Píšem to nerada, ale budú všeobecní lekári pykať že odmietali vyšetrovať kovid pacientov? Máme jednu z najvyšších úmrtnosti na kovid (máme, tí ľudia chýbajú). A stav sa nezmenil. Aj teraz odbijú choré dieťa bez adekvátnych vyšetrení a stále na kovid predpisujú NIČ.
@sisa_s na vírusy predsa často nasadajú baktérie. Tak aspon sledujem pacienta a nenechám ho umrieť. Vždy sa niečo dá predpísať.
Nastuduj si problematiku rezistencie na atb..keby na kazde jedno virusove ochorenie sme predpisovali automaticky atb, tak dakujem pekne...
@sisa_s nie na každè jedno… ale sledovať pacienta, robiť odbery krvy a reagovať včas. Predsa po prvej vlne sa už vedeli všeobecné postupy.
Na Covid sa nedávajú lieky a už vôbec nie antibiotika. Je to vírus. Rieši sa podobne ako chrípka.
Naša detská normálne vyšetruje choré deti aj môj obvodný.
Neviem kto sa dusil ale manžel kolegyne zomrel na Covid, ona má trvalé následky. Normálne boli na Covid oddelení, jeho srdce to nedalo.
Nie. Myslim si, ze za tie blaznovstva, co sa za covidu diali, nebude nikdy nik zodpovedny. Doktori robili, co v tej chvili najlepsie mohli... a kto vlastne vymyslel niektore tie sprostosti? Matovic? Mikas? Ked v Litve mali tie opatrenia copy/paste tie iste? Tak to islo z WHO, EU, alebo odkial... to je jedno, to uz nik nebude riesit podla mna
covid? to chceš riešiť a trestať lekárov ktorí akože neošetrili rsp. nedostatočne ošetrili pacientov?
a ty si myslíš že v súčasnosti v nemocnici je všetko OK?
je už niekoľko rokov známe min. 10 r ? že na sK ročne zomrie min. 3000 ľudí ktorí nedostanú adekvátnu zdr. starostlivosť.
a čo teraz...
chceš riešiť aj tento problém a či len čisto covid?
kráatko pred Vianocami zomrel môj blízky príbuzný na covid... takže viem o čom píšeš. to mám teraz naháňať sestričky po súdoch alebo lekárov?
@bosorkabb
@basska_b na vírus často nasadá baktéria. Normálne je, aby bol kovid pacient sledovaný hoci aj vo vyhradených poobedných hodinách pre kovidových pacientov. Vždy sa dá nájsť systém. Len u nás je všetko dôležitejšie ako pacient. Povedať po telefóne, ani tu nechoďte ak máte kovid bolo poriadne svinstvo.
Ja by som na tvojim mieste pani múdra začala s pravopisom 4. ročníka ZŠ. Svet by bol krajší.
Jediný kto by mal pykať za kovidove šialenstvo sú média, ktoré šírili paniku a stres ktoré narobili viac škody ako samotný virus
Čo je to za blbosť? Normálne fungovali Covid ambulancie. Mala som možnosť navštíviť so synom. Tam odobrali krv aj rengen urobili.
A nie na vírus nenasadá baktéria často.
Neviem či riešiš minulosť alebo súčasnosť.
Vieš koľko existuje ročne odvrátiteľnych úmrtí na Slovensku? 11-tisíc ľudí.
A kto za to môže? Politici. A tých si volia ľudia.
Problém je v lekárovi, ktorý ordinuje na diaľku. Niektorí sa to za covidu naučili a vyhovuje im to. Takého lekára by som vymenila. Ja ak prídem do ordinácie s prechladnutim a zhorsenou astmou, viem, že to covid nebude, môj Dr. mi ešte aj sám urobí test, lebo mam nárok na antivirotiká. Sú lekári a lekári.
Ja mám niekedy pocit že najviac vyskakujú tí čo sa problematike vôbec nerozumejú, či už sa to týka covidu, vakcín alebo iných top svetových tém 😀
@mircalla máš tu pravopisné okienko? Tvoj pravopis tiež nič moc čo pozerám, takže pozri najprv na seba.
lekári mali povinnosť aj chrániť seba a personál... či mali robiť 24/7 v skafandroch, len aby ošetrili všetkých pacientov? keby ochoreli/umreli lekári tak nám nemocnice skolabujú, fakt sa snažili a robili na úkor svojich vlastných rodín a zdravia
Bol by som opatrny s vynasanim sudov, kto za co moze. A este opatrnejsi s porovnavanim statistik (a este medzinarodne), papier (cisla) znesie vsetko a metodiky ziskavania/vyhodnocovania dat dokazu zazraky. Samozrejme, aj medzi lekarmi sa najdu "nie velmi kvalitni", tak ako v kazdej inej profesii, bohuzial. Spomeniete si napriklad, kolko naozaj dobrych remeselnikov ste stretli (myslim tym celkovu spokojnost s ich pracou)? A zhodnotite obcas, aku kvalitu ma vami odvedena praca? Nikto nie sme dokonaly...
@lisymbia fakt? Dovolím si tvrdiť že som od fachu. Štatistika nepustí a biedny stav a prístup v ordináciách tiež.
@lucka_ke všeobecní lekári sa snažili 🧐?
vidím, že chceš rýpať za každú cenu, väčšina národa po...á od strachu sedela doma, max. išli do potravín a lekári mali hrdinsky ošetrovať pacientov s neznámym vysokoinfekčným ochorením od nevidím do nevidím či ako si to predstavuješ?
A to co ta az teraz osvietilo riesit situaciu spred 3-4r? 🤨
A kto bude postihovat dezolatov, ktori stazovali lekarom robotu, vyhrazali sa im smrtou, sirili dezinformacie, hoaxy, chodili im bliakat domov pod okna? Branili ockovaniu ludi, ktori sa chceli dat ockovat? Kto bude stihat pacientov, ktori nesedeli doma na riti a rozsirovali Covid a pritom vedeli, ze uz nema kto osetrovat? Ze nie je personal, ani miesto v nemocnici, lebo blbci museli chodit medzi ludi? Potom ti isti ludia obsadzovali lozka a plucne ventilacie na ukor ludi, ktori opatrenia dodrziavali? Doteraz nebol odsudeny ani jeden idiot. Podla mna ich nemali ani osetrovat.
@sheila121 len dúfam, že ty v ňom nie si, lebo by sme boli na tom veľmi biedne.
Ja som na svoj dvojdňový kovid dostala od Dr. všetko - lenže ja som bola zaočkovaná a dala som to s Isoprinosinom a paralenom. Žiadne ATB mi nebolo treba. A keby ľudia neverili antivaxerom a bludárom, tak by tu nebola taká úmrtnosť. Veď aj ten jede, čo chodil šikanovať predavačky, nakoniec na ten kovid zomrel. Za mňa to zdravotníci v prostredí hlúpych ľudí zvládali ešte dobre. Mám známu v Taliansku a tam to bolo katastrofálne.
@iwesska stav trvá a kovid ukázal na obrovské nedostatky a tiež na priority v ambulanciách. Veľká škoda že Slováci majú veľmi slabú pamäť.
@michaela329 lenže ten isoprinosine tiež dostali len vyvolení a dokonca tí čo mali aj nárok vyplývajúci z diagnóz ho nedostali.
Este teraz sa najdu idioti, ktori tvrdia, ze to bola chripocka a spiknutie mocnych. Zabudli, ze sa nestihali pochovavat ludia, ze boli mrtvoly v mraziarenskych autach, lekari nestihali, mali 24 hod sluzby, nestihali napajat ludi na plucnu ventilaciu. Aj jeden doktor hoaxer spochybnoval, ale ked mu bolo nahovno a umieral, uz mu aj medicina bola dobra, aj ventilacia. Doteraz nerozumiem preco nezdochol sam doma a so ctou, ked tvrdil, ze je to banalne ochorenie. Naco sa trepal do nemocnice?
Kritizuje sa najľahšie, lekári robili, čo mohli a aj v iných štátoch bol problém.
Aki vyvoleni?🤣🙄 Lieky dostal kazdy. Zase si citala novy cas? Necitaj take hlupe casopisy, lebo aj ty ohlupnes.🤔
A co by predpisala na covid?