Skúsenosti s bytovými mačkami

beatagasparova
24. máj 2022

Prosím viete mi poradiť ako naučiť mačky aby žrali všetko čo dostanú a nie len to čo sa im páči?

melanta
24. máj 2022

To vážne? Nemaj domáce zvieratká, ak chceš aby žrali čo im nechutí.

0silvia0
24. máj 2022

@beatagasparova mne sa to nepodarilo. Jedine asi vyhladovat, ale to ziadny majitel robit nebude.
Bytove macky maju menej pohybu ako tie exterierove, tak nemaju taku spotrebu.

marlent
24. máj 2022

Ked na to prides daj vediet...nevieme na to prist uz 25 rokov...good luck

0adka0
24. máj 2022

@melanta myslím, že to nebolo myslené v zlom, neviem či máš skúsenosti s mačkami, ale sú poriadne prefíkané, my sme mali kocúra 12 rokov a vymýšľal v jedle horšie ako malé dieťa, granulky nechcel, iba kapsičky a aj to tie najdrahšie, inú značku nezjedol a vyslovene si vyberal, čo zje a najradšej mal to, čo sa mu podarilo potajomky ukradnúť v kuchyni a ja som sa potom trápila, že mu to ublíži, lebo mačky by nemali jesť ľudskú stravu.

cyberk
24. máj 2022

preto netreba kupovat velke balenia kapsiciek, ale z kazdej po jednej a skusat ci zje ci nie... a az potom kupit balik.. to iste pri konzervach/granulach 👏 tych par eur hadam nikoho nezabije vyhodit

ella2015
24. máj 2022

@beatagasparova 😂😂 pobavila si riadne, ale teraz vážne, kupujeme celkom kvalitnú stravu a to naše zviera ešte aj v tých šmakocinkach preberá, takže nie mačka fakt nebude jest to čo Ty chceš aby jedla, ale to čo chce ona,alebo bude vyjedať ľudské jedlo. Nie je až také ťažké odpozorovať čo má mačka rada a kupovať jej len to, alebo ..?

minesasubu
24. máj 2022

My mame macku cca 5 rocnu , ja som si myslela ze nechce jest rybacie kapsicky lebo ked som jej davala tak nechcela raz ju strazila teta a povedala ze zjedla vsetko co jej dala , cize zalezi od teba ako si ju naucis lebo u nas ked nechcela som jej dala nove a to hned zjedla cakala kedy dostane nove vedela ze jej dam nove
Ptm som vymyslela ze jej pomiesam cerstve s tym co ostalo v miske aby zacitila cerstve macky maju velmi dobry chut ak im nieco nevonia tak to nezjedia aj granule sme skusali niekolko druhov 🙂 j

aandrea9
24. máj 2022

@beatagasparova nerozumiem celkom výrazu "žrali" a už podľa toho tuším, že si s tou mačkou zrejme šľapla úplne vedľa 🤦‍♀️ mačky jedia to, čo im chutí. Ty ješ to, čo ti nechutí?

nika1971
25. máj 2022

@beatagasparova kup si svinku...ta zozerie vsetko 😀

bessie12
25. máj 2022

my mame 4 macky a tiez nezjedia vsetko co im dame. Hlavne jedna je dost vyberava, tak neviem, mam ju "zabit" za to ? Ja tiez nejem to co sa mi nepaci respektive nechuti. Hadam nebudem nasilu do nich pchat jedlo, ked nechcu. 🤦‍♀️ ty tiez zjes vsetko ? AJ to co ti nechuti ?

lulula12
25. máj 2022

Heh ty zjes tiez vsetko to co dostanes? Tak ako my tak aj zvierata maju proste svoje chute a nieco lubia a nieco zas nie. To by si do macky chcela ako dostat nasilu nieco, co jej nechuti? RAdsej si premysli, ci vobec nejake to zviera vazne chces

beatagasparova
autor
26. máj 2022

@lulula12 dik za múdru radu.

vroni
26. máj 2022

@beatagasparova, nijako. Mačky su obvykle hlboko presvedčené, že keď už ti dovolia u seba bývať a obsluhovať ich, máš to robiť poriadne. 😉 My sme sa pokúšali naše mačky presvedčiť, že fakt môžu aj iný druh kapsiciek, mačka sa ich ani nedotkla a kocúr nám akýkoľvek iný druh s absolútnou presnosťou prišiel vygrcat na koberec v obývačke. Až kým sme "nepochopili", že budú žrať len jeden druh jednej značky. Tak už sa nepokusame.