Silvester a pes

30. dec 2022

Ahojte
CHcem sa spýtať, skúšal niekto dat psovi na ukludnenie dithiaten?
Čítala som, že to neublíži a ze veľa ludi to dava psíkom na Silvestra.
Mame doma psíka, takého 50kilove 😀 a strašne sa bojí na Silvestra.
Áno bude s nami vnútri, budeme sa mu venovať. Ale mame aj deti a chceme na záhradu pustiť aspoň prskavky (áno aj tých sa psík boji) , včelícky a fontánky. Mne (nám) osobne ohňostroj nevadí ale tomu nášmu psíkovi to vadí strašne.
A moc nepomáha hrať sa sním, nevšímaj alebo naopak všímať viac.
Keď to zacnu ľudia púšťať vo väčšom množstve, ten náš psík už sa trase, zavija , steká...však to poznáte, čo máte psov.
Preto sme rozmýšľali, že mu skúsime dat aspoň ten dithiaten. Aj som to odkomunikovala s veterinarim a povedal, že mu to neublíži. Len chcem vedieť či to niekto už dával.
Ďakujem

luccija
30. dec 2022

Áno, daj mu.Nas sa nebojí, ale poznám čo dávajú.Ale daj mu ho už dopredu nejaký čas.A, keď pôjdete púšťať na dvor zatvor ho do kúpeľne, izby nech to nevidí

vemi23
30. dec 2022

Skor by som odporucala zajst do obchodu pre zbierata tam predavaju take tablety na ukludnenie alebo zajst na veterinu ...

ajko2011
30. dec 2022

Moja mama mala psov, ktorí sa báli na Silvestra tak im dávala normálne Dithiaden. Ale dá sa aj od veterinára niečo kúpiť (to však neviem ako sa volá).

vemi23
30. dec 2022

Su aj žuvacie tablety isto sa daju kupit v superzoo alebo v takom nejakom obchode

estrella5
30. dec 2022

Nedala by som, ani nič z odporúčaného... Mnoho "ukľudňovákov" funguje na princípe toho, že psa "paralyzujú", tj. človeku sa zdá, že je v pohode a bojí sa menej, ale pravda je taká, že sa bojí rovnako akurát nie je schopný to dať najavo...

laurikalalinka
30. dec 2022

My sme dávali tiež dithiaden ale aj tak sa bála.ale u veterinára ma lieky presne na toto

zelenakobyla123
30. dec 2022

Určite nie, psíkov tieto veci neukludnia ale oblbnú/paralyzujú, psíci sa boja úplne rovnako ale nemôžu sa dostatočne skryť alebo vám to dať najavo :/

svokrinjazykmonika
30. dec 2022

Pre pána, len nie tie oblbovaky pre psov, to je týranie. Psík sa bojí úplne rovnako ale nemôže to dať najavo ani sa ísť nikam schovať kde sa cíti bezpečne. Ostane zdrogovaný a paralyzovaný. A vydesený na smrť. A ten dithiaden netuším, to som nepočula ešte.

cecilia29
30. dec 2022

Ja neznášam ohňostroje. Každý silvester som bola s naším psom vo verande. Už nežije, ale v zivote by som ani maličkú petardu nepustila.

zuzanamatejteo
30. dec 2022

Takyto antistresovy uvaz robim salom. Pomaha to.

zuzanamatejteo
30. dec 2022

Skuste aj zuvacie tablety Aptus relax

aliaray1
31. dec 2022

@zuzanamatejteo nam zial nepomohol tento uvaz a rok co rok horsie a to je stale s nami doma. A ani oblvaky nepomahali. Pomaha nam odist do hor na chalupu in the middle of nowhere. Aj nase babo aj husky su stastne, je tu klud a ticho. Mala sa doma 2x petardy tak zlakla, ze zacala stikutat a nasa fenka letela sa schovat pod wc misu...32 kilova, ustrachana...mojkali som ju a aj malu cely vecer.

Osobne som za zakaz ohnostrojov a zakaz ich predavania.

autor
31. dec 2022

Ďakujem za všetky odpovede.
Skúsim aj ten uvaz, ďakujem za radu.

Ja som to diskutovala ešte aj dnes s viacerými lekármi a aj veterinarmi, a sami mi povedali ze môžem mu dat ten dithiaden. Ze mu neublíži!
Nakúpili sme aj pamlsky, aj tie zuvavie na ukludnenie.
A nebojte sa určite mu to nedám všetko! Nie som na hlavu a psíkov milujem .
Prajem Vám šťastný nový rok