Pekný večer, chová tu niekto holé morčiatko? Vyberáme budúceho maznáčika, toto zvieratko nám celkom padlo do oka, akurát chceme len jedno, nebude to problém? Info na webe sa líšia, niekde píšu, že musia žiť v páre, niekde zas , že mu stačí ľudská spoločnosť .
vseobecne plati, ze morcatka su spolocenske zvierata, je pre nich prirodzene zit v spolocnosti dalsich morcat, preto je lepsie, ked su morcatka apson 2. nemusi byt zrovna samcek so samickou ( par ), mozu byt 2 samci, ale pozor, mozu sa bit, obzvalst, ak zozeneite este mladych smacekov, ak dospeju, uz spolu vychadzat nemusia, ovela lasie spolu vychadzaju samicky, teda asi vacsinou. no smaozrejem je to torchu individulane. je lepsie asi kupit morcatka, co su spolu uz dlhsie a na seba zvyknute.
ak par,t ak sa da samcek dat vykastrovat, no morcatka su z toho velmi v strese, je pre nic anesteza rizikova, chce to skuseneho veterinara.
ak by bolo morcatko same, potoms a mu treba fat denne venovat.
@majamat určite sa mu budeme venovať denne, samé nebude.
Morcata je dobre kupovať celkovo v pare bezohladu na druh. Je to spoločenské zviera ktoré dokáže umrieť na samotu. Niekto chová aj samostatne, ale pre to morca to nie je dobre a trápi sa
Ja som mala len jedného, super zvieratko, treba väčšiu starostlivosť, také papierové piliny, starostlivosť o kožu, natierala som ho kokosovým olejom. Bol zlatý, treba sa mu venovať každý deň