Pravdepodobne uz viete o pripravovanej reforme skolstva. Okrem ineho sa zrusi prvy a druhy stupen a zs budu fungovat v cykloch 1-3, 4-5, 6-9. Ako sa vam to pozdava? Nepridu ucitelia druheho stupna o pracu?
@luccija Cyklus 4-5 mozu ucit prvo aj druhostupniari, takze logicky prvostupniari budu mat viac pracovnych prilezitosti ako druhostupniari.
Nemyslím. U nás na škole to už dávno takto funguje. Učitelia prvého stupňa bežne učia Hv, Vv a Techniku. Určite nebudú učiť matematiku, prípadne iné odborné predmety, na ktoré nemajú kvalifikáciu.
@nikuskakri Podla novej reformy mozu.
.
Nemyslím si, že ucitelia prídu o prácu. Je ich malo, slabo platení, spoločensky status viac než zlý.
Neviem kde ty žiješ, ale napr v BA je absolútny nedostatok učiteľov. Nájsť jazykara je viac než ťažké. Učia dôchodcovia pretože mladi absolventi jazykov idu radšej do firiem ako učiť za tu mizériu a ešte aj riešiť rodičov a ich nekonečne nároky
Ked som chodila na ZS (som rocnik 1971), tak na 2. stupni ucil hudobnu vychovu v kazdej triede jeden ucitel z prveho stupna, takze az taka novinka to nebude, pochybujem, ze niekto pride o pracu, ked konkretne matematiku uz nema pomaly kto ucit, este horsie je na tom asi fyzika a cudzie jazyky.
Moj syn je 3tiak od prveho rocnika maju roznych ucitelov triedna ich uci len matematiku a sj je anglictinarka a uci aj na 5-8 aj syna uci ucitel napeiklad informatiku ktory uci aj na 5-9 aj telocvikara ma od 3 ho rocnika ktory uci 5-9aj angluctinarku
Ahoj, mne na tej reforme vadí skôr tá povinná ,,vzťahová a sexuálna výchova,, - hlavne tá propagácia gender ideológie...
ze to bude jeden chaos, opat raz ti hore rozhodli bez debaty a konzultacii s pedagogickou obcou .....
Učiteľov je a bude málo prečo by mali prísť o prácu? O reforme som ešte necitala idem pozrieť...