Dá sa nejak od naučiť Skákanie do reči? Viem, že to je neslušnosť v komunikácii, ale neviem si pomôcť. Dá sa to nejako od naučiť? Vrelá vďaka.
Čuš, kým nenastane ticho. A potom podľa situácie ešte chvíľu počkaj, či druhý naozaj dohovoril.
to je nezaujem o pribeh toho druheho. zmen to v hlave, ze uprednostnujes rozpravajuceho a pocuvaj pozorne
Kusni si do jazyka ked budes chciet niekomu skocit do reci 🙂 Asi najdolezitejsie je si to uvedomit, ze teraz mi som zasiahla do rozhovoru, len to teda nespravis 🙂
mam vyse 45r a dodnes som sa to nenaucila. V robote som mavala za to strhnute z KPI /osobne ukazovatele osobnosti/, co ovplyvnovalo extra bonusy. mne pomaha, ze si hovorim, ze drz hubu a toto si pocas rozhovoru opakujem alebo jednoducho si mechanicky zatnem zuby. nemam taku silnu osobnost, aby som sa v tomto zmenila. ale vekom sa to pomaly meni k lepsiemu, lebo prax nauci....ze ludia maju vseobecne vsetko na haku, tak sa tak nesnazim.
@jujala ale keď sa takto vnútorne snažíš držať ústa a nehovoriť, veď to potom aj vnímaš, čo dotyčný hovorí? Lebo častokrát keď sa takí dvaja stretnú, každý sa potrebuje len vyventilovať rozprávaním, ten pokec ani nemá význam, lebo sa nepočúvajú, každý chce len zo seba dostať informácie.
Je od teba veľmi milé, že sa to chceš naučiť 😀😇 Dosť ma to prekvapilo keďže veľa ľudí si nechce priznať chybu alebo zlozvyk....je to také sebakritické a ohľaduplné od teba 🌷
Odnaucit sa pise spolu. Jednoducho sa nauc pocuvat, kazdy chce len kvakat a pocuvat nevie nikto🤪