Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹
No tak je nacase mu to otvorene povedat ( je to dospely clovek) a prevychovat ho. Na meniny a narodky staci kvetinka alebo cokoladka a na Vianoce aspon papuce vhodnej velkosti..🙂 To si uz robim srandu. Ale vazne, skus mu to opatrne povedat a trosku tlac na jeho empatiu, ved on darceky od teba dostava...
@evinkal skus na jeho narodeniny/ meniny zabudnut a ked budes mat ty sviatok, tak si dopraj nieco velke a drahe. manzovi povedz, ze to je za tie vsetky roky co si nic nedostala... vysvetli mu, ze ak sa to robilo u nich v rodine, neznamena to, ze si to ty tak prajes a bude sa to robit nadalej vo vasej rodine... mna by to tiez asi sralo... 😠
@bambi2 no,ale to sa nebude dať zabudnúť..on keď má narodky alebo meniny,tak to spieva už dva dni dopredu,že chystajú s kolegami oslavu.ja mu vždy aj torty obejdnávam,a včera som mala meniny,keby nebolo mojho naliehania,že nech mi aspoň čokoládu kúpi..tak mi takú v Lidli za 35 cent,kúpil-aspoň niečo,lebo na narodeniny sa ma pýtal,či mi musí niečo kúpiť...to sú všetci chlapi takí? ☹
este som zabudla dodat, ze ja som od svokrovcov darceky dostavala. lenze, nikdy sa mi nepacili a vsetko putovalo do kosa... svokra ma iny vkus ako ja. a ja som si vzdy vravela, radsej nic nekupit ako nejaku sprostost, ktora sa paci jej... ona kupuje vsetko len to najlacnejsie, aj ked je niekde v USA alebo niekde na dovolenke, vzdy donese len handry na ktorych najdem diery alebo nejaku vadu. vie dobre, ze ja si na kvalite potrpim a mam radsej kvalitnejsie a drahsie veci lebo to nieco aj vydrzi... ale vysvetli to 70 rocnemu cloveku. cim dalej, tim su horsi stari ludia... to bude asi tym vekom...
@bambi2 ja keď sme bývali u nich som dostávala kuchynské papierové utierky a minulý rok mi poslala dva balíčky papierových vreckoviek.Tento rok sa čudujem že deti dostali "normálne" darčeky,ale to preto,lebo ich kupoval svokor.chlapcovi ponožky a tričko s dlhým rukávom a 24ks fixiek a malej hrubú čiapočku a hračku-takú malú hlavičku hello kitty a vnútri bolo čoko vajce..
ja mám 20.1. narodky,síce mi je blbé kupovať sama sebe,ale chystám sa dáku tortu kúpiť a nejaké pyžamko,alebo čo mi treba...nieže by som bola na darčeky zaťažená,ale aj ja by som si raz za čas niečo dopriala..keďže stále myslím na deti a na neho..
@evinkal ja som zase uprimna... ja poviem pravdu ked sa mi nieco nepaci a je mi jedno ci sa to paci niekomu inemu alebo nie... treba povedat vzdy otvorene vsetko... ja som tento rok manzovi povedala co chcem k Vianociam a uz som mu aj povedala co chcem k narodeninam. aj ked tie su az v juni 😀 a budem mu pilit usi aby nezabudol. kedze on sa v takych veciach nevyzna, mi povedal, objednaj si to, ja zaplatim ucet....
@evinkal ja mam doma tiez takeho co "sviatky" neuznava. Ale ked ma sviatok ON tak bude usi pilit co vsetko chce! Ja usi nepilim,ale rovno si kupim co chcem. O kvetinach mozem snivat,ved naco? aj tak zvadnu..... kaslem na to,pojdem a kupim si...myslela som,ze na to zareaguje: Odkial ich mas?... no,ale ani na tu otazku sa nezmohol,tak som nemusela vysvetlovat. Proste je to naozaj tazke s takymi muzmi. Ale zase aspon detom dopraje. To nemozem vycitat. Pod stromcekom si darcek nenasiel..... nie preto,ze som nechcela kupit,ale preto,nech si vyberie ON co potrebuje a vie presne. Takze budu zlavy nech kupuje. Mna prekvapil,cakalo ma to co som chcela ;).
Suhlasim s tym co baby pisu...kasli na neho,kup sebe po com tuzis a co sa ti paci...dopraj si!! Staras sa mu o dieta a je smutne,ze to nevie ani kvetinou "ohodnotit".
evinkal, vies co, ked ten tvoj manzel tak vytrvalo ignoruje davanie darcekov, tak ty si vzdy na kazdy svoj sviatok nieco pekne kup! Normalne z rodinneho rozpoctu si vydel peniazky na darcek pre seba, kludne mu to oznam, aby chlapec pochopil. Viem, ze je ine ked ten darcek od niekoho dostanes z lasky ale ked to inak nejde, tak potes sama sebe! Zasluzis si!
A ozaj nechapem ako to tvojho muza nenapadne a pritom on od teba darceky dostava?!
My oslavujeme vsetky sviatky i meniny i narodeniny, mne muz dokaze kupit i oblecko ci topanky.Obcas ked je pracovne velmi vytazeny dostanem dopredu obalku a kupim si co mam vyhliadnute!
evinkal,čudujem sa ti,načo manželovi chystáš oslavy a darčeky kupuješ? on si zjavne myslí,že ty si spokojná s tým ako to u vás je /darčeky/,dávaj darčeky deťom a na neho sa vykašli,to kde sme,aby muž žene a matke svojich detí aspoň maličkosť nekúpil?a ako radia dievčatá,kúp si niečo pekné pre seba,zaslúžiš si to 😉
@evinkal ja mat doma takeho chlapa ,tak uz s nim davno nie som 😠 ,ale to asi patri do inej temy ...
a co sa tyka sklamania z darcekov,ja by som asi na tvojom mieste zabudla na jeho sviatky ,narodky ,meniny. .. nech si krici uz aj pol roka dopredu .. jednoducho by nedostal nic .. ani tortu ,papuce nic .. a kedze budes mat ty o chvilku narodky ,len si pekne peniazky odloz a kup si sama ... a na just daco co by mu dych vyrazilo --- 😀
a PS : vsetko najlepsie ku vcerajsim meninkam ... aspon takto 😉
hmmm, to je smutne :( ja rada dostavam darceky aj manzel, tak ked je prilezitost , tak sa potesime.. ked neviem co,.kupim mu nieco prakticke, co potrebuje..a ked dojde napad, tak ho potesim...ale zase mi sa potesime aj priebezne.. niekedy mi donesie ruzu, necha mily odkaz..alebo ja pripravim veceru so svieckami a tak...neviem si predstavit, zeby to nebolo..take malickosti predsa tak rozjasnia den 🙂
mm stale spekuluje , ze on nevie, co mi ma kupit..ja mu poviem, to je jedno, nezalezi co to bude, zalezi mi na tom, ze si nad tym rozmyslal, snazil sa, chcel mi urobit radost 🙂
@evinkal nehnevaj sa,ale to co za chlapa mas doma? nie vsetci chlapi myslia na cigarety a chlast.moj nefajci a ani nepije.ak si da pohar vina za polrok,tak je vela.a ste nikdy sa nestalo,ze by mi na sviatok zabudol nieco dat.ja nie som narocna,nepotrebujem dary,ale mna potesia drobnosti,hoc aj lentilky 🙂 tento rok sme sa dohodli,ze sme fakt bez peniazov,tak si nic nekupime a aj napriek tomu som si nasla pod stromcekom toaletku a milka bombonierku.moj muz vzdy mysli na meniny,na narodeniny,na vianoce,na den ,ked sme si dali prvu pusu,na den,ked sme sa zasnubili a na den,ked sme sa vzali.ani jeden jediny krat nezabudol. a sme spolu skoro 11 rokov.takz si myslim,ze je na case aby sa ten tvoj spamatal a uvedomil si,ze sviaky nie su vec,ktora sa ma premlcat,ze je to den ,ked by si mal na teba spomenut a niecim milym ta prekvapit.nemusi to byt hned vecny dar.moze ti doniest ranajky do postele a dat masaz...hocico.ale tvrda ignoracia je podla mna uplne od veci a zvlast ked tebe to chyba. ☹
ty brdo tak taketo daco som este ani nepocula 😕
@evinkal nestiham sa cudovat, co za mm to doma mas. moj mm tiez neveriacky kruti hlavou. kebyze je jehovista, ok, ak by si s tym bola vzita, no kedze svoje narodky slavi, tak nim nie je.... to ked ste spolu len randili, si si nevsimla, ze su v tomto divni??? ja som dostala tieto vianoce od mm mini notacik, fotacik a kindle /stiahnes do toho knizky a citas si, alebo mp3/, Oliv dostala hrajuci stolcek a auticko deluxe 4v1, a to mala 19.12. narodeniny, kde bola i torta, hostia, slavilo sa 4 dni, foto v albume.. ja si tiez na darceky nepotrpim, ale kuch. utierky, ci vreckovky?????????
Nerozumiem, preco nedostavas darceky. Hlavne od manzela. Nemyslim tym drahe dary, ale aspon malickost ako dokaz, ze na teba mysli a ze ta lubi...:-/