Ahojte damy. Mam taky problem, sijem uz dost dlho, ale prave dnes som sa odhodlala pouzit dvojihlu. Mam masinu singer a aj dvojihlu tejto znacky. Navliekla som obe vrchne nite, aj spodnu cievku mam, ako vzdy. Len mne to zo spodu nechyta obe nite, proste mam to totalne navolno, akoby tu lavu ihlu ta spodna cievka uplne ignorovala. Uz som skusala hociake napatie niti, hornej, dolnej a nie na to prist. Dakujem za radu. Na nete som nasla rozne videa, aj v anglictine, ale nikde nic nenastavuju s tou spodnou, ani v original navode, co mam k masine nic k tomu nie je. Stale len, ze navleciem do oboch hornych niti a sijem. ☹
Ahojte, chcela by som si kúpiť šijací stroj. Potrebujem ho prevažne len na skracovanie, zužovanie, prípadne ak niečo z času na čas ušijem. Mám dva vo výhľade a to buď AEG 376, alebo TOYOTA NECCHI SUB 22. Môžete mi prosím poradiť, či sú dobré a ktorý si radšej vybrať ? Ďakujem veľmi pekne za rady.
@aktiz ahoj, mam pocit, ze ja urcite nie som kompetentna ti radit. S mojou masinou nie som velmi spokojna.Tiez uvazujem nad kupou ineho. ALe skus sa spytat tuna v tejto diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/aky-sijaci-stroj-mi-odporucate/
tu si ine macherky 😀
@amairim Hm, ten istý stroj, šijem prevažne dvojihlou, síce začiatočníčka ale toto sa mi ešte nestalo. Jediné čo mi napadá je, že naozaj musí byť tá jedna niť uvoľnená. Aký typ Singer máš? Vyskúšaj tú druhú niť nechať na cievke a na držiaku kde navíjaš cievky. Mne to takto ide.