Šijací stroj Singer Simple 3210 - skúsenosti

zdena12345
20. feb 2017

Viem, že je to trošku od témy materstva, ale možno sa niekto nájde...
Chcem kúpiť nejaký šijací stroj do domácnosti. Použitie občasné- skrátiť nohavice, sem tam niečo ušiť (napr teraz aktuálne deťom masku na krneval...) Záleží mi na tom, aby mal stroj osvetlenie a aby vedel prešiť aj hrubšiu látku. Predbežne som vyhliadla Singer simple 3210, ale niekde som našla že má osvetlenie a niekde že nemá. Prosím Vás, je niekto, kto ho má a môže mi napísať ako to s tým osvetlením vlastne je?
Alternatívu mám vyhliadnutý Singer family 8280. Ten má osvetlenie určite a v recenziách na mall píšu, že prešije aj hrubšie materiály, len má iba 7 stehov a 4 krokovú gombíkovú dierku. Predchádzajúci má 10 stehov a dierku 1 krokovú. Prípadne, kto má niektorý z týchto strojov doma, koľko rokov vydržali? Aká je spokojnosť po čase- ono na tých recenziách obchodov sa hodnotia často príliš skoro, že to nový majiteľ ešte ani nemal čas poriadne odskúšať.
Ďakujem každému, kto sa podelí o skúsenosti🙂

jumama
20. feb 2017

Stroje Singer maju plastove suciastky vo vnutri. Mala som, bola som spokojna, kym sa nepokazil - raz sa mi pri siti niecoho hrubsieho zlomila ihla a v dosledku toho posunuli chapace latky, tie zubky, neposuvala sa mi potom pri siti latka. Prvy opravar, ktoreho som nasla sa nespecializoval na Singer, nevedel ho opravit, povedal ze preto, ze je tam vsetko plastove a ze su to take jednorazove stroje. Neverila som mu, bola som dovtedy spokojna. Nahovaral ma na stroj zn. Brother, ze ten je vo vnutri cely kovovy, ale nechcelo sa mi hned investovat do noveho stroja. Druhy opravar - oprava 60 Eur - len za nastelovanie tych chapacov, nic ine tam nebolo pokazene, netrebalo ziadnu suciastku novu - len to nastelovat. Ten stroj uz bol ale taky rozladeny, ze som nieco hrubsie skusila a zase sa mi ihla zalomila, a zas to iste posunute chapace. Aj som tu opravu vyreklamovala, opravil znovu, no uz som sa bala nieco hrubsie sit. No a ten opravar povedal zhruba, co ten prvy, ze to je tymi plastovymi suciastkami, ze tie Singer stroje, to je za trest. Presla som teda na Brother. Jednak ovela tichsie sije a potom aj ovela jemnejsie reaguje, slape ako hodinky a aj hrubsie veci s ovela vacsou lahkostou presije. Vo vnutri ma vsetko kovove. Inak ak chces, porad sa v takej diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/ Tam je vela krajcirok, nech ti povedia 🙂

sykorkauhliarka
20. feb 2017

@jumama aky brother mas ? aj ja zvazujem kupu ale neviem sa rozhodnut ktorej znacke doverovat...singer ani nezvazujem

jumama
20. feb 2017

@sykorkauhliarka Taky najjednoduchsi, co mali 🙂 Brother BM 2600 (tak 3 roky dozadu som kupovala). Da sa aj uplet sit, ale nie je to overlock, coverlock - nie je to profi stroj. Ja najcastejsie a najradsej sijem z bavlnenych latok - len pre domacu potrebu a potesenie. Suknicky, satocky pre dcerku a pod. Ked treba zahnem, skratim, usijem si zavesy, vankuse a tak.

zdena12345
autor
22. feb 2017

dakujem velmi pekne za obsirnu odpoved, idem popozerat tie Brother😉

pillipilli
22. feb 2017

@jumama ja presne to iste!!! Tak isto posunuta ihla, optavil to ale srale nieco v nom bolo tak rozladene ze sa neda na nom si. Tak isto mi povedal ze tieto stroje su jednorazovky. Ihlu nastavil a moce mi nit. Uz som to vzdala , pojde do kosa. U mna Singer nikdy viac

jumama
22. feb 2017

Ja este na obhajobu Singera, ja som sila od puberty, a mala som po krs ej stroj Lada a este Lucnik. Krsna bola profi krajcirka za mladi a mala taku stolovu masinu Singer, preto som tej znacke verila. A dlho som naozaj aj bola spokojna, dost veci som posila aj na tom Singeri. Len teda tie ceny oprav ma dostali... ved to pre tie zakladne verzie strojov sa skoro neoplati.