Mna porazi! Už druhý krát sa mi to stalo. Záruka konci 23.6. Keď ho ovoniam, uz smrdí. Nechapem! Kuracie vykostené stehna. Muz ich kúpil v sobotu, boli v chladničke. Ani neviem co s nimi teraz. Naposledy keď som ich vyhodila, smrteľná cela ulica kým prišli smetiari.
Som strasne naštvaná! Zemiaky s cviklou v rúre.... to bude diétny obed
Môže maso smrdiet, ale teoreticky byt v poriadku?
Ked maso smrdi, tak asi tazko bude v poriadku. Ja som sa tiez presvedcila viackrat, ze kupovane kuracie z obchodu musim spracovat hned v ten den, max. na dalsi, inak zacne smrdiet.
Ked viem, ze nespracujem hned, tak supnem do mraznicky. A kuracie uz radsej v obchode nekupujem, ale priamo z farmy.
ak smrdí v poriadku nie je, môžeš ho len vyhodiť
V tomto teple sa rýchlo kazí aj pri preprave z obchodu domov, ja si vždy nosím chladenú termotašku a prenášam domov v nej a hneď zase do chladničky
pokiaľ smrdí, tak je pokazené 🙂 treba zmeniť obchod a značku mäsa, poprípade kúpiť priemo v mäsiarstve mäso
@nafka0483
No už dá aj ja poucim...
Ja som neposledy kúpila v Kauflande, ešte welfare sme hľadali a dopadlo to rovnako. Fujky. Teraz v lete zvyknem nakupovať mäso v 10kg baleniach v metre. Tam ho majú veľmi schladene a doma ho dávam do mrazničky.
Kvôli tomuto nekupujem kuracie mäso v supermarketoch. A v lete už vôbec nie. Buď od overeného mäsiara alebo kúpim na farme celé kuratá a naporcujem. Takto budeš mať istotu čerstvosti a budeš mať aj na polievku 😉
Mne sa toto stale deje s masom z Tesca. Hned v ten den ako nam ho dovezu, tak smrdi. A vzdy su to stehna, aj cele aj vykostene. A je v zaruke. Urcite, ked smrdi, nie je v poriadku.
no mne aj v predajni kde kupujem kuracie povedali že spotrebovať max. na druhý deň alebo dať do mrazničky, lebo v tomto teple sa pokazí aj v chladničke ak tam bude 2-3dni
Stehna uz vobec nekupujem, mam pocit ze smrdia vsetky 😨 ...a ked kupim maso tak bud robim hned, napacujem na druhy den alebo podelim a do mrazaku.
ja take maso co chcem vyhodit dam do sacku do ktoreho nedavam nikdy nic ( taky farebny nech sa nezmylim ) a dam to do mrazaku nech to nesmrdi v kosi. na dedine nam odvazaju raz za 2 tyzdne. potom ked beru smeti tak to vyhodim
Pre toto som prestala kupovať mäso v marketoch
Ked si ho kupovala v sobotu, bolo.treba maso dat prec z tej tepelnej tacky. Inak sa zvyklo aj mne rychlo pokazit. Ked som prelozila napr. na tanier a zakryla niecim, bolo dobre.
Ked kupim maso tak ho bud hned dam do mraznicky alebo max na druhy den uvarim...tiez sa mi stavalo, ze aj takto pred zarukou mne smrdelo a skoncilo v kosi, tak si na to davam pozor
No neviem, ale mňa by ani nepadlo, nedať do mrazničky mäso, ktoré nechcem spracovať najneskôr na druhý deň. Nech je tam dátum spotreby, aký chce
* smrdela 😄