Široké čižmy na lýtku

josephinka222
27. okt 2022

Ahojte,kupila som si cizmy cez internet,velmi sa mi pacili,lenze mam dost uzke lytka,cizmy mi dost na lytku odstavaju,da sa s nimi nieco urobit?Zuzit na lytku,robia take nieco v oprave obuvi? Vdaka

littlefiona
27. okt 2022

@josephinka222 toto by aj mňa zaujímalo, kde baby kupujú čižmy s užšou sárou. Ja mám 39 veľkosť a veľmi štíhle nohy. Neviem prečo automaticky výrobcovia predpokladajú, že keď má žena dlhšie chodidlo musí mať aj hrubé nohy. Veľmi ma to občas hnevá, že mi žiadne čižmy nesedia a vyzerám ako kocúr v čižmách.

crazy_lazy
27. okt 2022

Tento istý problém aj ja mávam keď kupujem čižmy. 90% čižiem mi odstáva od lýtka. Ale pochybujem, že sa to dá nejako zúžiť. Resp asi záleží aj od materiálu.

josephinka222
autor
27. okt 2022

@littlefiona ja presne to iste,este nikdy som nekupila topanky bez skusania,ale tie cizmy sa mi velmi pacili tak som ich objednala,a teraz neviem co s nimi,na nohaviciach to az tak zle nevyzera,ale na pancuchach to vyzera hrozne.

littlefiona
27. okt 2022

@josephinka222 neporadím ti, asi len vrátiť. Ja kupujem čižmy už len v kamenných predajniach, kde si ich vyskúšam, ale väčšinou mi nikdy nič nesedí.

barborachors
27. okt 2022

@josephinka222 cizmy kupuj v salamandri, tam najdes aj talianskych vyrobcov, oni siju uzke sary aj na dlhsie chodidla. su drahsi ale nebudete kocurom v cizmach.

lusanko
28. okt 2022

@josephinka222 ahoj, mám taký istý problém, všetky, naozaj všetky čižmy mi vždy odstávali. Vyzerá to strašne. Raz som ale neodolala a kúpila som kožené, obuvník mi ich zúžil, ale stálo to dosť peňazí, no práca to bola pekná, nikto by si nevšimol, že boli zužované. Vynosila som ich do zničenia a odvtedy som si už vysoké čižmy nekupila, dosť že vysolím 100eur za čižmy,, ešte investovať aj do zúženia. Škoda, že všetko v obchodoch je šialene široké 🤷‍♀️

ververon
29. okt 2022

@littlefiona haha ja mam opačný problém mám väčšie číslo.. Akože 41..ale dosť hrubé lýtka... A vždy si poviem na aké barbie sú tie čižmy robene keď takmer žiadne nezapnem 🤷‍♀️🤦‍♀️

hmonika036
29. okt 2022

@josephinka222 ja som kupovala u Baťu na úzke lýtka. Hneď som si kúpila dvoje - čierne aj sivé.😁

miricka77
29. okt 2022

@josephinka222 Napriklad Gabor ma rozne velkosti sár.U nas v LM kupis vo firemnej predajni aj lacno.Ja mam nohu c.42 a nakupyjem uz iba tam.Vacsinou v zlave.

martul
29. okt 2022

@ververon ja tak isto, kde kupujes? Už som toľkokrát objednala z netu a všetko vraciam, na lytkach je to malé

selwadza22
30. okt 2022

@josephinka222 mne odporučili v Ba v Auparku - kupovala som v malej predajnicke kedysi - obuvníka, že on to zúži. Predavačka mala tiež úzke lýtko a tvrdila, že je spokojná s jeho prácou. Lenže ja som z iného mesta takže čakať týždeň dva na čižmy a potom precestovať celú krajinu určite nie.... Vraj aj v Žiline je jeden šikovný obuvník čo zúži čižmy. V našom meste je napr. obuvník veľmi neschopný. Takže treba sa opýtať vo svojom meste. Prípadne si vypýtať fotky prác...

ververon
31. okt 2022

@martul deichmann ma občas take ze so širšou mala som stamad ale už ani nekupujem teraz kúpim si kotnikove a pokoj 🤷‍♀️

izabella288
1. nov 2022

@josephinka222 dievčatá, pokoj, zúžiť čižmy sa dajú. U obuvníka - hľadajte však takého ktorý má s tým skúsenosť, aby to bolo ozaj pekné. Alebo, ak sú textilné aj krajčírka to urobí.
Tiež mám tento problém a to mám čižmy len číslo 35-36 🙈.
Do takých z elastickej látky som do zahnutia hore navliekla plochú gumu a tak som 1-2 cm stiahla.
Samozrejme u kožených/koženkových, prípadne ak je to široké veľmi, to už treba dať do odborných rúk.
Nič neriešiteľné, robí sa to bežne.