Silikón verzus plast - formy na nanuky

monikaken
1. dec 2014

Ahojte, máte niekto skúsenosti s takýmito formami?Ktoré sú lepšie a prečo? A viete mi napísať, škodlivosti, z toho, ktorého materiálu? stránku, obchod z ktorej ste objednávali? Nemôže ma napadnúť nič, čo by mohlo slúžiť ako náhrada, robím deťom doma zmrzlinu, do sklených pohárov, ale chcem im vyskúšať nanuky, ako v obchode - keďže také vôbec nepoznajú - stravujeme sa zdravo 🙂
VĎaka🙂

siska53
1. dec 2014

@monikaken ja mam plastove. Kupene v tescome.. Robila som malemu domace nanuky. Aspon viem,co tam dam. O skodlivosti plastu,z ktoreho su vyrobene, neviem. Dufam,ze nie je skodlivy..
Silikonovu mam formu na babovku a este na take male babovecky a formy(male) na pecenie...tiez verim,ze nie su skodlive ani tie.

evinka400
1. dec 2014

@monikaken urob im zmrzlinu do cokoladoveho mikulasa. Otvoris dno, naplnis a zapichnes palicku. Nechas zamrznut "hore nohami" a mas hned vyriesenu aj cokoladovu polevu :D Inak ja osobne nemam rada v kuchyni plast ani silikon. Svokra ma zasobuje tupperware vyrobkami, ale ja neverim, ze su nezavadne.

monikaken
autor
1. dec 2014

@evinka400 no, ja verím, že je to všetko nejak závadné, ale som chcela lepšiu alternatívu a keďže zdraví čoko mikuláši neexistujú, tak nemám ani nádobu, ani nanuk🙂 myslím ale, že to je super tip,ale nie pre nás...deti majú len domácu čokoládu...🙂