Situácia, ktorú ste už zažili

15. júl 2023

Stalo sa vam, ze ste sa ocitli v situacii, ktora sa vam zdala znama, aj ked ste ju este nezazili, pripadne na mieste, kde su vam znamy vsetci ludia, ale vy ich realne nemate odkial poznat?

aduskatt
15. júl 2023

celkom často...volá sa to deja vu

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marci77
16. júl 2023

v minulosti ano, mala som pocit, ako by sa mi ta situacia predtym uz snivala

lenze ja si sny nepamatam, ked sa zobudim....... takze az ked som ocitla v tej situacii, som si spomenula, ako keby som ju uz prezila

annm81
16. júl 2023

Áno, je to pomerne bežný jav a podľa všetkého súvisí so spracovávaním vnemov a spomienok v mozgu. Pre epileptikov to môže byť predzvesť záchvatu, ale vo všeobecnosti je to neškodné.

svokrinjazykmonika
16. júl 2023

Veľmi často. Deja vu

autor
16. júl 2023

mne sa skor udialo, ze som mala pocit, ze kolektiv ludi, ktori sa ocitol v danej situacii so mnou po tvarach poznam...premyslala som nad tym, no nie je velmi odkial...

pkgirl30
16. júl 2023

aj mne sa to stáva sem tam, známi mi boli ľudia alebo miesta ktoré som nikdy nevidela. Ja verím v to že to bola spomienka z minulého života.

thoughtfulweirdo
16. júl 2023

Mne sa občas stane, že zrazu presne viem, čo sa stane o malú chvíľu - že mi niekto zavolá, kto zazvoni pri dverách, čo kto povie-doslova, komu čo spadne a podobne 😄

annm81
16. júl 2023

@thoughtfulweirdo Jedno z možných vysvetlení je, že jedna mozgová hemisféra spracuje informáciu s maličkým opozdením ako druhá. Takže v dobe, keď jedna polovica mozgu spracuje informáciu, pre mozog je tá informácia už známa z tej druhej polovice. Opozdenie je tam veľmi kratke, preto vždy vieš, čo sa stane o zlomok sekundy neskôr, ale nevieš, čo bude nasledovať hneď potom.

thoughtfulweirdo
16. júl 2023

@annm81 Ďakujem za super vysvetlenie, nejak som ešte moc po vysvetlení nepatrala, lebo ma to zas tak moc nezaujíma, takže hneď aj zabudnem, že sa mi to zas stalo 🤭 ale si mi vyriešila malú záhadu 😄