Prosim Vas co je lepsie na pecenie muffinov, baboviek - teflon, silikon , alebo sklo..ake formy pouzivate...? vase skusenosti A ak pouzivate silikonove formy - treba to pred pecenim vymastit alebo nie?
Tak ja som volakedy piekla klasika,aj bezne do košíckov,silikonove formy na mufiny,babovku a pizzu som raz vyhrala a odvtedy nedam na ne dopustit -hlavne na tu babovkovu 🙂 -silikonova je suprova,teflonova tam asi trba davat pozor na teflon aby sa nezacal trhat a ja silikonove aj napriek tomu vymazavam:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38474
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34092
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38030&use...
aha takze preto sa mi to cele potrhalo?musi byt uplne vychladnuta?mam silikonovy pekac(plech) od orionu a skusila som ho,no neviem ci je to len malo kvalitne cico.a aj vymazat aj vysipat?
ja používam na muffiny rovnako ako aj iné mamičky košíčky rovno do plechu avšak v silikóne pečiem bábovku a nedám naňho dopustiť. najradšej by som bola, keby som mala všetky možné formy na pečenie zo silikónu a piekla by som aj každý deň.v tom sa nemôže nič pripáliť (ak ti to nezhorí zhora), ľahko sa to vyberá, lebo bábovku viem doslova "vyzliecť" a vôbec to netreba zvnútra vymastiť. (na mojom písalo, že prvýkrát to treba vymastiť ale ja som to nemastila ani vtedy. no skrátka SUPER!!!
´Ja mám novú silikónovú od Tupperware, pred pečením ju vždy vypláchnem studenou vodou a až tak tak kydnem cesto. Po upečení nechám asi 10 min. vychladnúť a až tak ju vyklopím. Nikdy sa mi nepolámala, vždy to pekne výjde von. Kým som nemala silikónovú, tak som piekla v takej starej forme vymastenej a vysypanej hrubou múkou bábovku asi 45 min. Teraz tiež pečiem 45 min., ale sa mi zdá, že vrch bábovky je akýsi "hrubý a tuhší", myslím tá vrchná kôrka. Môže to byť tým, že treba piecť kratšie ako v klasickej forme?
Ja som robievala v kosickoch a na plech lenze sa mi stale zdeformovali. Vam nie?
ahoj, ja mafinky robievam rovno do kosickov a poukladam na plech, silikovone formicky pouzivam, ale iba vynimocne to mam srdiecka macikov, babovku robievam v normalnej teflonovej, z tej sa mi to vzdy lepsie vypklapa, neviem ci so silikonovymi robim zle, ale niekedy sa mi kolacik zlomí, tie netreba vymastit. 🙂