Skákanie do reči

12. apr 2022

Dá sa nejak od naučiť Skákanie do reči? Viem, že to je neslušnosť v komunikácii, ale neviem si pomôcť. Dá sa to nejako od naučiť? Vrelá vďaka.

0silvia0
12. apr 2022

Odnaucit sa pise spolu. Jednoducho sa nauc pocuvat, kazdy chce len kvakat a pocuvat nevie nikto🤪

lintu
13. apr 2022

Čuš, kým nenastane ticho. A potom podľa situácie ešte chvíľu počkaj, či druhý naozaj dohovoril.

alexandra2010
13. apr 2022

to je nezaujem o pribeh toho druheho. zmen to v hlave, ze uprednostnujes rozpravajuceho a pocuvaj pozorne

nikoleta1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hapkova
13. apr 2022

Kusni si do jazyka ked budes chciet niekomu skocit do reci 🙂 Asi najdolezitejsie je si to uvedomit, ze teraz mi som zasiahla do rozhovoru, len to teda nespravis 🙂

jujala
13. apr 2022

mam vyse 45r a dodnes som sa to nenaucila. V robote som mavala za to strhnute z KPI /osobne ukazovatele osobnosti/, co ovplyvnovalo extra bonusy. mne pomaha, ze si hovorim, ze drz hubu a toto si pocas rozhovoru opakujem alebo jednoducho si mechanicky zatnem zuby. nemam taku silnu osobnost, aby som sa v tomto zmenila. ale vekom sa to pomaly meni k lepsiemu, lebo prax nauci....ze ludia maju vseobecne vsetko na haku, tak sa tak nesnazim.

0silvia0
13. apr 2022

@jujala ale keď sa takto vnútorne snažíš držať ústa a nehovoriť, veď to potom aj vnímaš, čo dotyčný hovorí? Lebo častokrát keď sa takí dvaja stretnú, každý sa potrebuje len vyventilovať rozprávaním, ten pokec ani nemá význam, lebo sa nepočúvajú, každý chce len zo seba dostať informácie.

jujala
13. apr 2022

@0silvia0 vseobecne z rozhovoru je dolezitych tak 30% informacii, tie absorbujem a rozvijam v diskusii. ostatne su nepodstatne veci...preto skacem do reci, lebo velakrat rozhovor nenapreduje a nemam energiu riesit hluposti a ventilovanie sa dotycneho.

0silvia0
13. apr 2022

@jujala no tak to je iné, toto čo si napísala úplne chápem. Tiež nemá každý energiu počúvať prázdne tliachanie a hlavne keď je prítomný časový stres. A veľa ľudí dokonca opakuje dokola to isté z nejakého dôvodu. Čiže toto určite treba stopnúť.

lenasweet
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenasweet
16. apr 2022

Je od teba veľmi milé, že sa to chceš naučiť 😀😇 Dosť ma to prekvapilo keďže veľa ľudí si nechce priznať chybu alebo zlozvyk....je to také sebakritické a ohľaduplné od teba 🌷