Skladací bicykel

dema4016
1. okt 2023

Chcela by som sa opýtať, chcela by som si kúpiť skladaciu bicykel, nakoľko chodím do práce na bicykli, a ešte pokiaľ sa dá, chcela by som ďalej, len ráno je už zima a chlad, tak rozmýšľam nad kúpou skladacieho bicykla, ktorý si viem zložiť a ráno ísť s ním autobusom , alebo aj autom, a poobede z práce na bicykli domov, máte niekto skúsenosť so skladacím bicyklom? Je naozaj ľahký na zloženie a rozloženie? Rozmýšľala som aj nad elektrickým skladacím bicyklom, len ten je dosť ťažký a nosiť ho so sebou, je asi dosť. Bicyklujem 9 km do práce a z práce cyklotrasou, nie sú tam nejaké stúpania, len také mierne, a ak by ste mi aj vedeli poradiť akú značku, alebo akú máte skúsenosť. Ďakujem

ornela_tn
1. okt 2023

ja mám skladačku Kenzel a je dosť ťažký... do auta sa poskladať dá, neviem či by ho zobrali do autobusu

dema4016
autor
1. okt 2023

@ornela_tn a prečo nie do autobusu?

kacena4
1. okt 2023

bicykel ti do autobusu len tak nevezmu. skladacka je na nosenie dost tazka, staci si pozriet recenzie bicyklov (vazi cca tolko ako normalny bicykel, len sa da zlozit) + 5kg ak je elektro (baterka)

elanor
1. okt 2023

skladicka je sice "skladna", ked ju vynimocne raz za cas potrebujes dat do kufra auta. Ale to asi tak vsetko. Na kazdodenne skladania rozkladanie zabudni. Nieje to take lahke ako si to predstavujes.
A samotne bicyklo je tazke na vlacenie po autobuse, ci akekolvek ine vlacenie hore dole. Aj ked ho zlozis, stalke je to tazka a nadrozmerna batozina. Ani neviem ci by ta s takym niecim vobec do autobusu pustili. Uz len z pohladu nadrozmerneho nakladu, a dalsia vec, otazneho a pofiderneho zabezpecenia bezpecnosti.
Ked je ti rano na bike-u zima, treba sa obliect.
Chodim tiez na bicykli do a z prace celorocne, ci prsi, svieti slnko alebo mrzne. Je mi suma fuk, lebo sa primerane obliekam pocasiu.

dema4016
autor
1. okt 2023

@elanor ale koľko km denne chodíš na bicykli? A ideš aj v daždi? No ja som si predstavovala skladačku tak že ju ráno zložím na trepem do autobusu a poobede idem na ňom domov

elanor
1. okt 2023

@dema4016 ano aj v dazdi, aj vo vetre, aj za mierneho snezenia. Mam na biku drziak na dazdnik, plus veeelky prsiplast, a pre pripad nudze v praci komplet nahradne oblecenie. Par par krat som riskla aj poladovicu, cos nebolo prave najrozumnejsie 😃 rano som si potom radsej odkracala pesky, a poobede ked sa roztopilo, sup na biku.
Nuz cepat skladacku do autobusu je dost skreslena a naivna predstava.

dema4016
autor
1. okt 2023

@elanor ja sa tiež v práci komplet prezliekam, nakoľko je to 9 km a spotim sa, ale ja mám klasický cestný bicykel, a ešte by som chcela pokračovať, dokedy sa bude dať,len ráno o pol siedmej je ešte šero a zima, preto som rozmýšľala nad skladačkou na ráno, veď všade hovoria aj keď som sa spytovala v predajni bicyklov, že to raz dva zložím že je to veľmi jednoduché

elanor
1. okt 2023

@dema4016 relativne jednoduche, ale tazke na nosenie a manipulaciu.
A rataj s tym, ze kedze skladacky su mensie ako klasicke bicykle, su aj pomalsie. Vyrazne pomalsie...

beahavala
25. nov 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

my sme s muzom kupovali skladaci bicykel svokre a ona si ho pochvaluje

aldomoro
6. jún 2024

@elanor Nemusia byť výrazne pomalšie a sú skvelé pre kombináciu verejnej dopravy a bicykla. Pozrite si napríklad toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=KovqM8a5UW8
evelyn_lia
10. jún 2024

@beahavala aký prosím ťa ? Aj my by sme potrebovali pre mamu

galganka
10. jún 2024

Máme, teda manžel má skladačku z Decathlonu. Je pomalšia ako trebárs horský bicykel, skladá sa lahko, ide to aj mne, bežne ho zložený nosí do busu, do vlaku dokonca zadarmo, nemusí platiť ako my zvyšní ta bicykle v preprave.

aldomoro
11. jún 2024

@evelyn_lia Najlepšie skladacie bicykle vyrába spoločnosť Tern. Na Slovensku majú zastúpenie napríklad MTBiker. Pozrite si ich pekné video:

https://www.youtube.com/watch?v=3O5tFRasE8A

Ceny začínajú od 600 eur a sú spoľahlivé (10 rokov záruka na rám).
Celú ponuku nájdeš aj tu:
https://www.azub.sk/skladaci-kola/

urshullita6541
4. sep 2024

ja si myslím, že najlepšou skladačkou je Tern Node D7i - https://www.cyklospeciality.sk/skladacie-bicykl... mám ho 2 roky a šlape ako hodinky a dokonca keď s ním chcem niekam mimo mesto, tak sa mi vojde do môjho ozaj malého kufra miníka 🙂

vanilka3
4. sep 2024

Ja som chodievala do prace na skladacom bicykli z Decathlonu roky, a vobec nie je problem s nim ist v autobuse, nikto ma nikdy s nim nevyhodil, raz dva zlozeny, nezabera vobec vela miesta, akoby ste sli s kufrom napr. do autobusu. Netreba zan ani listok. Pri vystupovani som ho rychlo rozlozila, nasadla a isla. Ziaden problem.
Skladacie bicykle maju mensie kolesa, ano, cca 20 cm priemer, tak nejdu klasicky tak rychlo ako velke bicykle, ale pisete, ze cestu mate viacmenej rovinatu, tak vobec to nie je problem, ze by ste nejako vyrazne pomala bola.
Za mna skladaci bicykel super, roky takto jazdim 🙂

vanilka3
4. sep 2024
https://www.youtube.com/watch?v=7sX-7j_wvUQ

Jednoduche, presne ako v tej reklame 🙂