Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.
@babovka2321 podľa mňa normálne na dvor, doma. Nepresvitaju a keď máš prehoz pod zadok nejaké kimono tak nevidím dôvod sa pozastavovať.
Pocuj a ked sa so svojou postavou necitis fajn, uvazovala si nad schudnutim miesto siat? Lebo uprimne - od istej vahy proste nic nevyzera tak dobre, ako na babe s normalnou postavou, take saty este nevyrobili. Neviem, ci ludia na teba naozaj znechutene pozeraju (lebo caste mame tento pocit len v hlave), ale ak ano, bude to asi velmi vysoka nadvaha. Porozmyslaj aj nad tym, ze sa budes aj ovela menej potit.
Ja sa pridám k názoru vyššie, že nechutne je podľa mňa keď z legin trčia všade "šunky". Co máš proti satam po zem ?? Určite by som išla so dlhších šiat, aspoň po kolená, pripadne až po zem. Musíš nájsť také, ktoré ti neobopnú postavu. Niečo v Ackovom strihu napríklad
Pozri na fb Renátu Názlerovú. Napísala aj obchody, v ktorých rada nakupuje. Tiež je pevnejšia, ale asi spokojná...
No na dvore a doma tym padom mozes byt v hocicom, ci tie pohlady na teba hadzu clenovia tvojej domacnosti?
Kľudne si daj šaty, kúp si bambusové kraťasy pod to, nepoti sa tak stehná, hlavu hore a nepozeraj, či sa druhi pozerajú
Nevieme, akú máš váhu, ale ak je to fakt viac, pomôže aj tebe trošku schudnúť;)
@akiana tú poslednú vetu som tam napísala z jedného dôvodu. A to z toho že túto fázu mám za sebou a.. fakt to mám rozpisovať??
Schudla som 25kg. A ani vtedy som to nedokázala. Stále som sa videla veľká a veľká až z toho vznikli vážne zdrav. Problémy. Fakt túto tému nechcem riešiť som rada že žijem ďakujem.
Dlhšie šaty/sukňa aj podľa mňa toho skryjú omnoho viac ako legíny/nohavice... tie znechutené pohľady podľa mňa vlastne vôbec neboli znechutené, len ty si sa necítila príjemne a moc sa sledovala... treba jednoducho nájsť taký strih, farbu, ktorá ti bude sedieť a budeš sa v tom cítiť dobre 🙂 je to o tom ako sa na to a na seba pozeráš ty...
@lenuska9999 prečo automaticky z legín trčia šunky? Tomuto raz nerozumiem.
25 kg je pekné čislo schudnutia...podľa mňa už to nemôže byť také zlé, ty sa vidíš veľká, ale možno nie si ..napíšeš výšku a váhu? Neodsudime ťa;)
Som silnejšia, a normálne si obliekam šaty, sukne, nohavice typu Capri pod kolená. Ale ja som nikdy nenosila krátke nohavice a tričká na ramienka, ani keď som mala 20 a super postavu, proste nie je to môj štýl.
No v lete milujem letné šaty, mam ich asi 20 v skrini. Normálne nie obtiahnute, skôr A strih a veľa som ich nosila aj v tehotenstve. Čiže keď som do nich "dala"brucho v 9 mesiaci, tak neexistuje, aby som ich nemohla nosiť aj bežne v lete.
Aj ja nosím legíny a tuniky a dlhé tričká, ale v lete by som sa uvarila v tom.
@babovka2321 tak väčšinou k nám niekto aj príde, sused je tu každý deň a tak celkovo to nie je príjemné ani pred tou rodinou
Autorka: Ja nosím kratase (nie veľmi krátke), sukne a aj šaty (nad kolená, pod kolená a aj dlhé). V šatách sa práveže cítim dobre, nevidno tak stehná a prdel 🤭 Spomínané legíny nosím tiež, no len s dlhými tričkami, košeľami atď. Podotýkam, že som dosť silná alias tučná (pracujem na zmene).
Ja nosím 7/8 nohavice (do pol lýtok) a tričká som nosievala aj bez rukávov, ale tento rok to už asi nedám - ale ja mám okrem kíl navyše aj roky navyše 😀
Inak keď som mala cca. 20 rokov a 70kg a cítila som sa ako dom, tiež som nenosila tielka. Potom o cca. desať rokov neskôr, keď som mala o xx kíl viac, už som tielka nosila v pohode. Je to aj o tvaroch, aj o sebavedomí.
K tým dlhým šatám - ja také nemôžem nosiť, vyzerám potom "širšia ako vysoká". Legíny nosím s dlhými tričkami do pol stehna.
Na jednej strane píšeš v úvode, že nemáš odvahu sa dať do šiat a potíš sa v lete v nohaviaciach a legínach. Na druhej strane, ak ti babovka napíše, že legíny na silnejších ženách nie, tak nevidíš dôvod prečo nie. Pritom silnejšia žena alebo povedzme narovinu tučná vyzerá lepšie v dobre padnúcich šaách ako v legínach. Veď nemusíš mať mini šaty. Je množstvo šiat pod kolená či dlhé a aj silnejšie ženy v nich môžu vyzerať dobre. Ale po tvojej druhej reakcii by som povedala, že najprv vyrieš hlavu. Ak si sa napriek schudnutiu cítila zle a vznikli ti z toho zdravotné problémy, mala si riešiť hlavu. Ale to môžeš aj teraz. Vyrieš hlavu, potom nebudeš mať dilemu so šatami a nebudeš sa cítiť nepríjemne pred rodinou a susedmi.
Potom to ale nebude problem siat. Pises, ze si bola "stale velka" vo svojom vnimani aj ked si bola schudnuta, teraz si pribrata a pises, ze na teba ludia skaredo pozeraju a je ti to neprijemne. Podla mna mas vseobecne problem s vnimanim vlastneho tela a uz sa opakujem v tom, ze tu su akekolvek tipy na saty uplne zbytocne, pretoze ziadne saty tento problem nevyriesia.
Z legín práveže nijaké šunky netrčia - niektoré ženy majú asi predstavy, že stokilová žena si dá k legínam crop top, či čo...
Autorka, ale potpm to je zrejme len v "tvojej hlave". Podľa toho, vo píšeš. Neviem si predstaviť, že by niekto cudzí len tak na ulici na teba znechutene pozeral, lebo máš šaty na sebe a si silnejšia.
Akú máš váhu a výšku? Pretože je možné, že aj keby si mala 50 kíl a top postavu modelky, ty sa budeš vidieť ako škaredá a neforemna.
@jaskolka ja mám 171cm 95kg . Niesom guľa že sa ledva hýbem, ale je to aj tak dosť. Keď som mala menej pred pôrodom, to bolo to obdobie nekonečného chudnutia a problémov to bolo to isté, nedala som na seba nič krátke.
Ano, mas nadvahu, ale nie taku, aby na teba ludia zazerali vsade, kam sa pohnes.
@zitaje áno presne. Cez legíny s vysokým pásom a spravnou veľkosťou mi nevidno nič.
V prvom rade by som odporučila nepýtať sa podobné veci na tomto portáli, kde si sliepky žijú svoje dokonalé životy a poskytnú ti "rady" na všetko.
Existuje fb skupina svoje kilá vieme nosiť, skús to tam preskúmať🙂
@akiana je to z veľkej časti v hlave práve preto sa pýtam žien ktoré sú ako ja ako z tým pracujú. Ja sa nepýtam na typ šiat ale ako si nastavia hlavu a vyjdú von z domu.
Takže keď si bola aj oveľa chudsia a stále si mala tie isté problémy, tak tiež myslím, podobne ako to ženy píšu, že nie je to v šatách ani sukni ani v ničom.. Ale proste ty sa vidíš "zle" a toto je treba poriešiť.
Existuje veľa šiat rôznych strihov, skúšaj, vezmi kamošku, o ktorej vieš, že to povie pravdu a skus nájsť svoj štýl.
Už spomenutá Renáta Nazlerova, je pre mňa žena, ktorá fakt sa vie obliect a upraviť, aj napriek tomu ze je "veľká žena"
A pritom je skutočne elegantná a pôvabná. Čiže nie je to len o chudej postave..
EŠTE RAZ, PODOTÝKAM. NEPÝTAM SA NA TYP ŠIAT ANI KUSY OBLEČENIA. PÝTAM SA ŽIEN, KTORÉ MAJÚ NADVÁHU A TIE ŠATY SI S ČISTÝM SVEDOMÍM DAJÚ, A IDÚ SI UŽIŤ LETO. NEPÝTAM SA ŽIEN SPOKOJNÝCH SO SEBOU, ČO NOSIŤ MÔŽEM A ČO NIE. ĎAKUJEM
Pre mňa je obrovským vzorom renata nazlerova. Je plnsia je si toho vedomá ale neľutuje sa. Pozri si jej fb profil. Je to proste kočka. ❤️ Hocičo si oblečie vyzerá úžasne ale to nebude telom. Ale tým čo z nej vyžaruje. Ženskosť ladnost ❤️
Ja myslim, ze ide o strih siat, mozno nebol dobry a preto ludia pozerali. Alebo vzor. Lebo ja mam vela zien v obchode s vahou okolo 90kg, je ich tak 50% podla mna a normalne kupuju saty. Mozes mat aj kratsie saty po kolena a vyssie sandale, to schova tie kilecka pekne. Rukavy su dobre stvrtinove, nieco zakryju, ale nemusia vsetko. Ako mne pride ze nosis velkost L/XL v satach a to neni taka hroza. Takze pekne chod a nechaj si poradit v butiku. Ja bezne zenam radim, pomaham co by bolo lepsie. A naozaj aj 90kg zeny vedia byt sexy a tie kila nosit. To je v hlave viac ako v tom tele.
Už som ti písala. Teda presne odpovedala na tvoju otázku. Ja mam 175 cm a váhu 85 kíl. A bez problémov si obliekam šaty, sukne, kratasy (Capri)
V tehotenstve som mala ešte viac, 94 kíl, a takisto som bez problémov sa obliekla do šiat a sukni
Jednoducho si oblečiem a idem.
Ja sa len pozastavim nad leginami... Prave tie su za mna na silnejsiu postavu absolutne no go.