Silikónová forma alebo teflón na muffiny?

jespera
3. apr 2011

Prosim Vas co je lepsie na pecenie muffinov, baboviek - teflon, silikon , alebo sklo..ake formy pouzivate...? vase skusenosti A ak pouzivate silikonove formy - treba to pred pecenim vymastit alebo nie?

sofinka18
3. apr 2011

ahoj, ja mafinky robievam rovno do kosickov a poukladam na plech, silikovone formicky pouzivam, ale iba vynimocne to mam srdiecka macikov, babovku robievam v normalnej teflonovej, z tej sa mi to vzdy lepsie vypklapa, neviem ci so silikonovymi robim zle, ale niekedy sa mi kolacik zlomí, tie netreba vymastit. 🙂

titkovamiriam
3. apr 2011

Tak ja som volakedy piekla klasika,aj bezne do košíckov,silikonove formy na mufiny,babovku a pizzu som raz vyhrala a odvtedy nedam na ne dopustit -hlavne na tu babovkovu 🙂 -silikonova je suprova,teflonova tam asi trba davat pozor na teflon aby sa nezacal trhat a ja silikonove aj napriek tomu vymazavam:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38474
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34092
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38030&use...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cvikla969
3. apr 2011

aha takze preto sa mi to cele potrhalo?musi byt uplne vychladnuta?mam silikonovy pekac(plech) od orionu a skusila som ho,no neviem ci je to len malo kvalitne cico.a aj vymazat aj vysipat?

maminka76
3. apr 2011

ja používam na muffiny rovnako ako aj iné mamičky košíčky rovno do plechu avšak v silikóne pečiem bábovku a nedám naňho dopustiť. najradšej by som bola, keby som mala všetky možné formy na pečenie zo silikónu a piekla by som aj každý deň.v tom sa nemôže nič pripáliť (ak ti to nezhorí zhora), ľahko sa to vyberá, lebo bábovku viem doslova "vyzliecť" a vôbec to netreba zvnútra vymastiť. (na mojom písalo, že prvýkrát to treba vymastiť ale ja som to nemastila ani vtedy. no skrátka SUPER!!!

smarti
7. apr 2011

´Ja mám novú silikónovú od Tupperware, pred pečením ju vždy vypláchnem studenou vodou a až tak tak kydnem cesto. Po upečení nechám asi 10 min. vychladnúť a až tak ju vyklopím. Nikdy sa mi nepolámala, vždy to pekne výjde von. Kým som nemala silikónovú, tak som piekla v takej starej forme vymastenej a vysypanej hrubou múkou bábovku asi 45 min. Teraz tiež pečiem 45 min., ale sa mi zdá, že vrch bábovky je akýsi "hrubý a tuhší", myslím tá vrchná kôrka. Môže to byť tým, že treba piecť kratšie ako v klasickej forme?

paulapaula
26. máj 2016

Ja som robievala v kosickoch a na plech lenze sa mi stale zdeformovali. Vam nie?