Ahojte, chcela by som sa poradiť, mám ukončenú VŠ v Nitre, odbor manažment a ekonomika, absolvovala som AJ DPŠ a mám aj certifikát z Nemeckéh jazyka Unicert úroveň II. Aké predmety vlastne možem vyučovať a na ktorom stupni??
Treba mi ešte nejaké podklady z ministerstva školstva aké predmety jednotlivo vlastne možem vyučovať (potvrdenie aj pečiatku)??
Dakujem pekne Dana
Ahoj Dani, splnas zakonom stanovene poziadavky pre ucitelstvo ekonomickych predmetov - plne kvalifikovana na strednych skolach. Ak by si mala statnicu z nemeckeho jazyka, mozes ucit aj nemcinu, na zakladnej alebo na strednej skole, ale nebudes plne kvalifikovana, to znamena nizsi plat a pravdepodobnost, ze si vyberu niekoho s plnou kvalifikaciou, cize niekoho kto studoval nemecky jazyk na pedagogickej....tolko moje info, ja si prave robim dps, studovala som ekonomiku a manazment ako ty, planujem ucit na obchdonej akademii...
A žiadne potvrdenia z minist.školstva s pečiatkou mi netreba že čo vlastne možem učit??
Baby a vychovávatelku možem robit?? A ked budem ako vychoška, možem si robit aj tie kredity?
Potvedenie z min.skolstva podla mna ani nevydavaju....kto ti to spominal? A ci mozes robit vychovavatelku? S nami na DPS chodi jedna pani, ktora uz vychovavatelku robi a pritom ma Ekonomicku univerzitu....strasne zalezi podla mna na tom konkretnom cloveku co ta prijima. Ak chce tak ta zoberie.
Ahojte a ak by som chcela učiť na ZŠ prvý alebo druhý stupeň, čo si musím dorobiť?? Pedagogika externe by stačila? Alebo ako to je?
Alebo keď by som si chcela urobit telesnú výchovu, stačí mi kurz či ako to je?? Sa do toho nevyznám..D.
@danica11 na 1. stupeň je potrebná iná kvalifikácia, Predškolská a elementárna pedagogika. Ja som angličtinárka, ale keby som chcela učiť na 1. stupni, kvalaifikácia mi neplatí, musela by som si dorobiť školu.
Na TV je potrebné podla ma absolvovať štúdium a neviem si predstaviť toto vyštudovať extrerne. Kurz si môžeš dorobiť tak na lyžiarskeho inštruktora, alebo plaveckého, ale neplatí to na celkové učenie telocviku.
Podľa mňa môžeš učiť na nejakej ekonomickej škole, alebo obchodke tie odborné predmety a ak chceš ešte niečo k tomu, tak bud pár hodín neodborne, alebo pogoogliť možnosti extreného štúdia na VŠ. Dnes už nemože učiť "hocikto", v zmysle, že nemôžu učiť ludia bez kvalifikácie. V našom regióne aj vyštudovaní učitelia maju velký problém nájsť si prácu na plný úväzok, nieto niekto bez úplnej kvalifikácie. Ale ak si z Bratislavy, šanca by bola...
DPŠ by ti možno mohlo platiť pre prácu vychošky v školskom klube, alebo na internáte.
Ano, kredity by si si mohla robit aj pri polovicnom uvazku. Ak by si si ich robila kvoli priplatku, tak to treba odkonzultovat s riaditelom, pretoze on rozhoduje, ci ta zaradi alebo nezaradi do planu kontinualneho vzdelavania. Od poctu ziskanych kreditov sa nasledne odvija vyska priplatku; 30 kreditov = 6%, 60 kreditov = 12%.
Pokial ide o dalsie cinnosti, tak mozno nejaky kruzok? Pedagog este moze posobit ako napr. vychovny poradca, koordinator prevencie socialno-patologickych javov a pod... Ale ci v tychto poziciach zvyknu posobit aj pedagogicki asistenti, tak to ti nepoviem. Moj OSOBNY nazor je, ze skor nie ako ano...
Ako ste nakoniec skoncili?
Podľa mňa môžeš učiť odborné predmety na nejakej obchodnej akadémii, možno aj jazyk, ak máš z neho štátnicu, ale to si nie som istá. Ten certifikát máš na úrovni bežnej maturity gymnazistu, alebo základnej štátnice na jazykovke, na vyučovanie je to málo, tam treba C1 minimálne.