Servis okien - podvod

kajka_macik
7. jún 2024

Ahojte,

ako to tu už bolo mnoho-krát písané - no tento scénar som nenašla nikde, ktorý sa stal nám. Otcovi volal ženský hlas, že teda obhliadka okien zdarma. Otec súhlasil a chlapík prišiel.
Trval na obhliadke komplet celého poschodia domu - že im sa to inak neoplatí...počas obhliadky sa pozeral na pánty a zanadával "B...a", keď zbadal asi jemnú hrdzu na pántoch starých okien... potom povedal, že okno nám do roka spadne, čo je celkom výmysel, už len ako to znie...najväčší gól bol, keď ho otec už načisto chcel odmietnuť, tak reagoval podráždene, že kto mu to teraz zaplatí - tá hodina strávená u nás...paradox je, že to malo byť zadarmo :D. Potom volal riaditeľovi, vraj to musí teraz odvolať a vraj sme ho obrali o čas... a posledná poznámka bola, vraj mu máme dať 6 telefónnych čísiel na odporúčanie..... - po odmietnutí chcel bez pozdravu, len tak, odísť preč.

Čo si o tom myslíte Vy?

deti95060810
7. jún 2024

máte názov firmy? však pán riaditeľ niekde sídlo mať musí...😉

oli18
7. jún 2024

Ze su este stale jednoduchi ludia, ktori naletia podvodnikom napriek verejnym vystraham.

brloh
7. jún 2024

Palec hore že ste ho obrali o čas a nakoniec odmietli :D Možno ste tak niekomu ušetrili zbytočnú výmenu okien

maranco
7. jún 2024

@kajka_macik ešte môže mať bočný príjem že dá tipy zlodejom kde čo vlastnia a ako majú zabezpečený dom/byt

negymama
7. jún 2024

to je posledne roky take "podnikanie" na styl obchodni smejdi, niekedy lakali ludi na hrnce a paplony, teraz akoze urobia nieco po dvore, ci nejaku kontrolu.
napr. mojej takej naivnej a jednoduchsej susede sa nanutili, ze jej skontroluju plynove spotrebice akoze povinna rocna kontrola, ze to musi mat, inak dostane pokutu /klasicke zastrasovanie aby clovek v strese suhlasil/ . Samozrejme kontrola sukromnych obytnych budov nie je povinna. No ale obycajny clovek sa da oblbnut.
tak akoze pokontrolovali sporak aj plynov trubky. mozno aj mali nejaky smejdovy snimac uniku plynu za par eur. Vystavili pani "certifikat" ze ma vsetko ok, na meno firmy imitujuce nejaku plynovu spolocnost, aj monterky mali, ze su plynari..bla bla. pani zaplatila za par minutovu "kontrolu" a bezcenny lajster, ktory nikde nepotrebuje, 80 eur.

potom su taki co sa starym ludom natlacia do dvora, nasilu nieco urobia, co ja viem, upchaju diery na streche, ci zalataju okapy, a podobne, zapytaju k tomu neadekvatnu sumu, a stary clovek zaplati, lebo robia nanho taky smejdacky natlak a zastrasovanie, podobne ako to bolo u tych hrncov.

negymama
7. jún 2024

a su dokonca taki, co sa daju vyhlasit v dedinskom rozhlase, zaplatia za oznam...a uz sa vyhlasuje ze sa kontroluje ci robi to a to. a vsak ked len 10 ludi v dedine sa najde, co sa chyti, sa im to oplati.

sisska96
7. jún 2024

Radšej nikoho nepustit, ktorí takto chodia. My sme vyhľadali firmu ktorá robí revíziu, keď sme mali problém a oknom. Síce nebolo to lacné, ale určite nebude podvod. Kľudne môžu byť aj zlodeji

hipuska
7. jún 2024

Môže byť kľudne zlodej, ktory si takto robil obhliadku. Ale, ja som v takejto firme pracovala. On mal zaplatené iba vtedy, ak uzavrel obchod+ bonus za získanie tc. U nás bolo určených 6

negymama
7. jún 2024

@kajka_macik mysli, ze sucastou oblbovania su aj tie telefonaty, zrejme to maju zohrane, ako sa on stazuje ze nema zaplatene, aby otca postrasil nejakou "autoritou" riaditela.
bezne su take telefonicke alebo ine podvody robene cez nejaku autoritu...policia, sud, lekar, na ktoreho sa podvodnik akoze odvolava, aby obet podlahla podvodu. bohuzial sa im casto aj dari.

maranco
7. jún 2024

@negymama poznal som firmu ktorá zaplatila za kontrolu komínov a nakoniec to vôbec nebolo potrebné lebo ten kúsok rúry v podkroví z plynového kotla sa nepovažuje za komín

tiež keď vidím niekde na dverách bezcennú nálepku "certifikát dôveryhodná firma" tak viem že sú tam ľahkoverný ľudia čo naletia na podvod

lelelienka
7. jún 2024

Mne volala nejaka zena tiez presne ze servis okien zdarma, nestihla ani dohovorit a bola zlozena…nereagovat. Ved trochu rozmyslajte ludia, preco by vam niekto telefonicky ponukal servis cohokolvek zdarma, keby v tom nebol hacik 😁

aalt
7. jún 2024

Mne sa takto nanominovali, ale nakoniec boli seriozni. Najprv taky par obiehaval panelak a oblbovaval ze zadarmo prehliadku, tak ze zadarmo mozu prist. Ti sa mi inac nepacili, ale to boli asi nejaki brigadnici, co sa tomu hadam ani nerozumeli. Ale potom po par dnoch dosiel chlapik a len prebehol co by bolo dobre spravit. Ten uz vystupoval seriozne. Potom cca po tyzdni dosiel druhy co kompletne nastavil a premazal vsetky okna a vymenil poskodene klucky. Cenu povedal uz prvy a taka aj bola. Boli to desiatky eur, mal to za chvilku spravene, ale ja by som sa s tym paral hadam cely den. Tie okna casom sadnu a ja kym by som zistil ktory sroubik co nastavuje ...

vanilkovazmrzka
7. jún 2024

Nic dobre sa lacno toboz zadarmo neponuka.

Tuto mantru keby si kazdy osvojil, smejdi by dosmejdili.

hara_vara
9. jún 2024

@kajka_macik chytrák-idiot😄