Separačná úzkosť u dvojročného psa

nina0412
16. apr 2022

Ahojte prosím vás viete mi poradiť čo robiť mame psíka od 5 týždňov a doteraz nevie byt sám zavýja je to strašne 2 roky sa stále obmedzujeme nemôžeme ísť kam chceme vždy musíme niekoho zháňať kto nám ho postráži aby sme mohli niekam ísť som z toho už na dne o pár mesiacov sa mi narodí synček a ja neviem kde ho dať už som si naňho zvykla za tie dva roky a som z toho smutná že by mal ísť preč ale nič iné nám neostáva keď čakáme malinké neviete mi poradiť čo robiť ? Ďakujem a hnusne komentáre prosím nepíšte ja som prišla po radu nie po urážky

tncka
16. apr 2022

@nina0412 ako nechapem ze kde ho dat ked sa ti ma narodit dieta? Dat prec ci ako?

bosorka2302
16. apr 2022

Nam pomohol protistekaci obojok a este by mohol pomoct vycvik

nina0412
autor
16. apr 2022

@tncka no neviem čo mám robiť s tým psikom kam ho mám dať alebo ako by som ho naučila byt samého skúšali sme fakt už všetko

nina0412
autor
16. apr 2022

@bosorka2302 na výcviku bol tam vraveli že nešteká zaplatili sme 50€ a ešte horší bol a skúšali sme aj tabletky na ukľudnenie difuzer obojok na ukľudnenie trénovali sme ho po chvíľkach a stále nič 🥲

monika_k
16. apr 2022

@nina0412 toto je beh na dlhe trate… psa zakazdym ak ste doma posielat na miesto.. Nesmie za vami lozit … Byt velmi dosledny … Robit iba toto co vy mu dovolite, nie toto co on chce…

bosorka2302
16. apr 2022

@nina0412 tak ten protistekaci a dat na stredny impulz ak steka , ale demolovat neprestsne byt. Niektore plemena maju uzkost vyraznu a oducit ke velky problem. Niektore plemena uzkost maju nepatrnu a potom vymizne. My sme mali reteievera a uzkost nemal, teraz mame sharpeja a uzkost vyrazna. Byt demoluje uz menej ale stale cvicime....je to narocne

nina0412
autor
16. apr 2022

@monika_k problém je že keď sme si ho zadovážili zrovna začala korona takze bol nonstop somnou a keď už som niekam šla tak to bolo tak na hodku a už sme mali na dverách papieriky že zavolajú susedia na nás policajtov že týrame psa a tak takze ja som ani do obchodu nemohla ísť až pokial priateľ neprišiel z práce
Nikdy sme nemali problém s tým že by čosi ničil alebo tak všetky povely vie ale tento jeden ani za svet nedokáže a zarovna ten najdôležitejší som fakt z toho smutná pretože sa nechcem len tak vzdať niečoho čo som si zadovážila len ja neviem ako by som fungovala keď má prísť do života malinké ako by som s ním chodila na vystrenia a tak proste som zúfalá prepáčte mi ten výlev

nina0412
autor
16. apr 2022

@bosorka2302 to vám verím len ten môj je vonkajší psík je to proste vidno on miluje byt vonku len my bývame v byte to je ten problém a keď sme si ho zadovážili tak povedali že to je bytový 😌

bosorka2302
16. apr 2022

@nina0412 a co je to za rasu?
Ja mam s protistekacimi dobre skusenosti. Ked steka prve 2 razy ho to upozorni zvukom a potom elektr vyboj tam sa nastavuje od mravencenia az po silny. Nam vzdy stacilo to najjemnejsie mravemcenie. Po mesiaci si zvykol. Obojok mu davame len ked sme prec aby nerusil ludi stekotom. Ak sme doma a steka tam ho zahriakneme

nina0412
autor
16. apr 2022

@bosorka2302 Je to kríženec nevieme vôbec ani s čím

nina0412
autor
16. apr 2022

@bosorka2302 už asi nič iné neostáva len ten obojok inak sa to asi nenaučí 🙏

abbey1
16. apr 2022

@nina0412 Náš mal na Vianoce a je to to isté. My sme doma, teda dcéra domškiláčka, ja pracujem väčšinou doma. Pes je nonstop s nami. Naviazaný ako novorodenec.
Často cestujeme preč, zostáva doma len s manželom a aj tak pes sedí pri bráne a stále nás čaká. Niekedy ho manžel musí na rukách dnu vziať. Psa máme dnu, von chodí len cikať, či keď naozaj neskutočne otravuje pri nejakej činnosti.
Keď je doma sám, vela času preplače, i keď ideme len do obchodu.
V lete ho čaká ďalší výcvik. Ale ja už ani neverím, že sa zmení. Skutočne neviem, či má traumu z detstva. Je z hrozných podmienok. Narodil sa matke a vlastnému bratovi, jedlo vlastné výkaly, zachránili sme ho pred utopením a neskutočne sa na nás naviazal.
Rada by som niečo múdre poradila. Asi len veľa trpezlivosti a dobrého cvičiteľa.

abbey1
16. apr 2022

@nina0412 Už len dodám, že keď už sa pre nejaké zviera rozhodnem a ujmem sa ho,neexistuje zbaviť sa ho. Veď to je zodpovednosť. A my sme tí dospelí a ľudia, tak by sme mali takéto veci zvládať.

monika_k
16. apr 2022

@nina0412 myslis povel na miesto? Tak toto je zaklad uplny…. Nam trvalo asi pol roka zbavit sa separacnej .. aj tak to stale este nieje super… Nam pes vsak nicil vsetko… Vies, je to mile, zlate ked pride psik sa pritulit, vsade za tebou chodi .. ALE … zarabate si tym na velky problem… Hovorim z vlastnej skusenosti.

monika_k
16. apr 2022

@abbey1 Vycvik ma byt o tom, ze vam ukaze smer so psikom… Nieje to ako v rozpravke, ze waau mam vycviceneho psa.. Psa treba denno denne cvicit

lasoli
16. apr 2022

@nina0412 hm no a stoji vam to zato byt takto obmedzovany psom?Este dietatom ale psom?A co to je za rasa vues aby nahodiu babtku neubkizil ori ziarleni,A tak ho precvicte ak ho chces doma mat,su aj cvicitekia ze tak das osa na par mesiacov a pride ako vymeneny,teda nauceny,mojej kamaratky sestra takto cvici psov,ak to vy nezvkadate najdi si niekoho co to urobi za vas.

lasoli
16. apr 2022

@nina0412 a inak vonkajsieho osa mat v byte je tiez tryznenie,mozno by som zvazovala skor ini rodinu so zahradou,kde sa vybeha,pretoze tie psy ubiziaci v tych bytoch,este tie prachovky su na to vyslachtene ale vonkansi pes a byt no neviem,skor by som mu ozaj zvazovala inu rosinu a iny priestor

oli18
16. apr 2022

Prv, než sa rozhodneš kúpiť si psa, alebo zobrať z útulku, si treba o konkrétnej rase niečo naštudovať a zhodnotiť vlastné možnosti. Tým sa dá vyhnúť vzájomnému týraniu.

jumama
16. apr 2022

Pozri si serial Milackovo na JOJke - v archive, je tam o problemoch, taky trener psov ich riesi. A presne aj toto tam bolo riesene...