„Si strata času a zdrojov, prosím, umri,“ napísala študentovi umelá inteligencia

eva8
21. nov 2024

„Si strata času a zdrojov, prosím, umri,“ napísala študentovi umelá inteligencia. On si pritom iba robil úlohu do školy
https://www.interez.sk/si-strata-casu-a-zdrojov...

eva8
autor
21. nov 2024

V tom lepsom pripade si moha umela inteligencia studentove zadania vyhodnotit tak, ze podvadzal, klamal, neucil sa, lajdacil, postradal vedomosti. Ale ten zaver?!

Aj Hitler sa zbavoval nepotrebnych ludi....

dominikamacakova
21. nov 2024

Zas a znova napísala niečo inteligentné 😄

beata_k
21. nov 2024

@eva8 Ten clanok povazujem za hoax. Toto AI urcite nepisala.

sagitta33
21. nov 2024

@eva8 V článku chýbajú základné informácie a to zadanie úlohy.

beata_k
21. nov 2024

@eva8 A hlavne kazda diskusia s AI sa da dohladat....

jumama
21. nov 2024

@eva8 Ak pouzivas AI, tak by si tu tento prispevok nedala, pretoze by ti cosi v tom clanku velmi chybalo - kontext. Ak chce niekto zverejnit iba jednu odpoved od AI, bez toho, aby ukazal celu konverzaciu, tak potom sa to nijako neda vyhodnotit. Kludne v tych naimportovanych draftoch mohla byt instrukcia, aby system vypisal to co vypisal...

eva8
autor
21. nov 2024

Vazne ste ma ukludnili, nepouzivam AI, preto ma to zarazilo a napisala som.
Dakujem 🌺

diewcatqoo
21. nov 2024

Dufam, ze si ten isty clovek, ktory tu vcera pisal o tom, ze UK zacali zhadzovat bomby na Rusko. Lebo cim menej ludi, ktori su internetovo negramotni, tym lepsie.

simca06022011
21. nov 2024

@beata_k presne, vzdy ked som ai skusala, vzdy.. aj sme mali rodinne posedenie v obyvacke a orbili sme si z nej srandu, odpovedala uplne ale uplne slusne.

eva8
autor
21. nov 2024

@diewcatqoo samozrejme, som anonymny negramotny internetovy clovek 👍

tamitamitami
21. nov 2024

Al je super vec, vie to tak uľahčiť život a ušetriť kopu roboty. Chýba tam kontext celej konverzácie takže ten článok má 0 výpovednú hodnotu.

cutespider
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva8
autor
21. nov 2024

@cutespider plny suhlas.
AI vyhodnocuje len to, co ma k dispozicii. Horsie je, ked citatel nevyhodnoti, len sa tym riadi.

cutespider
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka257
21. nov 2024

@eva8 pracujem s AI takmer denne, ver, že toto by ti nenapísala. Nikdy nenapísala nič hanlivé, urazajuce či ináč ublizujuce. Skús raz a uvidíš.

hiro
21. nov 2024

@beata_k https://gemini.google.com/share/6d141b742a13
Bola to odpoved na tuto otazku:
---------------------------------------
Nearly 10 million children in the United States live in a grandparent headed household, and of these children , around 20% are being raised without their parents in the household.
Question 15 options:
TrueFalse
Question 16 (1 point)

Listen

As adults  begin to age their social network begins to expand.
Question 16 options:
TrueFalse
---------------------------------------
- Za mna to "Question 16 (1 point) Listen" mohlo byt nejako inak spracovane... to je tak ked niekto kopiruje skolsky test do AI :D

hiro
21. nov 2024

@jajka257 A inak podla toho co vidim tak ta odpoved nebola myslena nanho ale na ludsku spolocnost - ak si to precitate cele tak vlastne sa ta uloha cela tykala spolocnosti.

moonlight1210
21. nov 2024

Tiez som nazoru, ze pokial v predchadzajucej diskusii (poziadavkach) od studenta nebol nejaky prompt k tomu, tak by to AI nenapisala.
Tak vedoma este nie je.

Podobne ako u 14 rocneho chlapca, ktoreho matka varovala pred AI, ze jej syna naviedla na samovrazdu, aby mohol s nou "byt", lebo sa do nej zalubil.
Pricom ho nepobadala, dokonca mu to AI vyhovarala, az istym sposobom zakazovala, ked o tom s nou otvorene hovoril.
Matka to nakoniec po par mesiacoch vyriesila tym, ze zalovala spolocnost, ktora vytvarala danu AI, ktora simulovala postavy z roznych filmov a hier. Takze sa s nimi mozete "rozpravat".

Ze sa ale niekomu zotrie hranica medzi virtualnou realitou a realitou, nie je vinna AI.

beata_k
21. nov 2024

@hiro Tak, ale to nebolo na tu osobu. To je zasadny rozdiel.

martinka13
21. nov 2024

Tak bol tu covid, Ukrajinci a teraz príde UI. A zas bude o čom na mítingoch 😀

komplikovana
21. nov 2024

AI nie je inteligencia podla mna. Je to iba velky archiv vsemoznych info, co tam clovek nahral.

eva8
autor
21. nov 2024

@hiro to "listen" znamena, ze mu student nieco ustne povedal, co nie je zverejnene? Co znamena ta dlha medzera pred odpovedou?

ahhola
21. nov 2024

Vtipky AI hodne adminov Zomri🍄

simca06022011
21. nov 2024

@komplikovana a este sa aj fajne myli... minuly tyzden som ju nechala, nech mi napise text a sama chyba.. vycucavala sice veci z netu, ale kedze som vedela ako to ma byt len sa mi nechcelo pisat, tak som sa len vytocila. A ked sa na toto bude niekto spoliehat, tka konecna...

vanilkovazmrzka
21. nov 2024

Ai dava vzdy velmi slusne odpovede. Agresivny a citovo podfarbeny text dokaze napisat iba clovek.

dominikamacakova
22. nov 2024

@simca06022011 normálny človek vie, že sa na to nemôže spoliehať. Samozrejme, že to nenapíše celý text bez chyby...

simca06022011
22. nov 2024

@dominikamacakova spoliehajú sa na to ľudia. Lebo "ved si to hľadá info". Ved cez to píšu články, texty ku kadecomu... ci je alebo nie je to normálne nejdem riešiť ale takéto info potom ide dalej. Dnes si málokto overuje ci to co.cita niekde je pravda

dominikamacakova
22. nov 2024

@simca06022011 ale to je chyba tých ľudí a nie AI

simca06022011
22. nov 2024

@dominikamacakova myslis, tych tisicov co precitaju na nete takyto vygenerovany clanok?