Myslíte, že mám povedať rodičom o mojej orientácii? Alebo mám počkať až kým nebudem plnoletá a ukončím SŠ. Nechcem aby sa to dozvedeli od niekoho iného, ale bojím sa ich reakcie, pretože nemajú veľmi radi LGBT
Poznas si svojich rodicov najlepsie, tak uvaz co by bolo vhodne. Neviem kolko mas rokov. Keby to bol moj pripad, tak by som v klude dostudovala SS. Mne by to dali rodicia vyzrat. Takze by som chcela byt uz ako tak samostatna. Vo svojom okoli, aj rodine mam 5 pripadov. Tiez to riesili takto. Keby vsak islo o moje dieta, tak by som to chcela vediet cim skor. Budem stat pri nich a podporovat ich, kym budem zit bez ohladu na orientaciu.
Ahoj, podľa mňa, každý rodič kt. Sa zaujíma o svoje deti, všíma si ich, už musí tušiť že sa niečo deje. Ja mám 3 synov, ešte sú maličký, ale myslím si že jeden bude,, iný,, a nech je. Je to moje dieťa a budem ho ľúbiť nech je akokoľvek orientovaný. A čo sa teba týka, sprav ako cítiš. Ak si myslíš že je vhodný čas tak to povedz. Skôr či neskôr, sa to aj tak dozvedia...
vsak im to povedz, ked si si istá. Pretoze dnes neni nič isté, ja by som o tom mlčala. Take uz bolo, ze raz som lesba, pochodim vsetky lesbicke bary po Slovensku, neskor som muz v zenskom tele a nakoniec skoncila s chlapom v posteli, najskor sa tahala s jednym, potom druhym. Takze naozaj neni nic isté. Uvidis neskor, ked budes mat stabilny vztah :D.
A to si nič nevšimli? A si si istá, že si ináč orientovaná? Koľko máš rokov?
Si si istá, že si inak orientovaná?
@luccija ja mám práveže pocit že som bi, ale som si na 99% istá, že sa mi páčia (aj) baby
@beata_k mam 17
A je to tu... 🤦♀️
Pre starsie generacie v tvojom veku bolo najdolezitejsie, aby zmaturovali, aby ich prijali na vysoku alebo do prace, aby sa osamostatnili, aby mohli pomahat rodicom, aby si na brigade, co to zarobili. Rozumej, bolo dolezite byt zodpovednym, osamostatnit sa, popripade si zalozit rodinu.
Dnes je ale najdolezitejsie vsetkych oboznamit akej je kto sexualnej orientacie. Si este decko, ale uz vies akej si orientacie. Co to podla teba znamena byt nejakej sexualnej orientacie?
V tvojom veku sme mavali najlepsie kamaratky. Teraz sa nazyvate lesbami🤦♀️
Makaj, uc sa a straz si svoje sukromie. Normalnym ludom je to sumafuk, ci vo svojom volnom case oblizujes klucove dierky, alebo psovi labu. To len v tych vasich šovinistickych predstavach sa vsetko toci okolo vasej sexualnej orientacie. Horsie, ze nam to aj na ulici potrebujete ukazovat. Tak si predstav ako tvoji rodicia chodia nahati(alebo mama s odhalenymi prsiami, otec s holym pipikom)po byte a prejavuju svoju sexualnu orientaciu v case, ked si tam ty, popripade aj nejaki tvoji spoluziaci.
Mala by si ich rada? Hanbila by si sa za nich? Tak, tak isto normalni ludia nemaju nic proti niecej orientacii, dokial im to ti "orientovani" nezacnu vesat na nos.
@oliolijanka Ja nechodím odhalená ani nechcem chodiť na príde. Nenosím dokonca ani crop-topy ako väčšina báb v mojom veku. Mám ale pár dní frajerku a preto by som im to chcela povedať. Inak sa učím dobre, plánujem ísť cez leto na brigádu - ak sa mi podarí zohnať teraz a za 2 roky na VŠ
Ale pár ľudí z mojej triedy s ktorými sa najviac bavím vie, že mám frajerku (aj ona je z mojej triedy), máme mať budúci rok venček atď. bojím sa aby sa niekto neprekecol
A tiež som im nehovorila moju orientáciu
No vidis. Mas par dni frajerku. Dokial si na ulici nebudete prejavovat svoju orientaciu, tak si vsetci normalni ludia budu mysliet, ze ste kamaratky.
To nie je o sexualnej orientacii. Väcsina chce v sedemnastich nejako zaujat.
Vysvetli to rodicom, ze si v puberte, tvoja kamaratka tiez a hrate to na lesby, lebo je to teraz moderne.
Este budu radi.. takto nemozes otehotniet. Horsie, ze tato vasa pochabost vam dlho nevydrzi🤷♀️
@oliolijanka ale niektoré naše kamarátky to vedie a nedá sa to veľmi zatajiť tak sa bojím aby sa neprekecli napr. na venčeku alebo tak
@oliolijanka A nie je rok Tom že chcem zaujať už od 13 sa mi vždy páčilo nejaké dievča... Ale asi im to ešte nepoviem radšej
@oliolijanka ale nechápem prečo by sme sa napr. nemohli na ulicu chytiť za ruku aby sme náhodou nevyzerali ako lesby
Ale ved ty si nepisala o drzani sa na ulici za ruku s inym dievcatom. Pisala si o sexualnej orientacii.
Na ulici a pred spoluziakmi chces machrovat, ale bojis sa svojich rodicov... ale toto mal doma kazdy pubertiak. Niektori fajcili, niektori msli frajera, niektori si prisili rusku zastavu na zadok, niektori sa opili...
Keby lesby a spol.tvojich rodicov a spolocnost nedrazdili, tak to nerobite.
@oliolijanka taak bývam na dedine, určite by sme sa nedostali za ruku na dedine tu a väčšinou ani nikde inde ale proste stane sa že na chvíľu ja ju alebo ona mňa chytí za ruku... Samozrejme kde sú ľudia sa to snažíme nerobiť hlavne kvôli mojim rodičom. Ale nechápem Vašej logike že "dokiaľ ti nebudeme prejavovat na ulici nikto to nerieši" a prečo by sme to my nemohli prejavovať a moji spoluziaci, ktorí majú frajerov opačného pohlavia áno?
*nedržali za ruku
A nechápem ako lesby a spol. dráždia spoločnosť - teda chápem (prid-y) ale hovorím s nimi sama nie som stotožnená. A čo poznám pár LGBT ľudí ani jeden z nich sa neobliekla "výstredné"
Si mladé dievča a všetko sa pred tebou otvára, že mám pocit, že ti patrí svet a to je dobre. Táto mladosť ti je daná, aby si sa spoznala - rozumela si, zamýslala si sa nad ideálom svojho života, aký život by si chcela prežiť a radovať sa zo slobody a spoznavania iných ludí avsak nie intímne. Ak sa cítiš nemilovaná, nechcená - tak druhý človek ti tu hodnotu nedá (len Pán Ježiš uzdravuje srdce a robí človeka stastným) ... Najskor si musís v sebe urovnať veci a vedieť, akou mladou ženou chceš byť - či užívať si privilégia ženstva, kde ti je prejavovaná galantnosť, dôstojnosť, jemnosť (aj od muža). Okrem toho Božie slovo hovorí jasne: " Boh stvoril človeka na svoj obraz; na Boží obraz ho stvoril. Stvoril ich ako muža a ženu." Boh netvorí žiadny "omyl" je to rozhodnutie cloveka, ktoré je podmienené, tým čo pozeras, čítas, to všetko v tebe vzbudzuje nejaké tužby, a tiež zaleží čo si slubujes od "tohoto priatelstva" (napr. u kamosky prijatie, lebo u chlapca "nemas sancu"). To nie je správna cesta.
Si ženou a tak ako maš menstruáciu možeš mať svoj celoživotný postoj boja proti nej alebo ju prijmeš a vidíš príležitost zastavit sa a odpočinuť si v tie dni (tak to myslel Boh). Hladaj krásu ženstva, (tú vnútornú) čítaj o nej a sama sa v nej najdeš, celý život hladáme uistenie - inak Boh človeka nezaťažuje, Boh každú vec, ktorú dá ako zákon človeku, nikdy nerobí nepríjemnou (to iba suché náboženstvo). prajem vsetko dobré 🙂
Poznas par LGBT ludi?😀
Este k lesbistickym prejavom na ulici... ja by som mala v sedemnastich zaracha aj keby ma otec videl spacirovat sa po meste za ruku s chalanom, opakujem, to nie je o sexualnej orientacii.
Riziko patri k tomu. To len ty si si tu vymodelovala sexisticky problem.
Zacinas objavovat, zacinas experimentovat, dospievas a k tomu patri aj konfrontacia/konflikt s rodicmi. O tom je dospievanie a osamostatnovanie.... to nie je o LGBT. Si zmagorena mediami.
mne sa napr. páči aj toto video ak vieš ang:
https://www.youtube.com/watch?v=aV4w3nF0rnM@oliolijanka áno, štatisticky každý s nás pozná "pár" LGBT ľudí je ich medzi 4-10 percent. Som v triede kde nás je 35 a minimálne 2 viem že sú inej orientácie. Z mojej triedy na ZŠ mám jednu kamarátku, ktorá je inej orientácie + ona má par kamaratov gejov(s ktorými sa spoznala cez internet) Musím že skoro na nikoho by ste to nepovedali... A skoro nikto z nich nemá partnera a "nevystatuje" sa s nim. Vaše príspevky dokopy som pochopila tak že boli mierne na každého kto má partnera rovnakého pohlavia že pokiaľ svoju lásku neprejavuje na ulici tak o nej nikto nevie. Ako som povedala ja sa s ňou nechcem chytať za ruky na verejnosti takže mne to je jedno... Ale mnoho dospelých ľudí hej, len nemozu
A ovplyvnená médiamy nie som už v 13. sa mi páčila jedna baba a vtedy som nemala sociálne siete a fakt som skoro ani nevedela čo to je hej lesba a iba som vedela že " sú to tí nechutní buzeranti"