Ahojte, mamka mi zomrela pred 4 rokmi, mali sme veľmi blízky vzťah. Teraz mám priateľa, ktorého veľmi milujem, ale v poslednej dobe sa viac hádame, až tak, že potom mám pocit, že ma nemá rád a chcem to skončiť. Potom sa ale udobríme. Nedávno sa mi sníval sen, prišla moja mamka, tvár mala smutnú až nahnevanú a povedala iba "Nebuď s ním ". V tom sne som sa ja nahnevala, kričala som, že nemám 15 rokov, aby mi niekto rozkazovať, s kým mám byť. Potom sen skončil. Ale nejde mi to z hlavy, či prišla, aby ma varovala pred tým človekom.
Podľa mňa si samotné tvoje podvedomie vytvára takéto argumenty. A bez dôvodu to nebude.
Presne, tvoje podvedomie takymto spôsobom oznamuje tvojmu vedomiu, akou cestou sa ubrať.
Matka môže v tomto prípade spĺňať len rolu dôležitej osoby od ktorej by si si možno nechala poradiť.
Keď sa hádate a ešte spolu len chodíte tak čo bude potom keď budete manželia. Myslím, že keby mamka tvoja žila tak by ťa pred ním varovala, videla by že si smutná, že sa trápiš. Nájdi si muža, pri ktorom budeš šťastná a hlavne aby sa s tebou nehádal. Život máš len jeden, rozhoduj sa správne 💙
Tak to je jasne- do roka predstavi Dacia nove Sandero
@jaass my spolu nielen chodíme, ale spolu žijeme, žiaľ tak, že je väčšinu času pracovne mimo
Neverim na to, ze nam zosnuli chodia do snov daco hovorit, atd. Podla mna podvedomie vytvara sny.
Aj keby sa ti ziaden sen nesnival, pokracovat vo vztahu, v ktorom sa bez dospelackych problemov (deti, hypoteka, financie, rodina, atd) vela hadate, nema ziaden vyznam. Ak sa dvaja skutocne lubia - a tym sa mysli, ze sa respektuju, tak sa nemozu hadat, aspon nie viac ako raz za rok - uplne vynimocne..
Pre mna je partnerstvo s hadkami bez buducnosti, pretoze taky zivot ja mat nechcem. Partnerstvo je o tom, ze jeden v druhom najdete pokoj a oporu a nie o tom, ze sa “lubite” alebo “lubite horizontalne” a potom sa nerespektujete, kricite na seba, pouzivate vulgarizmy a date tomu druhemu pocit, ze vam na nom nezalezi. To nie je laska.
@freepalestine s tým posledným odstavcom úplne súhlasím.
V tom prvom odstavci, neviem čo si myslela tým, že nemáme dospelacke problémy 🙂 obaja máme okolo 50, tak deti nie sme. Len ja mám o partnerstve nejakú predstavu a nároky, čo potrebujem, vyžadujem, a keď chcem o tom hovoriť, trebárs čo by mal zmeniť na správaní, alebo chcem niečo povedať, čo sa mu nepáči, tak nevie normálne diskutovať, ale ned sa nahnevá kričí a ja si to nenechám páčiť, tak potom tiež kričím, celé mi to je potom ľúto, plačem a prehodnocujem vzťah. Nedá sa s ním rozprávať, ak chcem povedať niečo negatívne. Takže nesťažovať sa a dusiť niečo v sebe? To ja nechcem.
Tvoje podvedomie dalo varovaniu, intuiciu maminu tvar … stale pracuje. Sice skoro nikto neveri v 6 zmysel alebo intuiciu, pretoze “racionalne” myslenie dava argumenty, ktore idu velmi casto proti tymto chvilkovym impulzom, ale bolo by treba ju pocuvat. Aj ked teraz sa mozno “len” hadate. … casom mozu prist dalsie problemy, ktore este nevidis. Skus si to rozobrat je vela casu mimo, takze si sama, ked je doma, tak sa hadate … ty ho milujes a on teba? Neviaze ta k nemu len komfort a zvyk? Mat niekoho, pripadne sa delit sa o naklady atd … tolerovala by si hadky a jeho spravanie, keby si byvala sama a iba by ste sa stretavali? Myslim, ze na bytoe ticho si uz stara … ale ale mlada na to aby si este 20/30 rokov tolerovala hadky a nejakemu ufrlanemu dedovi potom menila plienky
@olimuc milujeme sa obaja, ale myslim, že ja asi o niečo viac. Nie je tam ani zvyk, sme spolu 2 roky, ani komfort, ja som sebestačná a mám kam ísť.
@olimuc ja v intuíciu verím
@olimuc on je totiž strašný nervák a mňa to vytáča. Niekedy akoby mu nezáležalo ako sa cítim. Možno nie sme kompatibilní a len láska nestačí?
Dvadsiatnici mozu mat viac dospelackych problemov ako patdesiatnici.
Kazdopadne, za 50 rokov isto vies, co v zivote chces a hlavne, co nechces.
Vsetko dobre ti prajem
Ja by som to brala ako varovanie, veľmi by som rozmýšľala čo ďalej.
Zaujímavé. Ja by som to nebrala na ľahkú váhu....ja si myslím, že ťa mohla prísť "navštíviť"...