Dobry den, prosim vas stretli ate sa s tym aby vam pod zlatym prstenom scernala pokozka? Prsten nosim už dlho, zlato je urcite pravé. Velmi ma to zarazilo. Dakujem
Nemôže to byť tým, že ti ej prsteň príliš tesný a nemáš dostatočne prekrvenu časť ciev pod prsteňom?
Možno by som ho skúsila vybrať a nechať hodinku mimo. Ak to zmizne takto rýchlo, tak to bolo určite to nedostatočné prekrvenie a prsteň treba dať trochu zväčšiť. Ina mi ešte napadá alergia. Ale ak ťa to nesvrbí, nepáli, tak alergia by to nemala byť. 🙂
Tiež sa prikláňam k nízkej kvalite zlata.
Niekedy bývajú šperky chránené vrstvou, napr rhodiovane , ak sa táto ochranná vrstva vysucha , tak sa to môže stať, preto ta neskoršia reakcia
Mne sa takto sfarbí pokožka pod snubákom vždy počas tehotenstva 🙂 má to nejaký súvis s hormónmi, nepamätám si presne.. (takže to nemusí byť len tehotenstvo, ale aj zmena hormónov z iného dôvodu) ale keď som bola prvý krát tehotná, veľmi som sa čudovala, čo sa to deje, lebo prsťeň som mala už pár rokov. Dostala som také vysvetlenie, že vplyvom tehotenstva a zmeny hormónov je zloženie potu mierne iné a takto to reaguje so zlatom. Ja mám inak subný prsteň aj obrúčkou vyrobenú tým istým človekom a robí mi to iba snubný 😉
Ahojte, dakujem za odpovede. Len upresnim prsten mi urcite nie je uzky, prave naopak, posuva sa mi pocas nosenia a myslim, ze aj kvoli tomu mam zafarbeny cely clanok prstennika. Vo sa tyka zlata tak je 14karatove.
@ro_manka dakujem, toto je velmi zaujimave.
Asi nízka kvalita zlata, napr 8 karátove zlato, ak by bolo 14 karatove tak by sa to nemalo stať