Sfarbenie u zlatého retrievera

jaja234
14. okt 2022

Dobrý deň.

Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť so žltnutím srsti u retrieverov. Viem, že to ovplyvňuje vit.A (ktorého má naša fenka celkom dosť v zložení granúl). Zdá sa mi, že trošku jej ta srsť zožltla..len neviem či to je v poriadku ( čo sa týka zdravotného stavu a výstav).

dominika1922
14. okt 2022

@jaja234 Treba pozerať granule bez cvikly, mrkvy.. alebo s minimálnym množstvom. A môžete to raz za čas podporiť šampónom na belšiu srsť. Taktiež rybacie oleje toto spôsobujú🙂 na výstave neviem ako by to brali. Treba zistiť od kolegov čo chodia 🙂

jaja234
autor
14. okt 2022

@dominika1922 vedeli by ste mi poradiť také granulky, ktoré máte možno aj odskúšané? 🙂

dominika1922
14. okt 2022

@jaja234 bohužiaľ zatiaľ som nenašla také kde sa tieto druhy nevyskytujú:-/ ja som prešla na barf tam si odsledujem čo psovi dávam ale predtým som krmila značkou farmina N&D. Ale pozerajte zloženia, za zmienku stoja aj bodreek, larra nature 🙂 o tom kde je tá hranica kedy už by z danej potraviny srsť žltla by som konzultovala s poradcom na stravu pre psov napr. Lucia Šalfalviova ale neviem či bude vedieť s určitosťou keďže ona rieši vyslovene kŕmenie surovou stravou

cessy01
18. okt 2022

@jaja234 zlaty retriever moze mat celu skalu odtienov zltej to na vystave nevadi. To ze vidite vsade bledych az do biela neznamena ze zlty az taky do oranzova je nestandardne sfarbeny, prave naopak napr ja nemam rada bielu farbu na goldenoch. Granule nemente za take ktore poradia na forach ale za take ake poradi chovatel od ktoreho pochadza psik. Ideal nemenit znacku granul ale davat jednu znacku postupne menit v nej kategoriu podla veku psika