Škôlkári a násilie v TV. Čo si o tom myslíte?

zvedavamt
31. júl 2010

Rada by som poznala názor ostatných rodičov . Osobne som písala do TV JOJ, hlavne kvoli krimi serialom vysielaným v poobednajších hodinách aj v čase prázdnin. Ja sama takéto niečo nepozerám, preto že nepovažujem za dvoležité vedieť ako sa ľudia zabíjajú do detailných podrobností a nechutných krvavých záberov - inak ma štve, že bez problémov tekéto veci po celý deň propagujú v reklamách, takže ani moje dieťa sa im nevyhne. A potom sa čudujeme, že sa zvyšuje násilie na ZŠ , keď majú naše deti takýto vzor dennodenne na očiach , jasné že si chúďatká myslia, že je to normálne. Rada by som pozerala televízne noviny, však občas sú tam informácie, ktoré potrebuje vedieť aj mamka na MD. Ale na úkor množstva správ o haváriách, úmrtiach, vraždách ... Však čo dobré to komu dá, že každý deň vidí kde koho zavraždili, okradli ...
Inak z JOJky sa na to vydlabli,ani mi neodpísali.
Som zvedavá koľko toho násilia ešte znesieme, kým povieme DOSŤ!

pluto33
31. júl 2010

@zvedavamt ja si myslím že slovenske mamy nepovedia dost lebo su zaneprazdnene tym aby prežily v tomto neporiadku ktory v štate panuje

miskinadamko
31. júl 2010

je to pravda, co su schopne televizie dat v poobedných kolkokrat aj v doobedných hodinach do vysielania 😖 .
ja si pamatam ze prednedavnom davali hocikedy pocas dna uputavku na nejaky film na markize a boli tam 2 baby na motorkach a ta jedna kricala na tu druhu ty sukaaa a moj syn este týzden potom vykrikoval kade chodil ty sukaaa...
moj maly sice telku velmi nepozera, ma urceny svoj cas, ale radsej ked uz ju pozera tak mu pustim nejake dvd-cka s rozpravkami a hotovo , ale samozrejme nie je to riesenie lebo aj tak v starsom veku sa tomu nevyhne a skutocne co kanal to nevhodny program pre male decka, same nasilie, vrazdy, bitky atd

atrami
31. júl 2010

moje deti pozerajú správy- to je realita, tej sa nevyhneme.Nechápem, ale filmy- premiera po 22:00, repríza doobeda. Vtedy ich radšej vyženiem na dvor.

malinkaaninka
1. aug 2010

ja som raz písala do joj,že kedy spravia vykrívač,aby sme aj v našom zapadákove chytili ich signál 😀 tiež neodpísali.tam nejde o to,že nemôžem počas dňa zapnúť tv,lebo drvivá väčšina programov nie je pre trojročné dieťa vhodná..tam sa točia prachy,hodiny špekulujú nad programovou štruktúrou,aby mali čo najvyššiu sledovanosť.tam sa vykašlú na šokované mamičky a deti čo sa naučia nadávať..smutné ale realita.ja som nahrala pár vhs oblúbených rozprávok,telku synovi nepúšťam.občas sa stane.a prestala som kukať tv noviny.čítam správy na nete.to sa nedalo,samá vražda,znásilnenia,nehody,to nie sú správy ale čierna kronika.a ešte bulvár.
aby som nevyzerala ako moralistka,občas mi ujde čosi šťavnaté a syn to opakuje po mne.teraz cca týždeň to už nevraví,tak som šťastná ako blcha 😀 😀

zvedavamt
autor
1. aug 2010

@malinkaaninka
dakujem za reakcie. hadam sa este niekto prida.
Bola som prekvapena ,ked som zaregistrovala pri prechode izbou mojich rodičov, u ktorych byvame, že bežia Krimi noviny. Aj ma to potešilo a dufala som, ze te krvave nechutnosti z "normalnych sprav presunuli tam. O to vacsie bolo moje sklamanie, ked som zapla vecer spravy a bolo to stale tam, takze len pridali k tomu co uz bolo, akoby toho bolo malo ☹
A ked vidim ludi ako bez dychu "hltaju krvave zabery z "krimi serialov 😲
ved uz kto potrebuje vediet a vidiet ako prejde gulka hlavou dakomu ... bleee

malinkaaninka
1. aug 2010

@zvedavamt ešte som zabudla napísať,že to ,čo si zaželá mu pustím na youtube. videá bágrov,domiešavačov tatry,motorky,rozprávky,chichotajúce deti,zvieratká.. atd.
ja rada kriminálky,ale o tretej-štvrej poo je priskoro.keď také malé dieťa vidí mrtvolu,krv,len tak počas dňa...no nerobí to dobrotu.

leiinka
6. aug 2010

baby, mám presne rovnaký názor, som z toho veľmi nešťastná, hlavne aj keď nájdem čírou náhodou nejaký program, ktorý by som mohla nechať pustený, vyslovene trebárs len preto, aby bežalo niečo v pozadí, tak pustia reklamu a upútavky na filmy, čo pôjdu celú noc, samozrejme s najbrutálnejším záberom celého filmu, ktorý sa vysiela po 22:00. Tiež to už radšej nepúšťam, maximálne tak Divokého Anjela na Stv1 😀 Dnes už nestojí TV ani za to, ho mať... pôvodne, keď sme sa s mladým zosťahovali, tak som TV rázne zakázala... Že na čo mi to je doma, keď to cez deň aj tak nemôžem pozerať, lebo je tam samé násilie a krv. Ale dcére radšej púšťam tiež DVDčka, rozprávky na počítači a na youtube, aj keď tam treba dávať tiež pozor, lebo hocikto si môže svoje videjko nazvať hocijak. Ale JOJka, to je hamba nad hambu, veď tam kriminálky začínajú už na obed (či doobeda) a trvajú až do noci... mali by sa volať VraždaTV alebo KRIMI TV a to, čo písala malinkaaninka, tak to je svätá pravda, nikoho nezaujíma nič, len prachy, kašlú na to, ako vychovávame ďalšiu generáciu, ale potom sa budú diviť, keď ich deťom alebo im samým niekto ublíži... že kde ľudia chodia na takú krutosť... 😒

penny13
12. aug 2010

Tiež som toho názoru. Som veľmi smutná, že pozrušovali tie detské relácie, ktoré kedysi bývali. Kakao, Bábovka, Hviezdička, Elá Hop.... 😢
Našťastie Gabika kuká len Minimax a rozprávky na DVD. Kriminálky nepozerám ani ja, ani Lucka, ani Katka., ani MM. Sú priam nechutné. 😝 Radšej si pozreme romantický film, komedie, alebo programy typu Superstar.

vroni
14. aug 2010

U nas dieta televizor nepozera. Ma zapnute DVD, rozpravky a detske filmy podla nasho vyberu moze pozerat, ale pravdu povediac nevidim dovod, preco by mala pozerat nejake serialy, filmy pre dospelych a hlavne na mrte stupidnej reklamy (ani nemusi byt brutalna. Uplne mi na vytocenie stacia reklamy na hracky, cukriky a spol) Spravy si pozrieme na internete alebo ked krpana spi. Inak my pozerame upne normalne, aj filmy pre deti celkom nevhodne, takze zase nijaky televizny svatci nie sme, len si pockame, kym nie je dieta pritomne 😉
A ze su televizne noviny realita? No, nastastie tie uchylnosti, ktore sukromne televizie tak nadsene vypichavaju ziadna realita nie su. Len vypichnute uchylnosti dna. Nazov najnovsie zvratky uchylov a ich televiznych spravodajcov by bolo vhodnejsie pomenovanie nez televizne noviny.

nella1
14. aug 2010

mozem vam len maminky povedat ze som bola zhrozena ked som sa po niekolkych rokoch vratila z UK na Slovensko a videla som co sa u nas v TV vysiela.... naozaj tolko negativizmu som v anglickych programoch vobec nemala... nerozumiem co je ztabavne na tych vrazdach a nestastiach ked to dokazu vyslielat aj doobeda alebo v case ked TV pozera dieta.... najlepsie je TV zapinat detom minimalne len ked su rozpravky ...popripade ich zabavit inac a v inej miestnosti ked niekto z dospelych chce kuki telku lebo tie drobceky strasne vnimaju aj sluchom..... najlepsie naozaj TV minimalne... a hrat sa blaznit sa vonku...

nella1
14. aug 2010

@leiinka namiesto mat nieco pustene v pozadii ja volim radsej radio alebo dobru hudbu alebo detske pesnicky... to je lepsie nez telka ked to chces mat vela krat pustene len tak v pozadii a je pritomne dietatko.... u nas telka vela krat nejde cely den az vecer a voobec mi to nechyba.... vyuzivam ine krovie ked som doma a vela krat ma to ani nenapadne zapnuut ked som taka buzy a tym padom mam pekny den lebo nevidiim nic negatiivne iba zazivam krasne pozitivne chvile z dcerkou a nic mi to nepokazi....