Ahojte, ako je najlepšie bezpečne uchovávať v kuchynskej linke múku, cukor, ryžu, cestoviny....?Kúpila som ryžu a zo zatvorenej sa mi prehrýzli čierne chrobaciky a nanosili larvy do muky a cukru, ktoré boli v plastových dozach, ale nie hermeticky zatvorené, larvy. Všetky potraviny som vyhodila a urobila dezinsekciu kuch. linky. Normálne mám strach niečo kúpiť, aby sa mi to nezopakovalo, hlavne teraz kým sa všetko vyhubí. Aké dozy sú najlepšie alebo to radšej nechať v pôvodnom obale a chrániť papierový obal mikroténovým sáčkom?
@emma673 Pouzivam sklenene dozy, ktore som kupila na cinskych eshopoch a dala vyvarit. Za par koruniek sluzia dobre 🙂 Ked kupim muku, tiez ju dam do chladnicky, aj moja mamka to robi, tak to mam od nej zauzivane. Povacsine sa mi stavalo ze som mala mole z kupovanej struhanky, tu som si preto zacala radsej vyrabat doma 🙂
Myslím, že keď si všetko vyčistila a vydezinfikovala, nemalo by sa ti to tam znovu dostať. A také sklenené dózy môžu pomôcť, minimálne, keď to budeš presýpať, uvidíš, či je všetko OK.
Tiež mám sklenené dózy od kávy na veci ako múky, cukor, strukoviny a pod. Je to i praktickejšie na skladovanie a prehľadnejšie.
A i ja som mala raz problém s týmito chrobáčikmi, mala som ich v škatuľke s čajmi. Povyhadzovala som všetko, kde sa mohli dostať a vydezinfikovala linku. Pomohlo a problém sa neopakoval.
kup si urcite dozy s patentovanym uzaverom, ja kupujem v Ikey a urcite sa tam nedostanu, tiez som raz mala tuto haved a 3 mesiace, kym som sa ich zbavila, pomohlo vsetko vyhodit a tie najhaklivejsie potraviny dat do tych doz
Ďakujem za tipy. Mohli by byt aj poháre na zaváranie? Sa mi to zdá take najbezpečnejšie na zasrobovanie.
Mne sa zas v kuchynskej linke objavili také biele červíky, ako také husenicky. Fuj, už som všetko vyumyvala, čo sa dalo povyhadzovala. Najprv som ich nasla v ryži, potom pri sackoch Zelko.
Chcem sa spýtať, kde skladujete pudingy, vanilkový cukor, prášok do pečiva a podobné veci.
@emma673 my pouzivame nieco taketo na muku, sol, cukor, ryzu aj strukoviny. Lepsie sa to aj skladuje v skrinkach, ako mat plno sackov.