Škodcovia v kuchyni

emma673
15. aug 2018

Ahojte, ako je najlepšie bezpečne uchovávať v kuchynskej linke múku, cukor, ryžu, cestoviny....?Kúpila som ryžu a zo zatvorenej sa mi prehrýzli čierne chrobaciky a nanosili larvy do muky a cukru, ktoré boli v plastových dozach, ale nie hermeticky zatvorené, larvy. Všetky potraviny som vyhodila a urobila dezinsekciu kuch. linky. Normálne mám strach niečo kúpiť, aby sa mi to nezopakovalo, hlavne teraz kým sa všetko vyhubí. Aké dozy sú najlepšie alebo to radšej nechať v pôvodnom obale a chrániť papierový obal mikroténovým sáčkom?

mrkvicka060
15. aug 2018

@emma673 my pouzivame nieco taketo na muku, sol, cukor, ryzu aj strukoviny. Lepsie sa to aj skladuje v skrinkach, ako mat plno sackov.

sissy27
15. aug 2018

@emma673 ja mám sklenené dózy od kávy so šrobovacím uzáverom. Zatiaľ sa tam nič nedostalo. A keď kúpim múku, tak ju dám na 24 hod do mrazničky,vraj to zničí prípadné larvy.

zlatkapaps
16. aug 2018

@emma673 Pouzivam sklenene dozy, ktore som kupila na cinskych eshopoch a dala vyvarit. Za par koruniek sluzia dobre 🙂 Ked kupim muku, tiez ju dam do chladnicky, aj moja mamka to robi, tak to mam od nej zauzivane. Povacsine sa mi stavalo ze som mala mole z kupovanej struhanky, tu som si preto zacala radsej vyrabat doma 🙂

rusalinka
16. aug 2018

Myslím, že keď si všetko vyčistila a vydezinfikovala, nemalo by sa ti to tam znovu dostať. A také sklenené dózy môžu pomôcť, minimálne, keď to budeš presýpať, uvidíš, či je všetko OK.

titla
16. aug 2018

Tiež mám sklenené dózy od kávy na veci ako múky, cukor, strukoviny a pod. Je to i praktickejšie na skladovanie a prehľadnejšie.
A i ja som mala raz problém s týmito chrobáčikmi, mala som ich v škatuľke s čajmi. Povyhadzovala som všetko, kde sa mohli dostať a vydezinfikovala linku. Pomohlo a problém sa neopakoval.

katkasav
16. aug 2018

Ja mám veľa vecí v takýchto dózach. Mám väčšie, menšie, ľahko sa otvárajú, zatvárajú. Keď sa veci uskladnia v skle a uzatvoria - pokiaľ si si niečo doniesla z obchodu spolu s potravinami, nedostane sa to von a pokiaľ máš niečo doma - nedostane sa to dnu.

luga_luga
16. aug 2018

kup si urcite dozy s patentovanym uzaverom, ja kupujem v Ikey a urcite sa tam nedostanu, tiez som raz mala tuto haved a 3 mesiace, kym som sa ich zbavila, pomohlo vsetko vyhodit a tie najhaklivejsie potraviny dat do tych doz

emma673
autor
16. aug 2018

Ďakujem za tipy. Mohli by byt aj poháre na zaváranie? Sa mi to zdá take najbezpečnejšie na zasrobovanie.

taga
16. aug 2018

@emma673 jasné, hocičo, ale zo skla. Všetko ostatné prehryzu, papier ako nič, sáčky, originálne balenia, dokonca aj také tie strieborné pevné sáčky ako v nich napr býva umelé mlieko vraj prehryzu.

luga_luga
16. aug 2018

@emma673 mne sa do takych dostali, takze odporucam len patentovane

emma673
autor
16. aug 2018

@luga_luga prosím ta a ktoré sú to z Ikei?

luga_luga
16. aug 2018

@emma673 hladala som ich na nete, ale neviem najst, doma odfotim, snad ich este predavaju.....

maria584
17. aug 2018

Mne sa zas v kuchynskej linke objavili také biele červíky, ako také husenicky. Fuj, už som všetko vyumyvala, čo sa dalo povyhadzovala. Najprv som ich nasla v ryži, potom pri sackoch Zelko.
Chcem sa spýtať, kde skladujete pudingy, vanilkový cukor, prášok do pečiva a podobné veci.

emma673
autor
17. aug 2018

Sypane čaje po otvorení môžu ostať v pôvodnom obale?