Od apríla máme škrečka. Vždy bol veľmi aktívny. Pýtal sa doslova von z klietky. Posledne dva týždne je ale skoro stále v domčeku, potravu prijíma, lebo vidím, že miska je prázdna. Môže ísť aj u domáceho škrečka o zimný spánok?
@sissy27 Ďakujem za odpoveď, kupovali sme ho v apríli ako úplne maličkého. Nezdá sa mi, že by bol nejaký extra starý už. Dúfam, že mu nič nie je.
Nemôže mu byť zima? My sme v zime dávali hrubšiu vrstvu pilin a do domčeka kde spával kusok plienky ,on sa do toho rád zamotal. Ale teda my sme bývali na prízemí a odspodu bývalo chladno.
@kristina2412 no vyskúšam mu dat nejakú handričku a viac pilín. Dúfam, že mu nič nie je, deti by boli z toho hotové. Už sme kedysi jedného pochovali a to bolo plaču.
My sme ako deti mávali každé 2 roky nového škrečka ( iné zviera nám do bytu rodičia nechceli kúpit) a to bolo vždy sĺz ☹️ a raz si pamätám nám zomrel v januári a donútila som otca ho ísť zakopať na záhradu a vystrojiť mu pohreb. 🙈Hodinu kopal tu zmrznutu zem a polieval vodou z rychlovarnej kanvice. Ja si myslím že je tá znížená aktivita tou zimou
@kristina2412 my sme pochovávali v decembri, tiež do zamrznutej zeme. Aj sviečku sme mu tam zapálili
Prípadne ešte kontroluj či tu handru nezerie,lebo takého som jedného mala,že zožral všetko vrátane misky 🙄
@kristina2412 😀
ja myslím že ten vas bude ok,ešte je mladý 😉
@kristina2412 wow, to je jeden z najmilších a súčasne najvtipnejších prejavov otcovskej lásky o akom som počula :D Viem si predstaviť scénu, kde leje vodu z tej kanvice a celý zahalený v pare si frfle popod nos, či mu bolo treba blbého škrečka.
my keď sme mali škrečka a toto začal robiť, mal 2,5 roka, akože celkom pekný vek, tak mu aj niečo bolo, zle mu pracovalo srdiečko..takže ale ako toto nevravím, že je váš prípad, len teda presne škrečky nezvyknú mávať zimný spánok 🙂
No do mojho skrecka strelilo 300hrmennych. Kupili ame ho ako kludasa a aai po 3/4r v noci nabeha 3 maratony, hore dole, dookola 600x, ruckuje, hadze premety.... myslela som ze ame mu dali vela cukru alebo co, ale je taky uz 3m, co mu je?
@eeffka my máme dvoch. A to ako keby si našich opísala 🤣🤣 chlap už má sto chutí v noci otvoriť strešné okno a hybaj von 🆘🤣🤣
@klaudiakaja no a toto je nas 4.ty skrecok, ale ani jednemu tak neprasilo, chvilu som sa bala ze ho svihne, lebo decka ho krmili len skreckovskymi "keksikmi" tak som myslela ze je preenergetizovany 🙂 ale uz ma dietu, salat a tak :D a nemeni sa to
ja mam skrecka od januara minuleho roka a normalne funguje, stava neskor, az okolo 23:00, niekedy az po. takze mozno zimou, zmenou casu sa len trosku posunul
aj nase andulky, inac ucvirikane, su v kuse ospale 🙂 najedia sa, napiju, poskriekaju po sbe, ocistia sa navzajom, vybozkavaju sa a zalomia 🙂 klietku maju otvorenu nonstop, tak urobia rano este povinny prelet izbou 🙂
Hlásim, že náš škrečok je živý a zdravý. Túto noc som zaspala v obývačke (mame tam klietku) a celú noc ma skreko budil, ako lietal v kolotoči 😀
Nie, škrečky doma nehibernujú, neprežil by to. Skús trošku pridať na teplote. A otázny je aj vek, starší jedinec je menej aktívny a vzhľadom k tomu, že škrečky nežijú extra dlho, tak ten seniorský vek prichádza na naše pomery skoro.