Ahojte, je to síce trochu intímna záležitosť ale chcem sa spýtať. Som už vyše pol roka po pôrode a rodila som prirodzene, čiže ma aj zasivali..no v poslednej dobe keď máme s partnerom sex (aj s predohrou) tak ma to začne dole bolieť alebo štipať, presne tam kde ma zasivali aj keď to je už úplne zahojene, cítiť to akoby mi dral z kože alebo co. Moja otázka znie : (tie ktoré majú s tým skúsenosť) používali ste na to niečo? Alebo to neskôr bolo lepšie? Ku Dr mam ísť tento rok na preventívnu čiže ma tam posielať nemusíte. A blbé komentáre si nechajte. Ďakujem.
@zuzkaa1991 🤣🤣🤣 nehnevaj sa, ale ten preklep ze gely vyslisat...uplne som si predstavila ten akt a pocas neho "gel, vyslys nas" 😁😁 prepac, to len tak na odlahcenie temy..
A teda o veci- ja som mala 2x sekciu, ale po druhej mam pocit akoby ma zdola zasili na komplet🙄 uz je to rok aj stvrt a stale mame problem, neviem si to vysvetlit, ale pomaha gel a postupne casom sa to zlepsuje (je to asi o dost lepsie ako pred polrokom)..nic specialne pre to nerobim, len sa snazim co najviac uvolnit. Ale tak rana, to asi bude este nejaky cas boliet.ale urcite sa to zlepsi, neboj
@kikidee mas odpustené 😁.....ani som si nevšimla preklep ma tam byt VYSKÚŠAŤ 😂😂😂 vela hodin narocny večer
@nikuska845 presne ako píšu dievčatá, gely gély gély! Ja mám rok od pôrodu a ešte sa občas stane že zabolí. Ak aj kojis tak to tiež spôsobuje vysušovanie tam dole. Pomaličky to bude ustupovať, pomôže len rozťahovať a zvlhčovať.
@zuzkaa1991 vsak vieme co tam ma byt, ale toto mi prislo supervtipne, mozno tiez preto ze je uz pokrocily cas😄
Ja som bola tiež pozasivana zvonka aj zvnútra a taká opuchla že mi museli dať cievku čo som nemohla ísť 2 dni ani na malú na wc🧐tak som si myslela že je tam dole so mnou už amen🥴ale našťastie nie je to také strašné a tiez som sa bala že "aké"to bude .Po 2 mesiacoch to bolo prvý krát a žiadna bolesť nič,či to nebude aj v psychike ,že na to predtým intenzivne myslíte a nedokazete sa tak uvoľniť🤔
po 12 m ma to nebolelo uz ;)
@nikuska845 trpezlivost... asi po 10 m to boli v pohode a aj som si to kus uzila...
@nikuska845 Ja som rodila pred 3 1/2 mesiacmi a manžel už to nevedel vydržať 😃 tak sme skúšali hneď po šestonedelí, dva dni po skončení krvácania a teda bol to teror, ešte horšie ako "tenkrát poprvé". Ale poviem ti, Nikuška, skúšame to odvtedy cca raz za týždeň, používane gél, tá najhoršia rezavá a pálivá bolesť je skoro preč, cítim už len na jednom mieste, preto ja "dirigujem" polohy 😁 A dokonca to začína byť pekné vzrúšo, tak, myslím si, nezúfaj! 😉
@kikidee
@zuzkaa1991
@annamivo
@kikidee
@dajana1983 ďakujem pekne 😂😂 a co sa týka gélov skúšali sme ale potom zvnútra mam pocit ze ma to páli.. Neviem ktorý je taky "šetrný" 😂😂 durex to určite nie je s ním mam problém
@nikuska845 najčastejšie sme mali pepino taký čistý bez vône, to môže páliť, predsa len zbytočna chémia 🤷🤔
@nikuska845 lubrikačný gel kúp v lekárni. Ja by som tie lacné sajrajty do seba ani nedala. Sa nečudujem že to pálilo.
Napr taký Doer Medical silk si pozri
Alebo skuste kokosovy olej.Inak ja po prvom porode som sa dala do normalu asi tak po roku a pol.
@nikuska845 poradim najlepsi lubrikant-bio kokosovy olej!tiez som po porode poskusala viacero gelov,samozrejme vsetko ma palilo...
existuje aj znecitlivujuci gel na miesta tam dole porad sa v lekarni/s gynekologom. tusim nieco s obsahom lidocainu to bolo.ja som to isty cas pouzivala kvoli inej diagnoze co tiez sposobovala bolest. skusit mozte aj ine polohy upravu techniky atd drzim vam palce
Co som citala a aj moja skusenost je taka, ze preto su tie neprijemne pocity, lebo prolaktin vysusuje sliznicu (pri kojeni). S nastupom cyklu sa zvysuje estrogen a ten zvlhcuje sliznicu a teda ked zacne zena po porode opat menstruovat tak sa zmierni a zmizne ta paliva bolest.
@nikuska845 ahoj ja som mala tiez s tym problem kedze ma doktorka zle zasila som citila aj zmenu pocasia. Moj gynekolog ked to videl tak bol zhorozeny co mi to tam porobila ale on nastastie ma laser urceny na hojenie jaziev (su cca mozno 2na sr) Velmi mi pomohol necitim absolutne nic pri sexe ani po nom a zakrok nebol bolestivy Ak by si chcela blizsie info tak napis ip.
@sonkaxxx smiem sa opýtať z akého kraja ste?kebyže do budúcna by som potrebovala aj ja🙈
@dajana1983 jasne ja som zo zilinskeho kraja. Laser ma gynekolog Mudr. Šaško. https://gyncentrumsk.info/esteticka-gynekologia/
@sonkaxxx no super ja tiež 😀ďakujem mozno sa mi to raz zíde 😊
@dajana1983 No radsej nie ale robi aj esteticku medicinu ma skvele ucinky aj proti uniku mocu 👍
@annamivo áno z Tvrdosina. Ja som jeho pacientka a skvely doktor velmi mi pomohol s jazvou po porode.
@nikuska845 poznam ten pocit my sme skusali asi po 3mes. Alebo kedy ked končilo 6nedeli a lekár s tym neriesil aj keď ma vsetko bolelo cely vchod ja som mala.pocit ze so ziletkou ma reze ale.cca po polroku to pomaly prechadzalo som uz vyse 2 roky po porode a stale citim steh na vchode a bolo povedane ze budem stale....bud gely vyslisat alebo pomalicky "roztahovat"