju sa pohladkat, zobrat na ruky, ale ked maju dost, zalezu pod gauc a vydrichmavaju. Macacie wcko cistime kazdy den, mame kryte s filtrom, necitit nic. Jediny problem je s dovolenkami, treba pre macky babysitting 😉, ale to zvladaju aj susedia.

ladyblcha
16. jún 2016

mame dve, obe z utulku a su skvele. jedna je salamistka, druha uplny opak. neplechu nejaku nerobia, skriabu na skrabadle (poctivo som ich nan ale v ich rannom veku vesala 😀 ) a ano, sem-tam nieco zhodia, ked su na kniznici alebo lietaju.
maju 3zachody, 2v byte a treti na balkone /ten je pristupny len vo vhodnom rocnom obdobi a pocasi samozrejme/.
kolkokrat k nam pride navsteva nejaka, tak sa pytam, ci citit macky a nastastie nie. zachody sa cistia pravidelne, tak na to dbame. mnohych aj prekvapi, ze mame macky, takze ozaj asi necitit (napr prekvapili postarov, kurierov, sanitarov, spravcu - takych cudzich, co nas nepoznaju a teda nevedia .. )
ked sme na dovci, staraju sa svokrovci, alebo kamoska, ktora ma tiez macku a teda si vzajomne pomahame takto 🙂

miriam11
16. jún 2016

@alica1980 sestra ma kocurika - britska modra, velmi inteligentne zvieratko, nikdy nic neznicil, ma svoje wc, ktore mu kazdy den cistia. Ked nie su doma, stale len spi a spi a spi. Ked pridu k nam na navstevu do domu, beru ho so sebou. Pride a popozera cely dom, nic neskriabe, ani si nedovoli niekde vyskakovat, nikdy nic neocikal mimo svojho WC. Odporucam toto plemeno. A vobec ho necitit.

marianna_peskova
16. jún 2016

Sestra má kocúra. Pĺzne ako zmyslov zbavený, ale inak je čistotný a nesmrdí. 😎 Je to naše malé zlatíčko. 😀

ponci71
18. jan 2017

My sme si doniesli obyčajnú mačičku z dediny (asi polročnú), vtedy na chalupe okolo nás pobehovali asi 3-4 mladé mačky ale tá naša sa držala stále pri nás. Ostatné prišli len keď boli hladné. Manželka si ju hneď obľúbila a zobrali sme ju domov do bytu. Je veľmi bystrá a kľudná. Hygiena neuveriteľná. Niekedy mám pocit, že vonia ako bábätko. Nikdy nič nezničila. Samozrejmosťou je stavby nejakého "mačacieho nábytku". Nedali by sme ju za nič. Už ju máme vyše dvoch rokov.

tamia
9. máj 2017

ahojte,
zvažujeme kúpu mačičky do bytu. Zaujímalo by ma ako to je s jej plznutím, nie je všade samá srsť z nej? a ako riešite skákanie po kuchynskej linke? veď keď nie ste doma tak mačka vyskočí všade. Toto ma dosť odrádza. Ďakujem za vaše rady!

lucassi
23. feb 2023

@tamia veľa záleží aj od plemena mačky, každá mačka ma inú povahu....ja mam kocurika vyse 2 rokov a bol odobratý z ulice a to je môj maznáčik nikdy nič neznicil, kvetov sa ani nedotkne, chodí ukážkovo na mačacie wc a čo sa týka chlpov tak ho cesem každý 2-3 den a nemam chlpy nikde, pridem z práce krasne ma víta pri dverách a všade somnou ide čo sa týka bytu, nedal by som si ho za nič môjho maznoska čierneho