Ahojte. V prvom rade sa ospravedlňujem za preklep v názve ale už nešlo opraviť. Mám menší problém. Budem sa vydávať a so sestrou som preberala tému šaty, problem je v tom že ona si takisto chce dať biele šaty alebo podľa nej "maslové" ktoré sú biele nie maslové. Hovorila som jej svoj názor že ja si neprajem aby také šaty zobrala že sa to nepatrí a že v bielom má byť len nevesta. Ona len na to" aké budu take budú ty s tym nič neurobíš..." Je to vrchol drzosti že aj napriek upozorneniu ma nerešpektuje. Staršej sestre to tiež urobila že si obliekla dlhé biele šaty. Aj kebyže na mou obliekla biele krátke, stále sú to biele, ktoré mam mať na sebe vo svadobný deň iba ja.
@vierocka888 to už jej planujem povedať, že ak sa jej nepáči tak bohužiaľ, ešte mi povedala že ked budem každej družičke hovoriť že čo ma a čo nema obliekať ta že sa budu na mna pozerať jak na..... no každy na svadbe vie čo sa smie a co sa nesmie a ona stále svoje..
@vierocka888 ona tie maslové mala na kamarátkinej svadbe.
Ona sa zhovadi sama. Ak to nepochopila ked si jej to povedala tak kasli na nu.
@amalka147
no ved pockaj, az sa bude vydavat ona a obe aj so sestrou sa oblecte do "maslovych" siat.... a hotovka.
Nestresuj, zbytocne ta to rozculi. Ved aj tak vsetci budu vediet, ktora je nevesta. Ja by som na tvojom mieste zaujala netradicnym doplnkom, napr korunkou s krvavo cervenymi ruzami, ci saty ozdobene cipkou inej farby.
Ale samozrejme, ak chces tradicnu svadbu, moze to byt prilis. V tom pripade nech si ide v bielych satach, odvrkni jej, ze uz sa tesis, ako ju pol dediny poohovara...... 😉
@obsadenemeno ona je uz vydata
@amalka147 nemozes vsetko ovplyvnit, ja by som sa na to vykaslala. Svoje si jej povedala a uz je to na nej. Ja by som z toho nerobila ani tragediu, ani cirkus.
@amalka147 tak si asi chce zaspominat.... ked bola hviezdou dna..... a ty uz mas saty? Nemozes si ty vybrat kremove, alebo oyster?
vykašľala by som sa na ňu, nech ide aj vo vreci...
@amalka147 preco sa tymto trapis????
je to tvoja svadba...nevesta budes ty,takze?????
ja som sa vydavala a dve,ci dokonca tri sesterky mali maslove saty....aaaa vobec mi to nevadilo,preco by malo?
ty si uzivaj svoj den,lebo je len a len tvoj a tvojho zatial priatela,tak preco riesit sestru?
a ci by to mala,nemala...a co by sa patrilo,nepatrilo...nechaj tak
inak,keby mam sestru...bolo by mi jedno,co ma na sebe
zakladna vec je-svadba je tvoja
aj si ju nechas radost pokazit kymkolvek,bola by to len tvoja chyba
prajem nech svadba a najma dalsie roky a roky prezijete v stasti a zdravi
Osobne by ma to tiež naštvalo, kedže ťa nepočúva aj napriek tvojmu nesúhlasu. Moja známa (priateľka kamaráta môjho muža) tiež prišla na moju svadbu v takýchto "maslových" šatách ale teda vopred som to netušila. Vtedy som sa tým vôbec nezaoberala ani ma to nenapadlo, no spätne potom na fotkách mi to hrozne bilo do očí 😒 upozornila ma na to aj moja kamarátka, že si to viacerí všimli, takže hanbu si spravila jedine ona. Avšak ja som sa cítila určite výnimočne, mala som korunku, na nohách tenisky a hlavne som bola s bruškom v 8. mesiaci 🙂 takže aj ty budeš určite výnimočná bez ohľadu na to, kto si čo oblečie, je to tvoj deň, tak si ho nenechaj pokaziť...
Mama moja. To sú problémy. Oblečie si svadobné šaty? Nie! Tak čo riešiť? Ozaj potrebujes pred svadbou hľadať problémy, kde nie sú.
Nastvalo by ma, ze aj napriek upozorneniu by si ich chcela obliect, ale nestalo by mi to za zle vztahy a za to, aby som ju nepozvala ma svadbu. Mne prisla teta v bielych satach, len co mala ciernu maslu na chrbte a vobec mi to nevadilo. Kamaratke zase prisla talianka v bielych satach- tam chodia druzicky tiez v bielej ako nevesta.
no,tá naša doba,žiaľ. straaaašne sme demokratky a nonkonformistky.predsa tá etiketa malavoľačo do seba,neboli to len plané výmysly, ale usmernovali ľudí,kt.samo od seba na niektoré veci neprišli. K teme, na svadbu hosť má zakazané obliecť tri farby,bielu,lebo je to farba nevesty,čiernu, lebo v našej kultúre je to farba smútku a červené,lebo je to farba panovníkov a kráľovnou dna je nevesta... koľkí dodržia ešte to pravidlo? tuším aj mna zarazilo, ked na svadbu Williama a Kate jej sestra Pippa mala biele šaty...zas aj tá americká tradícia má voľačo do seba,že družičky sa opblečú do rovnakych šiat, je to efektné a dá sa obísť podobné problémy,ked voľakto z trucu,či zo žiarlivosti ide pokaziť svcadbu voľakomu. zakladateľke odporúčam neriešiť, ako sa tu už odznelo, hanba je na jej strane
@amalka147 Ahoj, ako Ti tu už viaceré písali, keď sa sestra oblečie do bieleho, bude to len a len jej trapas. Keď ho chce podstúpiť a ešte aj riskuje zlé vzťahy s Tebou, keďže si jej povedala, že si to neželáš, tak sa s tým nedá nič robiť. Kašli na to, pusť to z hlavy, nevesta budeš Ty, nie ona.
Nie je to od nej pekne napriek tomu že si to nepraješ a ešte sestra tvoja .Mne by sa to tiež nepáčilo keby mi niekto prišiel v bielych šatách veď nech si dá na inú udalosť biele šaty 😏
@amalka147 na mojej svadbe si dala muzova sestra tiez biele saty. Neriesila som, ale nebolo to od nej pekne.
No tak ju vo svadobny den niecim olej. Idealne kyselinou.
Ak si niekto oblečie biele šaty na cudziu svadbu, je to len jej hanba a jej vizitka. To je o neznalosti etikety. Ona bude za sliepku. Druhá vec je, že si ju na to upozornila a ona ide za sliepku vedome. Nech si dá aj závoj a vezme kyticu, nech je to na kompletku a rovno ju poľutuje celá rodina. Neurobíš s tým nič. možno k nej treba poslať nejaké deti s olekvárovanými rúčkami. Nech tetušku privítajú a postískajú.
Ja jej to vytmavim poriadne a nech sa na mňa aj rodičia hnevajú. Mne jedno sa na ňu vyzjapem že naj sa mi tam neopovazi ukazovať na oči.
@amalka147 no mne pripadas ako dosť nevyzrety človek. ty chceš byt manželkou a budúcou matkou? Nebudem ti tu mudrovať, že sestra je tvoja rodina a po smrti rodicov ti zostanú len súrodenci, ale uvedom si, že každý mame možnosť volby a v dnešnej uvoľnenej dobe, prečo by si na svadbu nemal každý obliecť, čo chce? A prečo sa ideš starať do toho, čo si ona chce obliecť? Nemas v čase prípravy svadby nahodou dôležitejšie veci ako budovanie intríg a nevraživosti v rámci rodiny?
Preco su biele nevhodne? Na mojej svadbe mali hostia aj biele aj cierne aj cervene saty nikto si z toho nic nerobil. Bolo jasne kto je nevesta 🙂 ak to robi len aby ta nastvala tak asi je hlupa, ale nenechaj si nou pokazit den. Uz som nasla aj svadbu kde vsetky druzicky boli v bielom, dokonca su o tom aj nejake zvyky preco druzicky maju byt v bielom, a ako tu bolo spomenute aj nakralovskej svadbe isla sestra nevesty v bielych satach a myslim ze tam bol top doraz na etiketu...
O pravidle iba nevesta v bielom som pocula prvykrat asi rok po mojej svadbe, ja som zasa pocula ze iba panny maju byt v bielom ;)
Nekaz si den pre sestru 🙂
Nechapem co riesis ved nebude mat svadobne saty. Moja mamka aj sestra mali na mojej svadbe tiez maslove saty a bolo to pekne. Povodne mamka chcela cierne na co som povedala ze chcem aby si podla moznosti vybrali svetle farby...riesis prkotiny hlavne je aby ste sa vsetci dobre citili a oslavili svadbu..
@amalka147 pisala si,ze uz mala tie saty raz na svadbe kamaratky,tej to nevadilo? Mkzno nechce minat peniaze na druhe,ako podla mna tiez riesis prkotiny,pre mna bolo dolezite,ze su pri mne ludia na ktorych mi zalezi a nie to co maju na sebe...
Mat taketo problemy ako ty. Co ta do toho,co si sestra oblecie?Mas tri moznosti: Bud jej das dostatok penazi na nove saty,alebo ju nepozves alebo budes tolerovat jej volbu oblecenia.
Odporucam ti ukazat tvoju diskusiu na konovi tvojmu nastavajucemu,ak by nahodou nevedel,co si berie.
@amalka147 tebe ide o svadbu-byt s milovanym clovekom?
alebo o svadbu-byt najsuper nevesta siroko-daleko?
asi svadba je o inom ako o satach...aspon by mala byt
a hlavne,do manzelstva by mali vstupovat dospeli ludia,resp.zreli ludia
uzij si svoju svadbu,co riesis take hluposti...
Mať sestru takúto hysterku,tak zvažujem či na tú svadbu vôbec ísť.Asi trpis riadnymi komplexami,keď sa nad týmto zamýšľas,pokiaľ mi nepríde niekto na svadbu v teplákoch,tak by mi to bolo úplne fuk.O čo ti ide??,
@amalka147 ahoj. Ak si tie saty chce obliect aj po tvojom upozorneni a este ti to hentak povedala, to by nastvalo aj mna.... Narovinu by som jej povedala ze je to tvoja svadba a ak sa jej tvoje podmienky nepacia, nech si sedi doma na riti v tych "maslovych" satach, ale na svadbu nech nechodi vobec...